Helsingborgs Dagblad fyrer 25 journalister

En femtedel af journalisterne på den svenske avis mister jobbet. Avisens tillidsrepræsentant er kritisk

I går kunne Journalisten skrive, Helsingør Dagblad og Helsingborgs Dagblad planlægger et større samarbejde på tværs af Øresund.

I dag kan Journalisten.se skrive, at ledelsen på Helsingborgs Dagblad vil fyre 25 af avisens omkring 115 journalister som led i omfattende besparelser.

»Vi tror ikke, det er muligt at holde kvalitetsniveauet med færre ansatte,« siger tillidsrepræsentant på Helsingborgs Dagblad, Hedvig Juhasz Toth, til Journalisten.se.

Avisens medarbejderforening har i dag haft de første forhandlinger med avisledelsen.

Ifølge Journalisten.se vil fyringerne påvirke både unge og ældre kolleger. For kort tid siden blev flere tilbudt pensionsordninger, hvorfor den gennemsnitlige journalistalder på avisen er mellem 45 og 50år.

»Det betyder, at både de sultne, unge journalister og de ældre, erfarne journalister kan blive tvunget til at stoppe,« siger Hedvig Juhasz Toth.

Fyringerne kommer et par måneder før Helsingør Dagblad og Helsingborgs Dagblad planlægger at bytte artikler på tværs af Øresund.

»Det kan være, at vi hver især skal lave to sider i hinandens aviser en gang om ugen. Artiklerne kan fortælle om alt, hvad der sker politisk, samfundsmæssigt og oplevelsesmæssigt i henholdsvis Helsingør og Helsingborg,« sagde Klaus Dalgas til Journalisten.

Ideen var så ny, at Klaus Dalgas ikke havde nået at fortælle sine medarbejdere om alle aspekterne i samarbejdet.

»Vi er åbne for samarbejdet med Helsingborgs Dagblad. Men da det endnu ikke er fastlagt, hvad samarbejdet indebærer, vil jeg gerne vente med at udtale mig,« sagde tillidsrepræsentant Kirsten Moth.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right