Helsingør Dagblad vil bytte artikler over Øresund

Helsingborgs Dagblad og Helsingør Dagblad har søgt om økonomisk tilskud til et nyt samarbejde. »»Det kan være, at vi hver især skal lave to sider i hinandens aviser en gang om ugen,« siger chefredaktør på Helsingør Dagblad Klaus Dalgas

Helsingborgs Dagblad og Helsingør Dagblad har ansøgt de to byers fælles samarbejdsfond, HH-samarbejdet, om tilskud til at starte et formelt samarbejde.

Det er Helsingør Dagblads chefredaktør, Klaus Dalgas, der har fået ideen.

»Vi vil sammen gerne øge integrationen i regionen. Derfor kontaktede jeg min kollega i Helsingborg, og vi blev enige om at sende en konkret ansøgning til HH-samarbejdet,« siger Klaus Dalgas.

De to aviser har søgt om 400.000 kroner.

»Vi aviser har ikke mange penge, så derfor skal vi bruge noget startkapital til de første 12 måneder af projektet,« siger Klaus Dalgas.

»Hvis ansøgningen bliver godkendt, kører vi fra 1. januar. Bliver det et nej, har vi en ny situation. Måske skal vi først fokusere på journalistikken, og så må budgettet komme hen ad vejen,« fortsætter han.

Hvad består samarbejdet konkret i?

»Det kan være, at vi hver især skal lave to sider i hinandens aviser en gang om ugen. Artiklerne kan fortælle om alt, hvad der sker politisk, samfundsmæssigt og oplevelsesmæssigt i henholdsvis Helsingør og Helsingborg.«

Klaus Dalgas fortæller, at aviserne vil ansætte en journalist som projektleder. Journalisten skal blandt andet sørge for at udvikle journalistikken, få artiklerne oversat og på længere sigt måske udvikle en fælles webavis for de to medier.

»Vedkommende skal ”start-up-drive”, som jeg kalder det. Og hvis det bliver en succes, skal vi have flere journalister ansat,« siger Klaus Dalgas.

Hvor meget spiller branchens faldende oplagstal ind?

»Intet! Det handler om integration i Øresundsregionen, så vi spekulerer ikke i oplagstal. Men jeg skulle da være et skarn, hvis jeg ikke håbede, at vi ville få flere læsere og abonnenter … men det tror jeg ikke, at vi gør,« siger Klaus Dalgas.

Ideen er så ny, at Klaus Dalgas ikke har nået at fortælle sine medarbejdere om alle aspekterne i samarbejdet.

»Vi er åbne for samarbejdet med Helsingborgs Dagblad. Men da det endnu ikke er fastlagt, hvad samarbejdet indebærer, vil jeg gerne vente med at udtale mig,« siger tillidsrepræsentant Kirsten Moth.

0 Kommentarer