Ingen støttekroner til Helsingør Dagblad

Samarbejde mellem Dagbladene i Helsingør og Helsingborg slået tilbage til start, da kommunerne ikke vil yde økonomisk støtte. »Afslaget er ærgerligt, da det kunne have skabt integration på tværs af sundet,« siger chefredaktør ved Helsingør Dagblad Klaus Dalgas

Det bliver ikke i denne omgang, at Helsingør Dagblad kommer til at bytte artikler med Helsingborgs Dagblad. Det har Helsingørs Kommune og Helsingborgs Kommune vedtaget.

»Vi kan ikke yde tilskud til samarbejdet, da det vil være et tilskud til drift af to private virksomheder. Fra dansk side er det forbudt ifølge erhvervsfremmeloven, og fra svensk side er der tilsvarende lovgivning,« siger Stella Hansen, centerchef for Helsingør Kommunes Center for Kultur, Plan og Erhverv.

Chefredaktør ved Helsingør Dagblad Klaus Dalgas fik det mundtlige afslag i går eftermiddag.

»Afslaget er ærgerligt, for samarbejdet kunne have skabt integration på tværs af sundet. En ting er enkeltstående teaterforestillinger, som bliver lavet i samarbejde med svenskerne. Noget andet er de vedholdende fortællinger, som aviserne kan levere,« siger Klaus Dalgas.

Han fokuserer dog på, at kommunerne kaldte projektet interessant.

»Nu må vi se, hvad vi gør fremadrettet. Skal vi fortsætte projektet? Kan vi finde ressourcer? Kan vi sætte det juridisk sammen på en anden måde, så vi kan få støtte alligevel?« siger Dalgas.

Samarbejdet mellem Helsingør Dagblad og Helsingborgs Dagblad handlede om at fremme integrationen på tværs af Øresund. Til det søgte aviserne om et tilskud på 400.000 kroner – blandt andet til ansættelse af en journalist.

»Det kan være, at vi hver især skal lave to sider i hinandens aviser en gang om ugen. Artiklerne kan fortælle om alt, hvad der sker politisk, samfundsmæssigt og oplevelsesmæssigt i henholdsvis Helsingør og Helsingborg,« forklarede Klaus Dalgas i sidste uge til Journalisten.

Siden kom det frem, at Helsingborgs Dagblad skal fyre 25 af avisens 115 redaktionelle kolleger.

 

0 Kommentarer