Sort dag på Jysk Fynske Medier: ”Medarbejderne har det simpelthen så ad helvede til”

54 stillinger er her til morgen blevet nedlagt på Jysk Fynske Medier. ”Man kunne godt forestille sig, at der ville komme et lettelsens suk, men det er fuldstændigt udeblevet,” siger tillidsrepræsentant (Rettet klokken 12.16)

”Medarbejderne har det simpelthen så ad helvede til, det er svært at forestille sig, hvis man ikke er i det her hus lige nu.”

Sådan siger tillidsrepræsentant på JydskeVestkysten Steffen Lilmoës oven på morgenens fyringsrunde i Jysk Fynske Medier. Ledelsen havde på forhånd meldt ud, at der skulle nedlægges 52 stillinger.

Peter Orry, chefredaktør på Jysk Fynske Medier, fortæller, at der i alt er blevet nedlagt 54 stillinger i dag. 41 er blevet fyret, heraf er 29 DJ-medlemmer. 8,5 stillinger er blevet til frivillige fratrædelser, en medarbejder er gået fra fuld tid til halv tid, og fire er flyttet til ledige stillinger.

”Man kunne godt forestille sig, at der ville komme et lettelsens suk, men det er fuldstændigt udeblevet. Det er en sort dag her,” siger Steffen Lilmoës.

Ingen medarbejdere har fået fritstillinger. Det betyder, at alle fyrede og opsagte skal arbejde under deres opsigelse side om side med de kolleger, der er tilbage.

”Der er enkelte, som har fået frivillige fratrædelser, men det betyder bare, at man har rakt fingeren op og sagt, jeg vil gerne fyres, og så bliver man fyret på samme vilkår som alle andre,” siger Steffen Lilmoës.

Hvordan er det for medarbejdere at arbejde under en opsigelse?

”For nogen kan det blive en stor belastning hver dag at skulle møde ind til et job, man er opsagt fra. For andre er det måske okay, for så har man det arbejde at søge videre fra. Men jeg er ikke i tvivl om, at det vil lægge en dæmper på stemningen resten af året og meget af det næste,” siger han.

Jysk Fynske Medier er gået fra omkring 500 redaktionelle medarbejdere ved fusionen 1. januar 2016 til omkring 380 medarbejdere efter fyringsrunden i dag.

Hvordan er det at arbejde et sted, hvor der er blevet skåret så mange stillinger?

”Det er jo svært gang på gang på gang at skulle sige farvel til gode kolleger, som har ydet deres bedste og mere til for denne her virksomhed og for deres egen stoltheds skyld. Det er jo trist for virksomheden og trist for de publicistiske forpligtelser, vi har. Det er klart, at hvis man er gået fra 500 til 380, kan det ikke undgå at få indvirkning på vores udgivelser,” siger Steffen Lilmoës.

Artiklen er rettet klokken 12.16. Det fremgik tidligere, at der var 55 nedlagte stillinger. Det er ikke korrekt, der er i dag blevet nedlagt 54 stillinger. 41 er blevet afskediget herunder 29 DJ-medlemmer. 

 

2 Kommentarer

Bo Østlund
31. OKTOBER 2019
Hvorfor uden stil?
Mogens laier
30. OKTOBER 2019
Det er ærgeligt at Jysk Fynske medier har fået lov til at ødelægge aviserne vest for Storebælt, de opkøbte uden at ha pengene og de manglede visioner til drive dem. Nu har de lavet en ny radio som vågner på fredag. Satans også at de bliver dem der skal, de har en dygtig leder på radioen, men den måde hendes chefer arbejder på er helt uden stil.