Tillidsrepræsentant efter fyringsrunde: ”Alle er i chok”

65 stillinger er blevet nedlagt på Aller Media, og i alt 20 DJ-medlemmer mister deres job i stor sparerunde. Tillidsrepræsentant: ”Det har sat sig spor, fordi det har taget så lang tid”

Det var kulminationen på mange måneder med dårlig stemning, da Aller Media i går gennemførte en fyringsrunde, hvor 65 stillinger blev nedlagt.

”Alle er i chok. Vi vidste, det ville komme, for i foråret satte ledelsen et konsulentfirma på, og i går blev der så sendt mails med en mødeindkaldelse ud til dem, der skulle afskediges. Vi skal alle sammen lige komme os,” siger tillidsrepræsentant Kirsten Beyer.

Hun fortæller, at ledelsen i foråret hyrede et konsulentbureau, og inden sommerferien fik ledelsen så resultaterne.

”Det har sat sig spor, fordi det har taget så lang tid. Der er blevet brugt så meget tid på at tale om, hvad der skulle ske,” siger hun.

”Alle har været bekymrede, usikre og nervøse. Vi har haft sygemeldinger, og flere har arbejdet hjemme, fordi de ikke ville være i den dårlige stemning på kontoret. I går gik der så hul på bylden, og jeg tror ikke, der var nogen af os, der havde forventet, at det ville blive så mange – i alt 50 blev jo afskediget,” siger Kirsten Beyer.

Syv DJ-stillinger reddet

I alt er 65 stillinger blevet nedlagt, hvoraf 20 stillinger indtil nu har været besat af DJ-medlemmer. Ud af de 20 DJ-medlemmer er 14 blevet fyret, og 6 er blevet fritstillet. I alt bliver 50 ansatte berørt, da der er 15 stillinger, der ikke bliver genopslået.

Kirsten Beyer fortæller, at der oprindeligt var 27 DJ-medlemmers stillinger, der skulle nedlægges, men at det er lykkes ledelsen at finde plads til syv i den nye organisation. Hun anslår, at de er 110 medarbejdere tilbage i Aller på DJ-overenskomst.

Hun tror dog ikke, at fyringsrunden kommer til at påvirke den journalistiske kvalitet i mediehuset fremover.

”Alle burde have haft en plads, men det er virkelig gode journalister, vi har ansat.”

Fyringsrunden er et led i Aller Medias nye digitale strategi, hvor de blandt andet har købt 80 procent af netmediet Heartbeats, skriver de i en pressemeddelelse. 

Fremover bliver de enkelte redaktioner i huset lagt sammen til fem overordnede fagredaktioner: Ungdom, Familie, Kvindeliv, Livsstil og Nyheder.

1 Kommentar

Lars Jensen
27. SEPTEMBER 2019
"Hun tror dog ikke, at fyringsrunden kommer til at påvirke den journalistiske kvalitet i mediehuset fremover."

Sådan taler en rigtig arbejdsgiver (nå, er hun tillidsrepræsentant?)

Læs også

Fyringer på Aller

20 medlemmer af DJ afskediget i sparerunde på Aller – cirka 60 stillinger nedlagt i alt

26. SEPTEMBER 2019