Ekstra Bladet fjernede vaccine-historie for at tilføje kritiske spørgsmål og ekspert

Det var en klar fejl, at Ekstra Bladet hverken havde kritiske spørgsmål eller ekspert med i artikel om influencer og tidligere Paradise Hotel-deltager Julie Bischoff, der ikke vil vaccineres mod coronavirus, siger underholdningschef

Da Ekstra Bladets læsere i morges gik ind på hjemmesiden, blev de mødt af et billede af en kvinde i orange bikini og rubrikken “Coronavaccine er hul i hovedet”. Afsenderen på citatet er influencer og tidligere Paradise Hotel-deltager Julie Bischoff.

En halv time senere var der dog ikke længere hul igennem til det link, som artiklen lå på. Artiklen fremstod ganske enkelt for ukritisk til, at underholdningschef på Ekstra-Bladet, Philip Thomsen, ville lade den ligge på sitet.

“Jeg ser den her til morgen, og det virker som om, at hun fuldstændig ukritisk får lov til at fortælle om sine holdninger,” siger han.

Journalisten bag artiklen har ifølge Philip Thomsen stillet de rigtige kritiske spørgsmål til Julie Bischoff, men de kommer ikke med, da artiklen bliver udgivet. Der er heller ikke nogen ekspert, der forholder sig til udtalelserne.

“Der bliver stillet nogle kritiske spørgsmål. Blandt andet i forhold til, at hun siger, at hun ikke vil have stukket noget ind i kroppen, samtidig med at hun har fået lavet plastikoperationer. Som udgangspunkt vil vi meget gerne have eksperter på, når vi skriver om vacciner og corona, og det er der heller ikke,” siger Philip Thomsen.

“Ganske enkelt bliver historien for ukritisk, og det er en fejl,” tilføjer han.

“Det er selvfølgelig en interessant historie”

Fejlen vil nu blive påtalt internt på redaktionen, så der ikke opstår lignende sager igen.

“Vi har talt om det her rigtig mange gange, og hvor vigtigt det er. Derfor er jeg også lidt uforstående overfor, at det er sket. Men nu er det sket, og så bliver det påtalt, og så sørger vi for, at det ikke sker igen,” siger Philip Thomsen.

Artiklen er dog ikke blevet fuldstændig slettet fra Ekstra Bladets systemer, og læserne vil kunne møde influenceren og hendes holdninger til coronavaccinen på hjemmesiden. Men først når de kritiske spørgsmål og eksperten er med i artiklen.

For det er selvfølgelig en interessant historie, når Julie Bischoff med 58.000 følgere på Instagram ikke vil have en vaccine mod coronavirus, mener Philip Thomsen.

“Sociale medier har en kæmpestor gennemslagskraft, og det er klart, at det selvfølgelig er en interessant historie, når en reality-deltager og influencer har masser af unge følgere, som måske er let påvirkelige. Det vil vi meget gerne gå kritisk til. Det lykkes ikke i den artikel, der var ude her til morgen,” siger han.

0 Kommentarer

Læs også

Lægemiddelstyrelsen: ”En vaccinedebat på et uoplyst grundlag er et problem”

Lægemiddelstyrelsen: ”En vaccinedebat på et uoplyst grundlag er et problem”

24. NOVEMBER 2020

Debat: Corona-krisen gør medierne vigtigere end nogensinde

12. MARTS 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right