DR trækker interview tilbage: Vidste ikke, ekspolitiker havde Alzheimers

”Hvis vi var blevet gjort opmærksom på hans diagnose, så ville vi ikke have bragt det,” siger redaktionschef om interview med tidligere DF-profil

I dagens udgave af ’Slotsholmen’ på P1 kunne man høre tidligere folketingsmedlem Søren Krarup give sit besyv med om de interne stridigheder i Dansk Folkeparti. Men redaktionen bag vidste ikke, at den tidligere DF-profil har en alzheimersdiagnose.

Det har fået DR til at fjerne udsendelsen midlertidigt fra sine platforme, umiddelbart efter at den ellers var lagt op som podcast.

Det var Michael Elsborg, som er redaktionschef på den politiske redaktion i DR Nyheder, der traf beslutningen. Under afviklingen af P1-udsendelsen blev han ringet op af Søren Krarups datter, Marie Krarup, der gjorde redaktionschefen opmærksom på sin fars diagnose.

”Hvis vi var blevet gjort opmærksom på hans diagnose før, så ville vi slet ikke have bragt det,” siger Michael Elsborg og tilføjer:

”Forud for udsendelsen har vi haft en telefonsamtale med Søren Krarup, og efterfølgende har vi gennemført et båndet interview, som er det, man kunne høre i udsendelsen. Men i det forløb er der ingenting, der vækker mistanke hos os om, at der skulle være noget galt.”

Men hvis der ikke er noget, der vækker mistanke, og han fremstår klar, hvorfor så fjerne interviewet?

”Det vigtige for mig her er, at jeg bliver kontaktet af et helt nært familiemedlem, som fortæller, at der er en diagnose. Det har jeg ingen grund til at sætte spørgsmålstegn ved. Derfor er det den rigtige beslutning,” siger Michael Elsborg.

Gik selv til tasterne

Marie Krarup, som selv sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti, skrev kort efter udsendelsen på Facebook om sin fars sygdomsforløb. I samme opslag nævner folketingspolitikeren, at hun ellers tidligere har gjort DR opmærksom på, at hendes far lider af Alzheimers.

Men den oplysning var redaktionen på ’Slotsholmen’ altså ikke i besiddelse af.

Ifølge Michael Elsborg vil dagens udgave af ’Slotsholmen’ igen blive udgivet som podcast, men i en redigeret form, hvor interviewet med Søren Krarup er fjernet. Programmet, som har i omegnen af 200.000 lyttere, når udsendelsen sender, kommer derfor også til at bringe flere rettelser:

”Vi kommer til at nævne det her i vores næste udsendelse, ligesom vi i øvrigt også gør det i den redigerede version af podcasten, som bliver lagt ud på DR’s platforme,” siger Michael Elsborg.

 

0 Kommentarer