Socialdemokratiet: Danskerne skal have gavn af Loud, ellers er det spild af ressourcer

Det er Louds ansvar at få sikret et ordentligt lyttertal. Men i sidste ende er det partierne bag kanalen, der er ansvarlig, hvis den viser sig ikke at blive en succes, siger medieordfører Jesper Petersen (S)

”Vi har afsat pengene med en forventning om, at danskerne skal have gavn af det, ellers er det spild af ressourcer.”

Sådan siger Jesper Petersen, medieordfører i regeringspartiet Socialdemokratiet om den nye DAB-kanal Loud. Som Journalisten beskrev tidligere på ugen, har den nye taleradio haft nærmest ikke-eksisterende lyttertal i den første uge.

De lave lyttertal har vakt bekymring hos flere partier i Folketinget – blandt andet hos Venstre og Dansk Folkeparti, der var to af de bærende kræfter bag det medieforlig, hvor det blev vedtaget at sætte en DAB-kanal i søen.

I Venstre kalder medieordfører Britt Bager tallene ”alarmerende”.

”Er der ikke nogen lyttere, kunne vi lige så godt have hældt pengene ned i en kloak,” siger Britt Bager.

Dansk Folkeparti var idémagere bag DAB-kanalen, der har et budget over fire år på cirka 250 millioner kroner. Her forsvarer medieordfører Pernille Bendixen idéen om en ny DAB-taleradio.

”Jeg synes, det er en fantastisk idé. Det er klart, andre også skal synes, kanalen så er god. Og det er måske mere de ældre, der er til DAB. Men man skulle tro, at de unge kunne tiltrække andre unge. De må have fælles interessefelter. Så jeg synes, idéen er god.”

Det er også regeringens ansvar

I Socialdemokratiet understreger medieordfører Jesper Petersen, at ansvaret for DAB-kanalen også hviler på regeringens skuldre, fordi den nuværende regering efter valget i 2019 valgte at gå videre med kanalen.

”Partierne har afsat et betydeligt beløb til DAB-kanalen. Først blev det besluttet af partierne bag medieaftalen, og den nye regering besluttede også at finde ressourcer til at finansiere kanalen,” siger Jesper Petersen.

”Partierne står til ansvar for den beslutning.”

Han mener også, det endnu er for tidligt at fælde en dom over Loud, der har været i luften i 17 dage.

”Til deres forsvar skal man sige, at kanalen lige er begyndt. Det er deres ansvar at drive kanalen og få nogle lyttere ombord. Så må vi se, hvordan de formår det over de kommende måneder,” siger han.

Det er vel også fair, at de får noget tid?

”Jo. Og ansvaret for at finansiere og beslutte, at der skulle være en DAB-kanal, er politisk. Men at få de lyttere, det er kanalens ansvar. Og med det ret store budget, de har, må de også formå at leve op til det.”

Jesper Petersen, var det grundlæggende ikke bare en dårlig idé at lave en landsdækkende DAB-kanal?

”Det synes jeg er alt for tidligt at fælde dom over.”

Loud tror på det

Hos Loud kalder adm. direktør Ann Lykke Davidsen det til Journalisten ”brandærgerligt”, at Loud har så få lyttere, at det ikke kan måles.

Men:

”Vi har været her i 14 dage, så jeg vil også sige: Giv os lidt tid. Vi har heller ikke købt os til reklameplads på busser eller andre steder, og vi har ikke brugt mange penge på sociale medier. Det er vores strategi, at vi skal vokse organisk i lyttertal,” sagde hun til Journalisten tirsdag.

Hun tror stadig indædt på, at Loud kan blive en lyttersucces.

”Derudover er succes mere end kun lyttertal. Det er også, hvor mange downloads vi får, og hvor meget lytterne engagerer sig med vores sociale medier. Vi har indtil videre 5.000 downloads af vores app, 1.600 downloads af vores podcasts og har haft 22.000 besøgende på vores hjemmeside. Vi skal nok komme.”

Kommentarer
10
Anders Johansen
17.04.20 13:53
For S er det jo bare dejligt at 24syv er væk - de er vel ligeglad med hvad de 260 mio går til - bare de slipper for nærgående journalister. Det er træls at føre populistisk politik og samtidigt skulle svare på kritiske spørgsmål.

https://twitter.com/listighjort/status/1186959359403802624 Fair nok...
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
17.04.20 15:36
Tilbage i 60’erne, der var det Socialdemokratiet der grundlagde DR, som et statsejet mediehus, der via radiorådet kunne styres af politikerne, og Socialdemokratiet betragtede det som et direkte angreb på deres politik, og på det DR som det havde skabt, da den Konservative kulturminister Per Stig Møller fratog DR den FM-kanal, som blev til Radio24syv.


Derfor var der ikke nogen socialdemokrater, som ville løfte en finger for at bevare Radio24syv. Og det har passet helt fint ind i Socialdemokratiets politik, at Radio4 og Radio Loud måske ender op med at blive nogle flop, som nemt kan lukkes med den begrundelse, at der ikke skal bruges licensmidler på radiokanaler som ikke har nogen lyttere.

Og det vil passe rigtig godt ind i Socialdemokratiets politik, hvis de kan lukke Radio4 og Radio Loud, og føre frekvenserne og licensmidlerne tilbage til DR.
Fremhævet af Journalisten
Lars Sundling
17.04.20 16:14
Lad nu lige Loud få en chance, de sender trods alt på et medie som intet ungt menneske nogensinde har hørt om. Selv spurgte jeg min 19-årige datter om hun vidste hvad DAB radio er for noget? "Sagde du KVAP, spurgte hun?", "Nej, unge dame, DAB er digital radio og der kan du nu høre en spritny kanal, LOUD, som er designet og skabt for jer unge mennesker - har du aldrig hørt om den?", "Far, nej og jeg aner ikke hvad du taler om og ingen af os hører da radio, vi er på SPOTIFY og sådan noget!" Nå, men for nu at få kick-startet kanalen, vil jeg ydmygt, og helt uden beregning, foreslå marketing-teamet på LOUD, at I sender en grammofonplade ud til alle mellem 16 og 25 år og med Aksel Schiøtz og hans version af Farrinellis "Herren Som Skabte Alt På Jord" blidt i bagrunden, på en superfed og cool måde forklarer de unge mennesker, hvorfor de simpelthen bør trykke OFF på i-Phonen og i stedet tune ind på DAB´en og bare chille ud og høre LOUD!
Hvordan grammofonpladen skal kunne afspilles i et land uden pladespillere må guderne vide, ligesom de kære guder også meget gerne må vide hvordan LOUD nogensinde skulle blive hørt af de smukke unge mennesker?!
Fremhævet af Journalisten
Thomas Ehler
17.04.20 23:07
Hvad er det dog for noget sludder 24/7 var jo netop en landsdækkende DAB kanal.

Lukninen af 24/7 var en rendyrket svinestreg. Intet mindre.
Fremhævet af Journalisten
Terje pedersen
18.04.20 07:12
Det forekommer mig at hukommelsen er kort hos mange, var det ikke sådan at radio 24/7 efter 8 måneder kun havde ca. 5000 lyttere og fik voldsom kritik. Nu har den nye kanal været på banen i 14 dage og straks er der en masse der hyler. Den nye kanal skal nok blive populær hos de unge. At der er medie ordførere der allerede nu er ude og kommentere på lytter tallet vidner vel mere om mangel på indsigt. På FB kan man se at flere og flere roser den nye kanal så hav lidt tålmodighed, tillykke til de unge med den nye kanal.
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
18.04.20 15:17
Der er vist ikke ret mange som tror på, at Radio Loud nogensinde kommer i kontakt med deres målgruppe, og enhver burde da kunne sige sig selv, at nogle voksne journalister ikke kan lave en taleradio, som kan kommunikere med de unge.


De unge er for længst blevet vænnet til, at på de sociale medier der kan de selv vælge og sammensætte deres forbrug af underholdning, og der er masser af muligheder for interaktion, derfor er det en utopi, hvis Radio Loud forventer, at den kan få de unge til at droppe deres iPhone, og udskifte den med en DAB-radio.

Og det burde være sådan, at medlemmerne af Radio- og TV-nævnet kan holdes økonomisk ansvarlige for, at de har fejlbedømt markedet, og at de har givet DAB-kanalen til et projekt, som på forhånd var dømt til at blive et kæmpe stort og dyrt flop.
Fremhævet af Journalisten
Martin Kongstad
18.04.20 20:49
Teddy, det er helt forkert. Radio 24syv endte med at have 700.000 lyttere og var den størst mediesucces siden tv2. Loud kan også høres på nettet.
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
18.04.20 21:56
@Martin Kongstad, og Radio4 har ikke en gang kunnet fastholde 10% af alle de lyttere, som de overtog fra Radio24syv.
Fremhævet af Journalisten
Mathias vang
19.04.20 00:49
Som om at vi unge høre radio, de fleste skaffer et aux stik eller bluetooth tilslutning og så ellers høre det musik de vil fra deres mobil.
Vi for de nyheder vi skal bruge gennem sociale medier, hvis nyheden er vigtig nok kommer den til os.
Synes det er et absurt beløb at smide på noget så latterligt som en radiokanal - like wtf? -vi er i 2020 jeg trode ærligt radioen var en død ting, har ikke brugt det i årevis.
Stik mig 1 mil og jeg skal lave en youtube kanal der boomer. (de fleste youtuber starter fra scratch)
Ærligt prøv lige at tag jer af landets problemer istedet for at spild jeres tid og vores penge.
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
19.04.20 11:16
@Mathias Vang, ja prøv at tjekke denne YouTube-kanal, det er et ungt par, som kommunikerer med unge mennesker world wide, i kan passende starte med denne udsendelse, hvor vi er med til en hjemmefødsel i deres off-grid hytte, som ligger langt oppe i Nordsverige, og de har med meget små midler skabt en YouTube kanal i verdensklasse - https://www.youtube.com/watch?v=iXfHUz0EA3c
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right