Loud har for få lyttere til at være med i lyttermåling: ”Det er brandærgerligt”

Lyttertallene for Radio Loud i kanalens første uge var så ustabile, at det ikke er til at sige, hvor mange lyttere kanalen faktisk havde. Det ærgrer kanalens direktør, Ann Lykke Davidsen. Men: ”Giv os lidt tid,” siger hun også

Med en redaktion spredt for alle vinde på grund af corona gik Radio Loud for 14 dage siden i luften.

Men hvordan det er gået med lyttertallene siden starten på den nye radiokanal, er ikke til at sige. De har nemlig været så lave i Gallups måling af radiolyttertal, at instituttet ikke har taget kanalen med i sin seneste oversigt, hvor de laveste lyttertal er 9.000 om ugen hos DAB-kanalen Mix 7.

Helt konkret er der visse dage, hvor instituttet ikke har kunnet måle, at Loud havde nogen lyttere, og derfor var deres tal for kanalen for usikre til at offentliggøre, fortæller Gallup til Journalisten.

Og det ærgrer adm. direktør i Radio Loud Ann Lykke Davidsen.

”Det er brandærgerligt. Vi ville gerne have været på listen, det er ikke nogen hemmelighed,” siger Ann Lykke Davidsen.

Havde ikke ventet mange lyttere

At der ikke har været nogen lyttere visse dage i Gallups måling, er ikke ensbetydende med, at der ingen lyttere har været hos Loud i de dage. Gallup får nemlig sine tal fra en undersøgelse, hvor cirka 1.400 repræsentative lyttere deltager.

På Loud kender Ann Lykke Davidsen heller ikke det præcise lyttertal. Men hun er ikke i tvivl om, at det har været lavt.

”Vi har også sagt til medarbejderne, at når lyttertallet kommer, så må de ikke være overraskede, for vi ved, at de kunne være nærmest ikke-eksisterende. Det ved vi belært fra andre DAB-kanaler.”

Det overrasker hende heller ikke.

”Vi har været her i 14 dage, så jeg vil også sige: Giv os lidt tid. Vi har heller ikke købt os til reklameplads på busser eller andre steder, og vi har ikke brugt mange penge på sociale medier. Det er vores strategi, at vi skal vokse organisk i lyttertal,” siger hun og tilføjer:

”Vi har heller aldrig fået noget forærende. Når du starter en FM-kanal, overtager du mange lyttere, fordi folk allerede er tunet ind på den frekvens, FM-kanalerne sender på. Loud er slet ikke kommet frem på mange DAB-radioer, hvis folk ikke har rebootet deres system.”

Glad trods kaotisk start

Ann Lykke Davidsen har tidligere sagt, at hun havde et håb om, at Radio Loud kunne få lige så mange lyttere som eksempelvis nichekanalen P8 jazz. Den havde i den seneste periode 118.000 ugentlige lyttere ifølge Kantar Gallup.

Er det stadig jeres mål, Ann Lykke Davidsen?

”Både ja og nej. Vi vil rigtigt gerne ramme et bredt publikum. Og du må ikke misforstå mig nu. Men hvis vi alene sidder med 100.000 lyttere i Storkøbenhavn og nul i resten af landet, så ville jeg hellere have 80.000 lyttere spredt ud over hele landet. Det er sindssygt vigtigt, at vi får en god geografisk spredning,” siger hun og tilføjer:

”Derudover er succes mere end kun lyttertal. Det er også, hvor mange downloads vi får, og hvor meget lytterne engagerer sig med vores sociale medier. Vi har indtil videre 5.000 downloads af vores app, 1.600 downloads af vores podcasts og har haft 22.000 besøgende på vores hjemmeside. Vi skal nok komme,” siger hun.

På grund af coronakrisen skulle Louds medarbejdere sidde hver for sig, da Loud gik i luften med en nødsendeplan den 1. april.

Men nu er Loud næsten klar til at sende sin fulde sendeplan, siger Ann Lykke Davidsen, der roser sine medarbejdere for at få startet kanalen under svære vilkår.

”Der har været masser af modvind, men heldigvis har vi været i stand til at komme i luften. Jeg tager hatten af for alle medarbejdere for, at det er lykkedes. Jeg er imponeret over, at det overhovedet har kunnet lade sig gøre. Selvfølgelig har der været teknikfejl og lydfejl og værter, der skal finde sig selv. Men jeg synes, at vi er kommet rigtigt godt fra start,” siger Ann Lykke Davidsen.

29 Kommentarer

Christer Hederström
17. APRIL 2020
Det är tragisk när man satsar på ett utdaterad system som DAB. Istället för den bästa kombon FM + internet, som är det som gäller i de flesta länder. DAB har ju betydligt sämre ljudkvalitet än såväl FM och på nätet. Dessutom är räckvidden på FM överlägsen DAB. Endast fyra länder i världen förutom Danmark kan DAB+ visa upp en veckolyssning på minst 15%. I Sverige mäter man inte ens DAB-lyssning. Hoppas nu danska politiker i god tid förstår DAB-bluffen, till skillnad mot de blåögda i Norge.
Rune
17. APRIL 2020
Det er det samme i Norge . 50% av DAB-kanalene har ingen lyttere. det er et skuespill. Trodde Danskene hadde fornuft til å se hvordan det har gått i Norge
Laila Miermont
17. APRIL 2020
Chefen for Loud siger at der er1600 der har downloadet stationens podcasts. Hvilke podcasts? Der er jo ikke nogen! Lyver hun bare? Eller er der en anden forklaring?
Peter Filtenborg
16. APRIL 2020
På forsiden af Radio LOUDs site læser jeg:

”Lige nu
Genudsendelse af dagens programmer
20:00 24:00”

Dernæst vil Radio LOUDs direktør Ann Lykke Davidsen bilde mig ind, at de, efter første måling ikke kan opvise et bare nogenlunde lyttertal, i det mindste har succes med deres podcasts, ref interviewet ovenfor, hvor kanalens direktør fortæller: ”Derudover er succes mere end kun lyttertal. Det er også, hvor mange downloads vi får, og hvor meget lytterne engagerer sig med vores sociale medier. Vi har indtil videre 5.000 downloads af vores app, 1.600 downloads af vores podcasts og har haft 22.000 besøgende på vores hjemmeside. Vi skal nok komme.”

Dernæst kan jeg på Radio LOUDs hjemmeside læse:
”Ligesom i resten af samfundet, har Corona også skabt udfordringer hos os på LOUD. Vi følger selvfølgelig myndighedernes anbefalinger, og derfor har vi været nødt til at sadle om i sidste øjeblik – både i forhold til arbejdsmetoder og programindhold. Der går derfor lige lidt tid, før du kan lytte til Radio LOUDs podcasts.”

Kan nogen klantre mig for, at jeg ellers som inkarneret radiolytter har opgivet Radio Loud?
Kaja gerdes
16. APRIL 2020
Savner radio programmet 24syv
Min radio står lydløst hen.
Er total rodløs.

Flere

Læs også

<span class=Loud er i luften: ”Det er helt absurd. Jeg møder først min medvært, når vi står i studiet sammen”">

Loud er i luften: ”Det er helt absurd. Jeg møder først min medvært, når vi står i studiet sammen”

01. APRIL 2020
<span class=Loud-direktør om unge natradioværter: Det er ikke journalistisk arbejdede 2">

Corona: Loud går i luften med nødsendeplan

16. MARTS 2020
<span class=Q&A: ”Nu må vi ud og bevise vores værd”">

Med få måneder til start har Loud flere navne på plads: ”Vi kommer 100 procent til at træde ved siden af”

10. JANUAR 2020