
Direktør for Loud Ann Lykke Davidsen. Agnete Schlichtkrull
”Der skal være noget, hvor vi tænker: ”Vi sender ikke det der, det gør vi simpelthen ikke – jo, vi gør!” Så er jeg glad.”
Sådan siger Ann Lykke Davidsen, chefredaktør og direktør for Danmarks nye ungdoms-radiokanal Loud, som går i luften 1. april i år og har licens til at sende i fire år.
”Vi kommer 100 procent til at træde ved siden af og træde forkert.”
”Det bliver vores store udfordring: Har vi modet? Når man først går i gang, har man en forestilling om, hvor crazy det bliver, og så lander man alligevel lidt safe. Det bliver en udfordring at sikre, at det gør vi bare ikke,” siger hun.
Ordene falder efter det vildeste efterår, hun har oplevet i sit 47 år lange liv.
Radio- og Tv-nævnet overraskede store dele af den danske offentlighed ved at udnævne Loud som vindere af udbuddet af en ny DAB-kanal i stedet for Radio24syv. Siden har Ann Lykke Davidsen stået på mål for byger af kritiske spørgsmål om alt fra Louds ansøgning til den konkrete udformning af den kommende radiokanal.
Måtte lukke ned for sociale medier
”Jeg tror ikke, der var nogen, der havde forestillet sig, at det ville blive så massivt,” siger Ann Lykke Davidsen om tiden efter sejren.
Efterårets mediestorm blev så kraftig, at hun besluttede sig for at logge af sine profiler på sociale medier og stoppe med at google sit navn.
”Jeg er blevet overrasket over, hvordan noget er driblet af sted uden hold i virkeligheden. Nogle af vores programmer er blevet sammenlignet med, hvad man havde en forventning om, at 24syv ville sende, men deres ansøgning har jo været sortlagt. Derfor tænker jeg, at det ikke har hold i noget faktuelt, men i følelser.”
Den højlydte kritik af Loud i den offentlige debat har stået i skarp kontrast til meget af indholdet i hendes egen indbakke, fortæller hun. Den har været præget af henvendelser fra journalister og andre, som er interesserede i at blive en del af projektet.
”Jeg kan se, når vi holder møder og ansættelsessamtaler, hvor mange der egentlig melder sig under fanerne, og hvem der gerne vil være med til at byde ind på idéer og producere for os. Rigtigt, rigtigt mange unge er så positive over projektet og glæder sig til at få lov til at være med,” siger Ann Lykke Davidsen.
Flere navne på plads
Da hun søgte om licensen til DAB-kanalen sammen med ejerkredsen og sin tidligere kollega fra DR, konsulent for Loud Ole Mølgaard, var radiokanalen først og fremmest en idé.
Nu begynder konturerne at tegne sig af en ny radiokanal med hende selv i spidsen som direktør og chefredaktør. Som nyhedschef har Loud ansat Linda Olsen, der tidligere har været på TV 2, og som kom fra et fellowship på Constructive Institute.
Desuden har Loud ansat Chris Pedersen som kulturredaktør – han kom fra en stilling som kulturjournalist på DR – og Pola Rojan Bagger som udlandsredaktør, som kommer fra en stilling som kommunikationsrådgiver i Mellemfolkeligt Samvirke. Derudover har de ansat Kim Lykke Vester som programchef. Han er tidligere programredaktør på P3 og har senest arbejdet selvstændigt med podcastproduktion.
Noget af det, Loud blev kendt og kritiseret for, da radiokanalen vandt DAB-udbuddet, var deres partnerskaber med store kulturinstitutioner som Roskilde Festival, museet Enigma og teatret Mungo Park.
Var den journalistiske redaktionelle frihed nu også sikret, når store kulturaktører som dem skulle være medspillere på dele af sendefladen på Loud, lød spørgsmålet.
Den del af kritikken har Ann Lykke Davidsen lyttet til. Loud skulle have kommunikeret bedre om, hvordan partnerskaberne kommer til at fungere, siger hun.
”Jeg synes, det er fuldt ud berettiget at være kritisk om vores model med partnerne. Det synes jeg, fordi det er at gå ad en ny vej, vi betræder en jord, hvor vi virkelig skal sikre, at den journalistiske integritet er i orden hele vejen igennem,” siger hun.
Hun tilføjer, at hun har lavet masser af lignende former for redaktionelle samarbejder i sin tid på P3, og at det aldrig har været et problem.
”Men jeg kan godt se, at fordi konstruktionen er, som den er, så skal vi være ekstra opmærksomme på det,” siger Ann Lykke Davidsen.
Hun fortæller, at Loud for at sikre den redaktionelle frihed blandt andet vil have eksterne radioproducenter på de programmer, som Loud vil lave i samarbejde med partnerne.
Programmer, som lukker hurtigt
Ambitionen er, at Loud skal været et lydunivers – med både en DAB-kanal, podcast indhold, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.
For hende er det okay, at der er unge, som ikke er flittige brugere af flowradio – bare de finder Loud og føler og oplever, at Loud er et tilbud til dem, som skaber dialog og perspektiver på livet.
”Vi kommer ikke til at lægge Danmark øde, fordi alle unge tuner ind på en DAB-kanal,” siger hun.
Det vigtigste er ikke, hvordan de unge lytter til Loud – men at de finder dem på en eller anden måde. Og efter et efterår med hård mediekritik står Ann Lykke Davidsen fast på, at Loud skal skille sig ud i medielandskabet ved at være eksperimenterende og gå nye veje – også selv om de så måske kommer til at træde ved siden af indimellem og får kritik for det.
”Vi kommer til at have programmer, som vi lukker meget hurtigt igen, fordi det overhovedet ikke fungerer. Vi kommer til at have programmer, hvor vi tænker: Hvad skete der lige der? Og programmer, hvor vi tænker: Wauw, det havde vi ikke set komme, hvor er det fedt,” siger Ann Lykke Davidsen.
”Hvis jeg 1. april står med en række programmer, som jeg tænker er safe, og som bare kan køre derudad, så har vi ikke gjort det godt nok.”
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.