Sådan bliver Loud som arbejdsplads

Hvor mange journalister vil Danmarks nye DAB-kanal ansætte? Hvad skal de kunne? Og hvordan bliver lønnen på Loud? Journalisten har fundet svarene i Louds ansøgning til Radio- og tv-nævnet

Fra april næste år går DAB-kanalen Loud i luften. Hvad bliver det for en arbejdsplads? På Journalisten har vi gransket Louds ansøgning til Radio- og tv-nævnet for oplysningerne.

Her kan man læse, at Loud bliver en arbejdsplads med omkring 46 faste medarbejdere inklusive direktion og ledelse.

Direktør for Loud er Ann Lykke Davidsen. Hun står til at få en månedsløn på 75.000 kroner, når Loud går i luften, og hun stiger med tiden til 79.600 kroner.

De fire øvrige medlemmer af ledelsen, programchef, nyhedschef, udviklingschef og administrationschef, står til at begynde på en månedsløn på gennemsnitligt 68.000 kroner, der vokser til 70.550, når licensen udløber.

”Almindelige” redaktionelle stillinger skal aflønnes med 550.000 kroner om året, inkl. udgifter til ferie, barsel osv., og værter kan få 316 kroner i timen for deres arbejde.

Værter med profil

Loud lægger ikke skjul på, at dets værter skal tegne radiokanalens profil.

”LOUDs værter er – eller bliver – gerne trendsættere, rollemodeller og stjerne. Det er ikke nok at være kendt for at blive vært på Loud. Men man må gerne blive kendt for at være vært på Loud. Loud forsager ikke stjerne, men satser på ”stjerne med hjerner,” lyder det således i ansøgningen fra Loud.

Her står det også, at kanalens morgenvært ikke må være fyldt 35 år og skal have profilen ”personlig, anderledes/ kendt …”

I formiddagsfladen skal værterne være medie- og eller kulturpersonligheder ”med holdninger og meninger, som rammer ned i det yngre sind”, skriver Loud og nævner bud som Anna Malzer (fra partneren Mungo Park), Peter Falktoft, Mascha Vang og Ayse Dudu Tepe fra Radio24syv.

Andre steder i ansøgningen bliver navne som Isabella Hindkjær, Anders Stegger, Anna lngrisch og Kristoffer Eriksen nævnt. Kristoffer Eriksen er også ansat på Radio24syv.

En anden profil, Loud nævner som mulig vært, er verdens mest kendte youtuber, PewDiePie – eller, som Loud skriver, Puty Pie.

Mange henvender sig

Loud skriver også, at medieomtalen af radiokanalen allerede nu har fået flere interesserede til at henvende sig:

”Da selskabet er nystiftet med henblik på at vinde det igangværende udbud, er det selvsagt ikke muligt at indgå endelige ansættelsesaftaler endnu. Ikke desto mindre har vi i forbindelse med den megen positive medieomtale og offentlighedens interesse, allerede modtaget en lang række henvendelser fra interesserede, potentielle medarbejdere. Vi ser det derfor ganske realistisk – i forhold til den planlagte sendestart 1/4-2020 – at rekruttere de nødvendige medarbejdere i etableringsfasen og sikre en stærk ”startopstilling”,” lyder det således i ansøgningen.

Værter skal sende hjemmefra

Loud vil sende live 23 ud af døgnets 24 timer og skal således også lave live-radio om natten.

I timerne fra midnat og indtil klokken 6 om morgenen skal en vært sende hjemme fra sig selv og selv afvikle. Loud vil ansætte mellem fem og syv natteværter.

Linda Olsen bliver nyhedschef

Loud skal have en døgnbemandet nyhedsredaktion med cirka 24 faste journalistiske medarbejdere.

Flest skal arbejde fra København, men seks af dem skal arbejde ude i landet – til at begynde med i byer, hvor lokalradiostationerne bag Loud har radiostudier. Det vil sige i Svendborg, Kolding/Esbjerg, Aarhus, Ringkøbing/Holstebro og Thy.

Direktør Ann Lykke Davidsen har allerede fortalt, at Linda Olsen står til at få stillingen nyhedschef. Linda Olsen har en fortid på TV 2 og har netop afsluttet et fellowship ved Constructive Institute.

Derudover skal nyhedsredaktionen have tre producere, som også har redaktøransvar for nyhedsudsendelserne hver time og udsendelserne imellem.

Loud vil ansætte 14 journalister, som skal dække tech, indenrigs- og udenrigsstof, og i alt seks værter til nyhedsredaktionen.

Freelancere på udenrigsstof

Louds udenrigsredaktør skal samtidig jonglere med rollen som producer, ligesom nyhedsredaktørerne skal kunne det.

Derudover skal udenrigsredaktionen bemandes af tre faste reportere, som skal kunne tage til udlandet ved større begivenheder.

Loud vil sikre dækningen fra udlandet med seks faste ”stringere” og fem freelance-korrespondenter.

10 procent skal laves uden for huset

I øvrigt vil det være muligt for freelancere at prøve at afsætte idéer hos Loud. 10 procent af produktionen skal nemlig købes hos produktionsselskaber eller freelancere.

25 Kommentarer

Aksel Willumsen
25. OKTOBER 2019
Ligner en del af P3 familien.
Mette Louise Bønding
24. OKTOBER 2019
Jeg synes måske, det er ganske sundt at få pirket lidt til den - til tider - og efter min smag - lidt for selvhøjtidelige selvforståelse indenfor journalist-faget. Disse efterreaktioner understreger kun netop den selvhøjtidelighed. Kritisk radio? eller en radio der mente, det var dens privilegie at svine alt og alle til? ‘Sandheden’ ligger nok midt imellem. Fedt med et modspil!!
Henrik Højer
24. OKTOBER 2019
Det er en sørgeligt kendt sag, at virkelig mange yngre journalister formulerer sig elendigt i såvel skrift som tale. Men nu lysner det måske! Kunne man forestille sig, at LOUD vil ansætte de dårligste og beholde dem, således andre medier bliver renset fir de svagt formulerede, tak. Falktoft bliver allerede foreslået som en oplagt mulighed.
Mette Fugl
24. OKTOBER 2019
Ole Obitsø. Det er ikke nemt at pege på fejl, når der nu åbenbart (og tak for det) er korrekturlæst og rettet
Helle Poulsen
24. OKTOBER 2019
Endnu et eksempel på hvordan udbudsreglerne spænder ben for at få den bedste kvalitet. Trist ?

Flere

Læs også

Loud vinder DAB-udbud 1

Loud vinder DAB-udbud

22. OKTOBER 2019
De ansatte på Radio24syv, da beskede om lukningen lander.

Den originale taleradio skal dø: ”Kniven er blevet ført helt ind”

23. OKTOBER 2019
Her er de tre kriterier, der afgør DAB-udbuddet, som kan redde Radio24syv

Her er de tre kriterier, der afgør DAB-udbuddet, som kan redde Radio24syv

21. OKTOBER 2019