Corona: Loud går i luften med nødsendeplan

Trods coronakrisen forventer den nye radiokanal Loud at gå i luften 1. april som planlagt. Men det bliver med en nødsendeplan med flere genudsendelser og mindre luksus i lydbilledet. ”Der er masser af ting, vi ikke kan teste og prøve af nu,” siger direktør

Coronasmitten udfordrer lige nu produktionen i det meste af mediedanmark. Også for den kommende nye radiokanal Loud har corona vendt op og ned på slutspurten frem mod premieren om bare to uger.

Det fortæller Louds direktør, Ann Lykke Davidsen. Hun forventer dog, at Loud går i luften som planlagt.

”Vi går i luften 1. april, som vores tilladelse siger, vi skal. Det er planen, og det kan vi også. Vi er rigtig, rigtig langt,” siger direktør Ann Lykke Davidsen.

Det bliver dog i første omgang et andet Loud, der vil møde lytterne, end det, redaktionen havde forestillet sig.

”Vi kommer ikke i luften med den sendeplan, vi havde ønsket. Det bliver en nødsendeplan, hvor vi med garanti kommer til at genudsende programmer. Men vi håber at være så meget live som muligt,” siger direktøren.

”Det må lyde dårligt”

Konkret er Loud ligesom de fleste andre arbejdspladser udfordret af, at medarbejderne ikke kan mødes.

”Der er masser af ting, vi ikke kan teste og prøve af nu, og der er masser af kultur, vi ikke kan bygge op,” siger Ann Lykke Davidsen.

Hun fortæller, at noget af det, der blandt andet skulle arbejdes på i de kommende uger, var at øve overgange, oplæg, nedlæg og hele lyden af Loud.

”Men alt det er for mig luksus. Det er det, der gør, at det lyder superfedt og sammenhængende. Nu skal vi bare i luften, så må overgange være overgange, og det må lyde dårligt. Det er mig uendeligt ligegyldigt lige nu,” siger Ann Lykke Davidsen.

Forventer forståelse fra staten

Ud over flere genudsendelser vil Louds nødsendeplan også bestå af indhold, der relaterer sig til coronakrisen – for eksempel videodagbøger fra nogle af de unge i LoudLab.

Men lige nu er nødsendeplanen ikke lavet færdig, og ifølge Ann Lykke Davidsen kan den ændre sig helt frem til 1. april.

Efterfølgende vil Loud også have et arbejde med at redegøre for, hvorfor de fra starten ikke kommer til at kunne leve op til alle krav i deres sendetilladelse.

”Det forventer jeg, at der vil være en forståelse for,” siger Ann Lykke Davidsen.

6 Kommentarer

caspar jexlev
19. MARTS 2020
Det er mig en gåde at journalister kan have så ondt i deres ellers så objektive numsehuller, at de stirrer sig blinde på 24/7s efterkommere, istedet for at beskæftige sig med hvem det var længere oppe i systemet der lavede ulykker. De skyldige går fri i den her folke(journalist)domstol, fordi de forsmåede basher hvad der dingles foran dem. Kom lige ind i kampen, ifør dig på ny integriteten og brug kræfterne på at komme til bunds i den kloaksump der var den politiske baggrund for 24/7s lukning.
Tanja Jørgensen
17. MARTS 2020
Havde Mads Brügger og Co sagt det samme, så havde flokken bøjet sig i bøn i retning af Nørre Voldgade. Tudekiks findes lige ved siden af toiletpapiret hos Lidl, hvis de andre af Radio24syvs disciple altså har efterladt nogle til jer.
Stokkonservative har der altid fandtes, også i journaliststanden, men lad nu nye initiativer dukke op og prokokere de gamle über-selvtilfredse nogen-og-fyrre-agtige typer.
Tanja Jørgensen
17. MARTS 2020
Tudekiks findes lige ved siden af toiletpapiret hos Lidl, hvis de andre af Radio24syvs disciple altså har efterladt nogle til jer.
Stokkonservative har der altid været, også i journaliststanden, men lad nu nye initiativer dukke op og prokokere de gamle über-selvtilfredse nogen-og-fyrre-agtige typer.
Jesper Johansen
17. MARTS 2020
Hvor det dog ærgrer mig, at Corona-krisen vil overdøve Radio Louds start i æteren.

Jeg havde virkeligt set frem til den shitstorm bagmændene bag dette morads+df+sos osv skulle igennem, når skatteborgerne fik lyttet til de første dages radio.

Nu kommer denne sag til at gå helt uset hen ... endog med en belejlig undskyldning for direktøren. Lad retfærdighed ske fyldest og giv hende en shitstorm efter krisen.

Jeg tror Den korte Coronakrise alene vil have flere lyttere end alle Louds programmer tilsammen d.7/4 ... eller lad os gange det med fire.
Niels Riis Ebbesen
17. MARTS 2020
Tja… Corona-krisen er vist en meget belejlig og kærkommen undskyldning for Radio Loud, så den kan slippe af sted med, at levere en sendeflade, der slet ikke lever op til det den har lovet i udbudet.


Radio Loud har ellers haft flere måneder, hvor der ikke har været noget Corona, som den kunne ha’ brugt til forberedelserne.

Flere