
Niels Pinborg, chefredaktør på Se og Hør, jubler over digital fremgang – og opruster. Foto: Thomas Fryd/Ritzau Scanpix
Krim-stof har trukket læserne til sh.dk i en sådan grad, at Se og Hør nu vil gå fra fem til 10 journalister.
”Trafikken er steget, indtjeningen også, så nu giver vi det et skud vitaminer med flere journalister,” fortæller chefredaktør Niels Pinborg.
For omkring et år siden lavede Se og Hør en strategiindsats, hvor de undersøgte, hvordan de kunne rykke sig videre.
”Vi skulle ud af den sump, hvor vi ikke har udviklet os i årevis. Vi investerede i nyt site og ansatte to journalister til at lave krimstof. Det har givet et trafikløft på 100 procent på et år.”
Siden er der kommet flere brugere, flere sidevisninger og flere besøg på sh.dk.
Hvis man sammenligner januar i år med de første 30 dage i januar sidste år, så ligger sh.dk 100 procent over på brugere og sidevisninger.
”I januar i år har vi haft 26 millioner sidevisninger. Januar sidste år var det 12 millioner,” siger Niels Pinborg.
”Siden vi relancerede for lige under et år siden, har vi opdaget, at vi ingenlunde har nået loftet for, hvad det er muligt at drive af digital trafik til vores site.”
Ud over den samlede stigning i digital trafik har sh.dk fire gange i januar ramt én million sidevisninger på en dag.
Fyrede i september
I september var der en stor fyringsrunde hos Aller, som også kostede stillinger på Se og Hør. Men det har ikke noget med de nye ansættelser at gøre, fastholder Niels Pinborg.
”Vi har specifikt kigget på, hvor vi har vækst, og har investeret i det. Den udvikling, vi har på sh.dk, er fortsat at være bæredygtig, derfor investerer vi helt nyt på web.”
Hvis I ansætter folk i stillinger, der for ikke lang tid siden er blevet nedlagt, er det så en oprustning?
”Vi understøtter selvfølgelig de områder i forretningen, hvor vi ser vækst og vækstpotentiale.”
Med de nye journalister vil Se og Hør i første omgang blive skarpere på det, mediet ved virker. Det er reality, krimstof, tv-stof og fascinationshistorier. Lykkes det at løfte de områder endnu mere, forventer chefredaktør Niels Pinborg at udvide mere.
”Jeg tror, der er stort potentiale i, at vi kan lave en mere generel nyhedsdækning,” fortæller han.
”Nu skriver vi eksempelvis med stor succes om Corona-virus. Det kan synes som en besynderlig blanding af reality og nyheder, men når brugerne alligevel læser om Koby Bryant, kan vi se, at de også gerne vil have det her.”
I dag laver sh.dk selvproducerede nyheder inden for de områder, hvor de ifølge Niels Pinborg har ”stjernekompetencer”.
”Vi har ikke nyheder fra Christiansborg. Lige nu ville det måske være mærkeligt og malplaceret, men hvorfor ikke i fremtiden? Hvis brugerne gerne vil læse om Corona-virus hos os, hvorfor skulle de så ikke ville læse om lejereformer?”
Ifølge ham vil læserne gerne have en god historie og går mindre op i, hvor de får den fra.
”De unge er ikke lige så brand-liderlige, som vi har været, og mine journalister er lige så dygtige som dem på Rådhuspladsen, så hvorfor skulle brugerne ikke vælge sh.dk frem for eb.dk?” spørger han og tilføjer:
”Hvorfor skal Se og Hør ikke udvikle sig til et decideret nyhedsite?”
”Stjæler” fra B.T.
Niels Pinborg fortæller, at sh.dk har fået designet en ny hjemmeside af det samme firma, som har lavet bt.dk og eb.dk.
”Der er ikke nogen grund til ikke at lave sig inspirere af de bedste,” siger Niels Pinborg.
Se og Hør er med andre ord – når de opprioriterer på krimstof og har mindre fokus på reality – måske begyndt at gå især bt.dk en smule i bedene.
”Jeg må tage hatten af for det, Rathje og Dyrby (Michael Dyrby og Jonas Kuld Rathje, chefredaktører på B.T., red.) har lavet på bt.dk. Det er satme godt gået. Hvis jeg ikke skulle lade mig inspirere af det, ville jeg være dum. Så længe vi er på den rigtige side af ophavsretten, så er det fint.”
B.T. kunne i 2019 på journalisten.dk fortælle, hvordan trafikken på mediets site er skudt i vejret, efter at det er blevet endnu mere tabloidt.
På B.T. fortæller chefredaktør Jonas Kuld Rathje, at de godt har lagt mærke til, at sh.dk har fået øjnene op for, hvad bt.dk laver.
”Vi mærker godt, at folk har lagt mærke til den vækst, vi har haft på bt.dk. Når man kan se noget, der virker, så gør man jo det.”
”Jeg tror, vi ligger og lærer af hinanden alle sammen. Vi lurer også på, hvad eb.dk gør. Det er noget, der foregår i alle retninger.”
Jonas Kuld Rathje oplever dog ikke, at det koster på trafikken hos B.T., at Se og Hør bliver en større konkurrent digitalt.
”Det er ikke sådan, at de ”stjæler” trafik fra os. Vi vokser rigtig meget, samtidig med at de vokser meget. Jeg tror også eb.dk vokser – generelt er digitale medier jo i fremgang.”
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.