De første indtryk af Podimo: ”Jeg blev taget rigtigt fint i hånden”

Journalisten har spurgt Tav Klitgaard, digital chef hos Zetland, og Lars K Jensen, der rådgiver i digitale medier og udvikling, hvad der fungerer på Podimo, og hvad der kan blive bedre på den nye platform

I dag gik podcastplatformen Podimo i luften.

Det betyder, at lytterne nu for 39 kroner om måneden – efter en indledende prøveperiode med én måned gratis – på Podimos app kan få adgang til en række podcasts, der enten er produceret direkte til Podimo eller kommer fra andre platforme.

Podimo kommer også i en gratis udgave uden Podimos eksklusive podcasts.

Men er Podimo egentlig et godt produkt, som brugerne kan få noget ud af?

”Det visuelle er virkelig flot. Det er vigtigt, at de har brugt ressourcer der, for det gør oplevelsen rigtig, rigtig god. De bruger designelementer fra tjenester, man kender, som Netflix og Spotify, og det, synes jeg, er rigtigt set. Det gør det nemt at finde rundt i,” siger Lars K Jensen, rådgiver i digitale medier og udvikling, om sit første indtryk af podcasten.

Podimos app får også ros af Tav Klitgaard, digital chef på Zetland.

”Mit første indtryk var, at jeg blev taget rigtigt fint i hånden. Det hele var ret intuitivt. Og det er det hele vejen igennem. Jeg tænkte: Fedt mand. Der var ikke noget, der skræmte mig væk. Jeg var meget positiv, og lettet.”

Nemt at finde rundt og lave playlister

Lars K. Jensen har særligt én ting, han vil rose ved Podimos design.

”Det er dejligt, at der er episodebilleder, når jeg lytter, frem for et overordnet billede for hele podcasten. Det gør det nemmere at danne sig et overblik, at der er forskellige billeder for hver episode, og det giver en god brugeroplevelse for lytteren,” siger han.

Det er også fedt, at appen anbefaler andre ting, lytterne kunne være interesserede i, mener han.

”Det er godt set, at når man er færdig med at lytte til noget, så kommer der en anbefaling,” siger han og roser også, at appen har en sleeptimer, så den passer bedre til folks hverdag.

Tav Klitgaard er positiv over, at Podimo umiddelbart er meget brugervenligt for folk, der bruger podcast hver dag.

”Jeg vil også rose, hvordan de arbejder med køer og playlister på appen. Der gør de det helt rigtige. For folk, der bruger podcast dagligt, er det afgørende. De kunne have sprunget det over og sagt: ”Det kommer senere”. Men det er gennemarbejdet. Det er tydeligt, at de har fokuseret på teknologien.”

Lars K Jensen finder det desuden godt, at Podimo ikke stiller krav om at få kreditkortoplysninger ved en gratis prøveperiode.

”Det må være fristende for Podimo at tage kreditkortoplysninger, når man skriver sig op til en gratis prøveperiode, for så at begynde at tage penge, når prøveperioden er færdig. Men her overgår man til den gratis udgave, når prøvetiden er ovre, og så skal man selv ind og opgradere til premium-udgaven. Det er simpelthen ekstremt fair.”

Tastede løs for at crashe appen

Tav Klitgaard testede, da han første gang åbnede Podimo, appen grundigt igennem. Han var særligt interesseret i at få den til at crashe.

”Jeg prøvede også at stresse den, og det klarede den fint. Det har de nailet.”

Han downloadede mange ting på én gang, startede og stoppede mange programmer og, ja, trykkede ”meget hurtigt på mange ting”.

Det ”plejer at være en god måde at få en app til at crashe på. Det lykkedes mig ikke”, siger han.

Han mener ligesom Lars K Jensen, at Podimo ligner andre tjenester.

”De har tilsyneladende besluttet, at det vigtigste ikke er radikal interface-innovation. De skal op på et niveau, hvor appen virkelig virker for dem, der bruger den. Derfor har de ikke fundet på alt muligt nyt. Den ligner andre apps, og det kan være en fordel i fordel til at få brugerne fokuseret på indholdet. De har givetvis innovative planer i skufferne til version 2,” siger han og tilføjer:

”De har lavet et stabilt og letforståeligt produkt, folk kan bruge.”

Her er de mulige forbedringer

Men hvad er mindre godt ved appen?

Lars K Jensen har ”en lille anke”. Da han tilmeldte sig appen, valgte han nogle kategorier, han var mest interesseret i, som business. Men:

”Når jeg så kommer ind i appen, kan jeg ikke se, at det har betydning for det, jeg ser,” siger han og forklarer, at han i stedet får ting som true crime og populære shows øverst.

”De emner, jeg har valgt, har alt andet end en prominent placering.”

Han har også svært ved at finde ud af, hvordan han kan ændre i de kategorier, han har valgt.

”Måske vil jeg vælge noget fra, men jeg kan ikke rigtig finde ud af at ændre det. Årsagen kan være, at det endnu ikke er implementeret,” siger han.

”Men jeg synes, at hvis man beder folk vælge emner, så indgår man en social kontrakt, hvor man som bruger må have en forventning om, at det kan ændres.”

Tav Klitgaard mener, at overgangen fra en anden podcastplatform til Podimo kunne være bedre.

”Det er svært at importere de filer, så du kan synkronisere dine playlister fra andre podcastapps. Det betyder, at jeg skal bruge 10 minutter på at finde alle de podcasts, jeg kan lide andre steder fra igen. Det gør skiftet fra en anden app sværere,” siger han.

”Langt over den barre, der skal til”

Men vil brugerne tage Poidmo til sig?

”Det er jo spændende at se, hvor meget business man kan lave på lyd. Min holdning lige nu er, at nogle nok vil tage det til sig. Men jeg tror, de får svært ved at få tilstrækkelig skala på. Det er interessant, at der nu er nogle, der rent faktisk gør noget,” siger Lars K Jensen.

Også Tav Klitgaard er spændt på at følge udviklingen.

”Overordnet er produktet langt over den barre, der skal til for, at folk ikke vælger dem fra på grund af teknologien. For mig at se er de oppe i samme kvalitet som nogle af de bedste. Og det skal de være. Spørgsmålet er, om det samlede produkt er så godt, at folk vælger dem til.”

Ting på tegnebrættet

Journalisten ringede til indholdsdirektør og medstifter af Podimo Nikolaj Koppel og medstifter Sverre Dueholm. De fortæller, at de allerede nu har fokus på at gøre brugeroplevelsen endnu bedre på platformen.

Det kritiseres, at man ikke præsenteres for de kategorier, man selv har valgt, når man skriver sig op?

”Her indledningsvist vil vi gerne præsentere meget af vores eget indhold, som vi jo har arbejdet på hele året. Men ja, vi kommer naturligvis til at arbejde med rækkefølgen løbende, og de kategorier, man som bruger har registreret, vil blive vist mere og mere, jo mere man lytter,” siger Sverre Dueholm og fortæller også, at der skal være mulighed for at ændre i kategorierne.

”Det er på tegnebrættet og bliver implementeret som noget af det første. Bare fordi man har valgt sport én gang, så skal man selvfølgelig ikke tvinges til at blive ved med at høre det, og kun det, men ændre sine præferencer, som man vil,” siger Sverre Dueholm.

Det er vigtigt, at brugerne kan tilpasse de podcasts, de hører, til deres liv, siger indholdsdirektør Nikolaj Koppel.

”Det behøver i øvrigt ikke kun handle om, at man ændrer smag, man lytter jo f.eks. anderledes i sin ferie end i toget til og fra arbejde. Derudover arbejder vi på, at man kan lave forskellige playlister, der er situationsbestemte, f.eks. én til løbeturen, én til sommerhuset, og én mens man arbejder,” siger Nikolaj Koppel.

Tav Klitgaard mener, at brugerrejsen kan blive problematisk, fordi det er svært at importere filer, så man kan synkronisere sine playlister fra andre podcastapps?

”Man kan godt importere alt, hvad man hører fra iTunes, som er den tjeneste størstedelen af lytterne bruger. Men det er rigtigt, at man lige nu ikke kan importere fra andre tjenester,” siger Sverre Dueholm.

Rettet klokken 21.19. Journalisten havde skrevet, at der var tre måneders gratis prøveperiode på Podimo. Der er én måneds gratis prøve. Dette er nu rettet.

2 Kommentarer

Jesper Bech Pedersen
19. SEPTEMBER 2019
Jeg synes, det er enormt svært at få overblik over udbuddet. Jeg har signet op for at følge et par enkelte yndlingspodcasts, som nu er flyttet eklsklusivt på podimo, og jeg er selvfølgelig interesseret i, hvad der ellers findes i samme subgenrer og har derfor angivet disse som interesseområder.

Men jeg bliver ikke præsenteret for indhold, der rammer mig, og det er fuldstændig umuligt at få overblik over, hvilke podcasts, der egentlig findes, lige som man også skal søge meget ord-specifikt for at finde frem til en bestemt podcast.

Håber, at udviklerne meget hurtigt vil komme sig over deres behov for at vise "deres eget" frem og i stedet fokusere på den gode brugeroplevelse, for på det punkt er app'en langt fra gennemkogt. Ellers er der heldigvis mange gratis alternativer.
Claus
19. SEPTEMBER 2019
Trods flere forsøg, er der stadigvæk problemer med at åbne app'en på visse Android enheder. (Deriblandt mine 4....)

Læs også

Sådan vil Podimo betale podcastere:

Sådan vil Podimo betale podcastere: ”Jeg ville ikke kunne leve af det”

26. AUGUST 2019
Sådan kan Podimo ændre markedet for podcasts 2

Sådan kan Podimo ændre markedet for podcasts

13. SEPTEMBER 2019

For to podcastere handler Podimo om meget mere end at tjene en månedsløn

27. AUGUST 2019