Podcast: Din mor er din værste rådgiver

Sagen om tennisspilleren Holger Rune og hans homofobiske tilråb under en kamp viser, at der findes en dårligere rådgiver for dig end dig selv – nemlig din mor, lyder det i ’Budskab’

”Du kan kraftedeme ikke noget selv! Du går bare og spiller bøsserøv!”

Og:

”Alléz, bøsse!”

Sådan lød et par af flere homofobiske udråb fra den 18-årige tennisspiller Holger Rune i forrige weekend, da han spillede semifinale i en challenger-turnering. Det blev fanget på kamera og fik hurtigt kritik. Siden har det internationale tennisforbund ATP også besluttet at åbne en sag mod Holger Rune.

En sag, der tydeligt understreger, hvorfor professionelle kommunikationsrådgivere skal holde følelserne ude af deres rådgivning, lyder det fra eksperterne i ’Budskab’.

”Det er nødvendigt at have nogen, som kan rådgive, som kan se situationen udefra, som kan være professionelle, og som ikke lader sig løbe med følelserne,” siger Martin Vith Ankerstjerne, direktør i Advice.

 

Holger Rune var hurtig til at gå på TV 2 og undskylde, ligesom han skrev undskyld til sine følgere på Instagram.

”Det var på ingen måde for at såre nogen. Jeg har fuld respekt for homoseksuelle. Jeg vil aldrig nogensinde sige sådan nogle ting igen,” sagde han blandt andet til TV 2, hvor han også lovede at ’tage ved lære’ af sagen.

En fin undskyldning, lyder det fra eksperterne i ’Budskab’.

”Men der er jo andre undskyldninger, der har været knap så gode,” siger Mikael Baden, direktør i Friday.

På Instagram fulgte Holger Rune nemlig op med svar, da flere fortsat var utilfredse med tilråbene på tennisbanen. Han skrev blandt andet:

”Til alle jer, der åbenbart aldrig har lavet fejl og er perfekte 24/7. Jeg HAR undskyldt mit ordvalg. Det var på ingen måde tiltænkt at såre eller skade nogen. Hav respekt for en undskyldning og kom videre.”

En kommentar, der siden er slettet, men som blev affotograferet og florerede på sociale medier efterfølgende.

Ifølge Mikael Baden var Holger Rune ’slet, slet ikke’ i en position til at bede folk om at komme videre.

”Så bagatelliserer han det i unødig grad,” mener han.

Martin Vith Ankerstjerne er enig.

”Han burde gøre det, han gør i første omgang og så stoppe der og være tålmodig,” siger han.

Din værste rådgiver

Men det var ikke kun Holger Rune, der snublede i sin krisehåndtering. Også kommunikationen fra hans mor og manager, Aneke Rune, får kritik i ’Budskab’.

På sociale medier har også hun givet anledning til flere vrede opslag, blandt andet da hun tog Holger Rune i forsvar i et opslag på Instagram.

Mikael Baden kalder Aneke Runes reaktioner for ’helt forståelige’. Men det betyder ikke, at det er god håndtering.

”Jeg har i en hel del år turneret med et saying over for dem, jeg rådgiver – især folk i erhvervslivet – at du er som leder din egen værste rådgiver. Og derfor skal du have nogle mennesker, der tør sige dig imod, og som ikke er bange for rent positionsmæssigt at gå ind og sige dig imod,” siger han.

”Men jeg tror, jeg skal omskrive historien lidt. Der er faktisk en, der er endnu værre end dig selv som din rådgiver, og det er din mor. Det viser denne her sag.”

Det skyldes, at en mor instinktivt vil beskytte sit barn.

”I denne her sag har hun nærmest på dramatisk vis vist, hvordan hun kan eskalere sagen på vegne af sin søn,” siger Mikael Baden.

Bliver aldrig godt nok

Aneke Rune har ikke ønsket at give interview til ’Budskab’ eller uddybe kommunikationsstrategien nærmere. I en mail henviser hun til Holger Runes undskyldning på TV 2.

”Han var oprigtigt ked af, hvis han havde såret nogen. Det var selvsagt på ingen måde hans intention. Det er ikke mere at sige i den sag. Der vil altid være folk, der ikke synes, det er godt nok. Det kan vi ikke ændre på, uanset hvor eller til hvad Holger stillede op efterfølgende.”

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Blev kaldt hystade, smatso og rejekælling: ”Jeg lavede det interview, der skulle laves den dag”">

Blev kaldt hystade, smatso og rejekælling: ”Jeg lavede det interview, der skulle laves den dag”

02. FEBRUAR 2021
<span class=Liberal Alliances nye pressechef om sin start: ”Jeg var nærmest paralyseret af skræk”">

Liberal Alliances nye pressechef om sin start: ”Jeg var nærmest paralyseret af skræk”

29. NOVEMBER 2019
Spritny pressechef i SAS-shitstorm: ”Lige nu pumper adrenalinen stadig”

Spritny pressechef i SAS-shitstorm: ”Lige nu pumper adrenalinen stadig”

13. FEBRUAR 2020