P1-chef kendte til klage om nu hjemsendt P1-vært

Hjemsendt vært kunne fortsætte, selv om også hans nye chef kendte til chikane og krænkelser. Sagen er ikke slut, siger DR-direktør. Det kom frem i dagens ’P1 Debat’

I dagens udgave af ’P1 Debat’ kom det frem, at redaktionschef for P1 Jakob Sloma Damsholt kendte til en klage over den P1-vært, som er hjemsendt på grund af sager om chikane og trusler.

Alligevel fortsatte radioværten i jobbet på P1.

Klagen kom fra Jørgen Ramskov i 2019, da han var direktør på Radio24syv, hvor P1-værtens opførsel var gået ud over to af radioens medarbejdere.

På tidspunktet for klagen var Judith Skriver redaktionschef på P1. Det var hende, der modtog klagen, som hun orienterede sin ledergruppe om. I den gruppe sad Jakob Sloma Damsholt, lød det i dag i ’P1 Debat’.

I ’P1 Debat’ udtalte kulturdirektør Henrik Bo Nielsen, at chefen for den pågældende medarbejder dengang ikke var Jakob Sloma Damsholdt. ”Han havde ikke personaleansvar,” lød det.

Judith Skriver fratrådte sin stilling tidligere i år, og i april 2020 overtog Jakob Sloma Damsholt hendes rolle og blev derved chef for den nu hjemsendte P1- vært.

Vært på ’P1 Debat’ i dag var Henrik Qvortrup, der var hentet ind til en særudgave af programmet, fordi det blev besluttet fra DR’s side, at redaktionen på ’P1 Debat’ var inhabil.

Qvortrup spurgte i dagens udsendelse Henrik Bo Nielsen kritisk ind til, hvorfor der ikke var blevet gjort noget ved den hjemsendte P1-vært, når både Judith Skriver og Jakob Sloma Damsholt kendte til klagen.

”Jakob Damsholt har siden april med åbne øjne accepteret, at (den nu hjemsendte radiovært, red) har været vært (…) velvidende, at der har ligget de her klagesager. Hvordan har du det med det? Kan du acceptere det?” spurgte Henrik Qvortrup.

Til det svarede Henrik Bo Nielsen:

”Jakob har haft al mulig grund til at tro, at den sag var håndteret. Han har overgivet den til den daværende chef. Når han træder ind som ny chef i april i år, så dykker han jo ikke tilbage i gamle personalesager og genbesøger håndteringen. Og mig bekendt har der ikke været konkrete sager i den tid, Jakob har været chef.”

Det får Henrik Qvortrup til at spørge:

”I kan godt acceptere, at Jakob, i sin nye egenskab af chef, sætter (den nu hjemsendte vært, red) til at være vært?”

”Han har ikke sat nogen til at være vært,” svarer Henrik Bo Nielsen.

”Han har i hvert fald ikke fjernet ham,” lyder det fra Henrik Qvortrup.

”Det er korrekt, og det glæder jeg mig til at have en samtale med Jakob om, hvad er det for nogle overvejelser man gør sig der,” lyder svaret fra Henrik Bo Nielsen.

Senere i programmet spørger Henrik Qvortrup, om man ikke kan forlange af en ny chef, at han har et kritisk blik på, hvem man har valgt som værter på baggrund af den viden, man har.

”Jo, det synes jeg bestemt,” svarer Henrik Bo Nielsen.

”Synes du, Jakob Sloma Damsholt har gjort det?” spørger Henrik Qvortrup.

”Jeg er sikker på, at han har holdt skarpt øje med, hvad der er foregået. Men det kommer vi til at diskutere videre,” siger Henrik Bo Nielsen.

Da Henrik Qvortrup spørger, om sagen er slut for Jakob Sloma Damsholt, lyder svaret fra Henrik Bo Nielsen:

”Den sag er ikke slut, for vi skal tale om hele dette forløb, og der kommer også nye henvendelser ind til mig med nye facetter, og vi skal se på hele pakken.”

0 Kommentarer

Læs også

Qvortrup hyret af sin svogers redaktion til at styre ’P1 Debat’

13. OKTOBER 2020