Qvortrup hyret af sin svogers redaktion til at styre ’P1 Debat’

Henrik Qvortrup er i dag vært på ’P1 Debat’ for at løse et problem med inhabilitet på redaktionen, efter at det kom frem, at P1-vært har opført sig chikanerende og truende. Men valget af ny vært kritiseres, fordi Qvortrup er i familie med P1’s redaktionschef

Når dagens udgave af ’P1 Debat’ sendes, er det med en ny vært i en ny særudgave.

B.T.’s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, er nemlig hentet ind for at lave en særudgave af hans politiske magasin ’Q&CO’ på P1. Valget af den nye vært i dagens udsendelse kommer, efter at DR har erkendt, at de journalister, der ellers laver ’P1 Debat’, er inhabile i lyset af sagen om en P1-vært, som er hjemsendt på grund af sager om chikane og trusler. Men nu kritiseres valget af Henrik Qvortrup, der er hevet ind for at løse et habilitetsproblem på programmet, fordi han samtidig er svoger til P1 redaktionschef, Jakob Sloma Damsholt.

Blandt andet bliver valget kritiseret af journalist Sisse Sejr-Nørgaard, der blandt andet skriver på Twitter:

”Så @damsholt har hyret sin svoger, fordi journalisterne på @p1radio er inhabile til at lave debat? Kan nogen forklare mig logikken?”

Og

”Jeg er stadig paf over, at I ikke mener, at DR har en eneste journalist, som kan være kritisk i denne sag. Så alle journalister på DR er både mindre kritiske – OG inhabile – fremfor din svoger, Jakob. Hvorfor vælge den uden sammenligning mest kontroversielle journalist i DK?”

Henrik Qvortrup har set kritikken, men mener ikke, at slægtskabet er noget problem.

”Jamen, det er jo et faktum, der ikke kan lade sig bestride, at Jakob (Sloma Damsholt, red.) er min kones halvbror. Sådan er det. Jeg har haft Jakob med i andre programmer, hvor jeg har lavet en disclaimer af det, men jeg tænker, at med den opmærksomhed, slægtskabet har fået i denne omgang, behøver vi ikke det.”

Han opfordrer kritikerne til at høre programmet i dag.

”Jeg synes oprigtigt talt, at dem, der har så travlt med at se problemer i det, skulle vente og se, hvordan jeg lægger snittet.”

Han fortæller, at han har fået henvendelsen fra DR, der har spurgt, om han vil facilitere debatten forklædt som ’Q&CO’ – det mediemagasin, han normalt laver på B.T.

”Det synes jeg er en spændende opgave, og derfor møder jeg op som journalist og stiller de kritiske spørgsmål til dem, der skal stilles kritiske spørgsmål til. Det er ikke et ukvalificeret gæt, emnet taget i betragtning og Jakobs placering taget i betragtning, at der også kommer kritiske spørgsmål til og om ham.”

Kan man godt være kritisk over for sin svoger?

”Det skal man som journalist kunne. Som jeg også skriver på Twitter, har jeg betinget mig og fået frie hænder i programmet. Og man skulle kende mig dårligt, hvis man tror, jeg stryger Jakob eller DR med hårene.”

Journalisten har forsøgt at få et interview med redaktør på DR Christoffer Lønhardt Arhøj, der meddelte, at det, grundet stor interesse fra journalister, var besluttet, at DR kun sender skriftlige svar gennem deres kommunikationsafdeling.

De har skrevet til Journalisten på mail:

”Valget af Henrik Qvortrup som vært til en særudgave af ’P1 Debat’ er min beslutning og er sket efter at have afsøgt flere muligheder. Qvortrup bliver valgt, da han har et indgående kendskab til mediebranchen og desuden har sit eget mediemagasin på B.T., hvor han er kendt for at gå kritisk til værks,” skriver redaktør på ’P1 Debat’ Christoffer Lønhart Arhøj.

”Vi i afdelingen, hvor (radioværten, red.) arbejdede som vært, er inhabile, og kan derfor ikke gå ind i den verserende sag. Henrik Qvortrup og B.T. har i denne særudgave det fulde programansvar til at dække DR kritisk,” skriver Christoffer Lønhart Arhøj.

0 Kommentarer