Massageklinikker skal holde coronalukket – alligevel bringer Ekstra Bladet deres annoncer

For at undgå spredning af coronasmitte er ”intimmassageklinikker” omfattet af regeringens krav om at holde lukket. Men der er stadig reklamer for flere åbne massagesteder, der tilbyder ”eksotiske” og ”smaskliderlige piger”, hos Ekstra Bladet

Superfransk. Smaskliderlige og eksotiske piger. På arbejde i dag.

Imens store dele af Danmark er lukket for at begrænse smitten med coronavirus, holder flere intimmassageklinikker stadig åbent. Og de får lov til at annoncere for det hos Ekstra Bladet.

På Ekstra Bladets hjemmeside for escort og intimmassageklinikker, side6.dk, er der i dag 19 massagesteder, der reklamerer med, at de er på arbejde. Og i dagens printavis er der to annoncer for intimmassageklinikker, der stadig har åbent.

”Intimmassageklinikker mv.” er ellers eksplicit omfattet af det krav om lukning for serviceerhverv med tæt kontakt mellem kunder og personale, der gælder indtil den 13. april.

Hos Ekstra Bladet forsvarer administrationschef for salgsafdelingen Søren Holmer, at Ekstra Bladet bringer annoncerne, selv om intimmassageklinikkerne skal have lukket.

”Der er ikke et krav om lukning for annoncering. Det er ikke os, der er blevet påbudt at lukke, det er massageklinikkerne.”

Men hvordan kan I forsvare at lade dem annoncere, når det egentlig er ulovligt for dem at have åbent?

”Hvis vi fik en annonce fra en restaurant, som også skal være lukket, ville det heller ikke være ulovligt for os at bringe annoncen, selv om det ikke tjener et formål for restauranten,” siger Søren Holmer.

Alle har et ansvar

På både side6.dk og i Ekstra Bladets printavis advarer mediet om, at sex med ”mange tilfældige partnere” er ”en risikabel affære”.

”Vi har alle et ansvar for at få stoppet coronavirus i at sprede sig,” skriver avisen videre.

Søren Holmer mener, at Ekstra Bladet lever op til sit ansvar.

Du er ikke bekymret for, at I kan være med til at fremme smitte med corona ved at bringe annoncerne?

”Hvis vi skal være realistiske, så er det et område, hvor folk finder det, hvis de vil finde det. Men vi henviser annoncørerne til, at de ikke bør udøve arbejdet lige nu. Vi kan også se, at antallet af annoncer falder i avisen. Der er kun et par stykker i dag. Og jeg går ud fra, at de får besøg af politiet, hvis de fortsætter med at have åbent.”

Men på side6.dk er der stadig 19 steder, der reklamerer med, at de er på arbejde i dag. Så der er vel stadig en del flere reklamer end et par stykker?

”En ting er, hvad vi har i avisen. Der indrykker man annoncer fra dag til dag. På nettet laver man et abonnement, som kører over længere tid. Annoncerne kører stadig, men de kan godt være lukkede.”

Bør I indtil videre ikke stoppe med at bringe annoncerne frem til den 13. april, hvortil kravet om lukning løber til?

”Nej. Det er noget, vi løbende vurderer. Nu er vi nede på et niveau, hvor vi godt kunne overveje at gøre det. Men det ville ikke gøre den store forskel, fordi der ikke er så mange tilbage,” siger Søren Holmer.

Poul Madsens forvirring

Journalisten har også forsøgt at få en kommentar fra Ekstra Bladets ansv. chefredaktør, Poul Madsen, for at spørge, om Ekstra Bladet vil droppe annoncerne for massageklinikker til og med den 13. april. Han henviste til Søren Holmer for interview, men skrev også i sms’en:

”Mig bekendt er de (intimmassageklinikkerne, red.) ikke omfattet … Hvis det var tilfældet, ville vi da ikke bringe dem.”

Efterfølgende har Journalisten sendt Poul Madsen politiets tekst, hvor ”massageklinikker mv.” er omfattet, og har spurgt, om Ekstra Bladet set i lyset af det vil droppe annoncerne. Dette har Poul Madsen ikke svaret på.

Poul Madsen har i sidste uge om massageannoncerne til TV 2 Lorry sagt:

”Så længe det er lovligt, kører vi videre. Og så bringer vi vores disclaimer for at understrege, at der er tale om en alvorlig situation,” sagde Poul Madsen.

Søren Holmer vil ikke afvise, at Ekstra Bladet vil tage beslutningen om at bringe annoncerne, mens der er krav om lukning, op til genovervejelse.

I en sms skriver Poul Madsen, at Ekstra Bladet ikke ville have bragt annoncerne, hvis massageklinikkerne var omfattet af kravet om lukning. Men det er de. Skal I så ikke stoppe med at bringe dem?

”Påbuddet gælder de aktiviteter, de udøver, og ikke den annoncering, vi bringer. Men jeg vil tage det til efterretning og undersøge det nærmere, det er klart. Jeg må henvise til Poul Madsen. I sidste ende er det ham, der er ansvarlig og lukker det ned, hvis det skal lukkes ned.”

3 Kommentarer

Jürgen
17. APRIL 2020
Jo information har også bragt ludderannoncer og den blå avis, moralen forsinder når penge fosser ind...
Niels Riis Ebbesen
1. APRIL 2020
Var der ikke noget med, at da EkstraBladet på et tidspunkt ikke udkom p.g.a. en konflikt, der bragte Information velvilligt alle massagepigernes annoncer.
Frederik Holgersen
1. APRIL 2020
Det er jo de sidste annoncører, Ekstrabladet har tilbage i papirudgaven.
Det er vel derfor at avisen ikke lukker ned for dem.

Læs også

Poul Madsen har en mission

Poul Madsen har en mission

25. FEBRUAR 2020

Ekstra Bladet trykker annoncer for menneskehandlere og alfonser

26. SEPTEMBER 2012

Side 9-pigen 1976 – dengang nøgenhed var uskyldigt

10. APRIL 2018
data_usage
chevron_left
chevron_right