Loud slog Radio24syv på økonomi – og var lige så gode på satire

Radio24syv tabte på, at de ikke var stærke nok på nyheder og aktualitet, formidling af kultur og i særdeleshed økonomi - og lige så gode som Loud på satire. Det fremgår af rapport fra Radio- og tv-nævnet. Nævnet har ingen kommentarer

Hvordan kunne Loud slå Radio24syv i udbuddet om en ny DAB-kanal?

Det har mange spurgt sig om det seneste døgn. Og nu har Radio- og tv-nævnet lagt begrundelsen frem i form af den vurdering, der ligger bag udbudsafgørelsen, som I går betød, at Radio24syv skal lukke, og Loud får lov til at starte en ny radio.

Den viser, at Radio24syv i Radio- og tv-nævnets vurdering især blev slået på økonomien, som fyldt 25 procent af udbuddet.

Radio- og tv-nævnets formand, Caroline Heide-Jørgensen, forklarede i går i en pressemeddelelse, at udbuddet var en klar sejr til Loud, som fik karakteren 6,65, imens Radio24syv fik karakteren 5,10.

Men hvad pokker dækker de karakterer over? Det har vi kigget på.

Den økonomiske forskel

Særligt planerne for økonomien gav Radio24syv en dårlig karakter. Her fik Radio24syv 0,25 point samlet, imens Loud fik 1,75 point samlet. Den forskel afgjorde udbuddet med 0,05 point.

Ifølge Radio- og tv-nævnet var der fejl i Radio24syvs budget.

Og så kritiserede Radio- og tv-nævnet, at Radio24syv med uforudsete udgifter kunne risikere at overskride budgettet, da kanalen havde søgt om alle 280 millioner kroner, der kunne stilles til rådighed i DAB-udbuddet.

Her er de steder, Loud slog Radio24syv 2

Loud havde bedre programplaner

Derudover har Radio- og tv-nævnet også vurderet kvaliteten og realismen for driften af radioerne samt indholdet af de beskrevne programplaner.

Radio24syv fik 2,45 point for det første. Her fik Loud 2,10 point. Der var særligt ros til Radio24syvs idéer til værter med værdier og programmer, der skulle underholde.

Men på programplanerne slår Loud også Radio24syv. Det kigger vi på nedenfor.

Her er de steder, Loud slog Radio24syv

En bedre nyhedsredaktion

I kampen om at klare sig bedst i kategorien ”nyheds- og aktualitetsredaktion” skal ansøgere beskrive deres evne til at producere originale nyheder og aktualitetsudsendelser fra ind- og udland.

Og her slår LOUD Radio24syv, fordi det er ifølge nævnet uklart, hvad Radio24syv konkrete redaktionelle kapacitet er til at lave nyheder og aktualitet fra udlandet.

Det giver Radio24syv 7 point.

Mens LOUD får 8 point for give ”en detaljeret beskrivelse af udenrigsredaktionen” og fordi LOUD på indenrigsdækningen vil placere en række redaktioner fem steder i Danmark.

Lige gode på satire

Inden for satire får Radio24syv og LOUD præcis samme pointtal.

Radio- og tv-nævnet giver Radio24syv point for at stationen vil øge mængden af satire, og angiver i den forbindelse, at to navngivne personer vil arbejde med dette. Det fremgår ikke om de to personer er Frederik Cilius og Rasmus Bruun fra Den korte Radioavis eller nuværende programchefer Mikael Bertelsen og Mads Brügger.

Nævnet tillægger det i samme anledning ikke værdi, at Radio24syv i en årrække har haft stor succes med netop satireprogrammet Den Korte Radioavis, der er en af landets mest lyttede radioprogrammer:

”Programmer som tidligere er udsendt på kanalen ikke er tillagt hverken positiv eller negativ vægt”, står der i redegørelsen.

Radio24syv tildeles på baggrund af ovenstående 5 point for satire.

LOUD vil tilknytte komikeren Sebastian Dorset som ansvarlig for satiren. Stationen planlægger to konkrete satireprogrammer og vil give nye talenter mulighed for udvikle sig. I alt skal der sendes seks timers satire om ugen samt en times genudsendelse

Nævnet har dog foretaget en reduktion i pointtildelingen, idet redegørelsen for, hvordan satire fremstår som et markant element, ”er af overordnet karakter”.

LOUD på baggrund af ovenstående samme pointtal som Radio24syv: 5 point.

Journalisten har spurgt formand for Radio- og tv-nævnet, Caroline Heide-Jørgensen, om hun vil give interview om afgørelsen. Det ønsker hun ikke.

4 Kommentarer

Eli lehmann mikkelsen
2. MAJ 2020
Jeg har altid lyttet meget til især P1 og så senere også 24syv. De foretagne ændringer af hele mediebilledet - som naturligvis er etableret på baggrund af indsigtskvalificerede beslutninger - har bevirket, at jeg - nu som pensionist - nærmest ikke lytter mere. Det er utydeligt for mig hvad målet egentlig var, men nu er det endt i talepop og dette er et førcoronaforklaringsfænomen.
René Højgaard Frederiksen
17. APRIL 2020
Man kan da konstatere i dag, at LÅUD er ren satire - eller rette tragikomik...
Torben Soll
24. OKTOBER 2019
Nu har jeg ikke nærstuderet det konkrete udbudsmateriale eller den måde man har offentliggjort evalueringenskriterierne, men jeg arbejder med offentlige udbud til daglig, og den helt gængse måde, at score de financielle bud på er således:

Laveste bud (DK4, 256m) får max point = 8 point
Næstlaveste bud (Loud, 260m) får 256/260x8 = 7,88 point
Tredjelaveste bud(24/7, 280) får 256/280x8 = 7,31 point

Jeg har aldrig i mit liv som offentlig indkøbschef set en så vild vægtning af det financielle tilbud, hvor en prisforskel på 9% mellem det bedste og dårligste bud giver en point forskel på 800%! Hvis udbyderne i deres visdom (?) har formået at finde en metode til denne vilde vægtning, så burde den fremgår klart og tydeligt i udbudsmaterialet. Hvis den fremgår der (det ved jeg ikke, har ikke undersøgt, men tvivler herpå), så vil ingen tilbudsgiver nogensinde turde give et bud på den fulde økonomiske ramme, da man dermed fra starten har skrevet sin egen dødsdom. Den økonomiske evaluering bør appeleres og følge almindelig praksis i offentlige udbud.
Michael Kjær
24. OKTOBER 2019
En vild og grotesk historie. Jeg er ikke udelt begejstret for 24syv, men det er ret amatøragtigt, at der tilsyneladende er blevet delt en kvart milliard ud på baggrund af tre ansøgninger, hvor alt har skullet føres ind i rubrikker. Når man skimmer dem, er det ret ringe læsning, og det gælder alle tre ansøgninger. Hvorfor har man ikke indkaldt de tre ansøgere til samtaler, så man har kunnet spørge ind til ansøgningerne, deres økonomi, programmer etc. Så ville man nemt kunne have undgået de tilsyneladende misforståelser af 24syvs regnskab og forstået forskellen på de 19 millioner mellem LOUD og 24syvs bud. Og måske også fået en fornemmelse for tyngden i LOUDS bud. Man ansætter (og fyrer) i realiteten en 75-100 mennesker i en fireårig periode på baggrund af nogle stykker papir.

Læs også

De ansatte på Radio24syv, da beskede om lukningen lander.

Den originale taleradio skal dø: ”Kniven er blevet ført helt ind”

23. OKTOBER 2019
<span class=Skæbnetime for radiokanaler: ”Selvfølgelig har jeg ondt i maven, jeg er ved at gå til”">

Skæbnetime for radiokanaler: ”Selvfølgelig har jeg ondt i maven, jeg er ved at gå til”

22. OKTOBER 2019
Loud vinder DAB-udbud 1

Loud vinder DAB-udbud

22. OKTOBER 2019

Husker du? Radio24syvs historie, som vi fortalte den

28. MARTS 2019
data_usage
chevron_left
chevron_right