Ledelsen i JP/Politikens Hus fraskriver sig lønstigninger

Stig Ørskov og den øvrige direktion i JP/Politikens Hus har frabedt sig lønstigninger på grund af coronakrisen. Medarbejderrepræsentant kalder løntilbageholdenheden ”snusfornuftig”, men tilføjer om Stig Ørskovs løn: ”Det er jo ikke en sulteløn”

Stig Ørskov, administrerende direktør i JP/Politikens Hus, varsler ny lønpolitik i koncernen.

På grund af coronakrisen skal ledelsen for det første ikke have nogen lønstigning i år. For det andet – og måske vigtigere – er det slut med, at ledelsens løn stikker af fra lønudviklingen hos medarbejderne.

Det fremgår af et portrætinterview med Stig Ørskov i det seneste nummer af Journalisten.

Udtalelsen kommer, efter at topledelsen i huset i flere omgange er blevet kritiseret for at tildele sig selv betydeligt højere lønstigninger end de ansatte på redaktionerne.

I interviewet siger Stig Ørskov, at han generelt ikke synes, der skal være forskel i lønudviklingen alt efter, hvor man er i virksomheden.

Så lønnen skal udvikle sig mere ligeligt fremover?

”Joooo … du hører mig ikke sige, at der skal være millimeterlighed. Der er nogle gange nogle, der skal løftes mere end andre. Men det gør indtryk på mig, at der har været den forskel, der har,” siger Stig Ørskov.

Debatredaktør på Politiken Magnus Barsøe blev sidste år valgt ind som medarbejderrepræsentant i JP/Politikens Hus’ bestyrelse, hvor han lovede at ”stemme imod ethvert forslag om at give lønstigninger eller bonusser til direktion og bestyrelse”.

Magnus Barsøe kalder det snusfornuftigt, at ledelsen på grund af coronakrisen ikke stiger i løn.

”Det giver super god mening. Danmark er jo i en økonomisk krise, og det kræver mådehold alle steder. Både på ledelsesgangen og blandt medarbejderne,” siger Magnus Barsøe.

Han påpeger, at selv uden en lønstigning får Stig Ørskov som administrerende direktør en høj hyre.

”Det er jo ikke en sulteløn. Han tjener tæt på 6 millioner kroner.”

Stig Ørskov har også sagt til Journalisten, at han generelt ikke synes, at der skal være forskel i lønudviklingen alt efter, hvor man er i virksomheden. Til det siger Magnus Barsøe:

”Det er fedt, at han kigger sig i spejlet efter den reaktion, der har været,” siger han.

I det seneste årsregnskab lagde direktionsmedlemmerne i JP/Politikens Hus for første gang lønnen frem. Administrerende direktør Stig Ørskov tjener 5.871.000 kroner om året i ”grundløn, inkl. pension, fri bil, mv.”. Direktør Dorthe Bjerregaard-Knudsen tjener 2.995.000 kroner i grundløn (inkl. pension, fri bil mv.) med en bonus på 150.000 kroner. Koncernøkonomidirektør Henrik Philip Schjerbeck modtager 3.329.000 kroner, også med en bonus på 150.000 kroner.

I Jysk Fynske Medier gik medarbejdere, chefer og direktionen 10 procent ned i løn i april, maj og juni 2020.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Stig Ørskov: ”Tog jeg et vejtræ i morgen, skulle de nok finde en ny”">

Stig Ørskov: ”Tog jeg et vejtræ i morgen, skulle de nok finde en ny”

29. JUNI 2020

Magnus vil bremse lønhop til topledelsen i JP/Politikens Hus

23. JANUAR 2019
JP/Politikens Hus lægger direktørernes løn frem

Det tjener JP/Politikens tre direktører

03. MARTS 2020
Lars Munchs honorar overstiger normen i kæmpekoncerner

Lars Munchs honorar overstiger niveauet i kæmpekoncerner

04. MARTS 2020