300.000 kroner samlet ind – Muhammed-annoncer skal bringes i weekenden

Berlingske, B.T. og Weekendavisen har sagt ja til at bringe Nye Borgerliges annonce med Muhammed-tegninger, mens JP og Ekstra Bladet har sagt nej, oplyser partiet. Hvis der er penge til overs, skal der annonceres i andre medier end aviser

297.944 kroner og 71 øre.

Så mange penge havde Nye Borgerlige indsamlet her til formiddag, da Journalisten talte med partiets pressechef, Lars Kaaber.

Pengene skal bruges på en annoncekampagne i danske aviser, hvor partiet vil vise to Muhammed-tegninger, som den franske skolelærer Samuel Paty ifølge franske medier blev dræbt for at bruge i sin undervisning.

Medier uenige om at bringe annoncen

Som Journalisten beskrev i fredags, er mediehusene splittede i spørgsmålet om, hvorvidt de vil bringe annoncen.

Jyllands-Posten sagde klart nej, mens Ekstra Bladet skiftede mening i løbet af fredagen og nu afviser at bringe annoncen.

”Man kan kalde os kujoner, men vi har et særligt hensyn at vise til medarbejderne,” sagde Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.

Både Weekendavisen, Berlingske og B.T. vil omvendt gerne bringe annoncen, oplyser Lars Kaaber fra Nye Borgerlige. Partiet vil også forsøge at få annoncen bragt i de regionale dagblade.

Partiet forventer at indrykke annoncen fredag og lørdag. Fredag i Weekendavisen og lørdag i andre aviser.

Andre medier end aviser

Lars Kaaber fortæller, at donationerne svinger mellem 10-20 kroner og op til nogle tusinde kroner per bidragyder. Han ønsker ikke at sætte mere præcise tal på.

Den store økonomiske opbakning til kampagnen – og det faktum, at nogle dagblade ikke vil optage annoncen – kan betyde, at der er penge tilbage.

Derfor overvejer Nye Borgerlige at annoncere i andre medier end aviserne.

”Vi har fået rigtig mange penge ind, og hvis vi ikke kan få dem brugt på dagbladene, så går vi til andre annoncemedier. Pengene skal bruges på annoncer, for det har vi sagt til folk. Vi må ikke brænde inde med dem,” siger pressechef Lars Kaaber.

Lige nu afventer Nye Borgerlige, at der lander en aftale om rettighederne til at bringe de to tegninger med Charlie Hebdo. Partiet er i dialog med det franske satiremagasin, som oprindeligt bragte de to tegninger. Lars Kaaber betragter aftalen som ”en formsag”, der forventes at falde på plads i dag mandag.

0 Kommentarer

Læs også

Pernille Vermund

Pernille Vermund til medierne: Bring Muhammed-tegninger

30. OKTOBER 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right