Angrebet på Charlie Hebdo: Her er dommen over terroristernes hjælpere

14 personer er dømt skyldige i at have hjulpet drabsmændene bag angrebet på Charlie Hebdo

I går faldt der dom i retssagen mod 14 personer, der har været mistænkt for at bistå drabsmændene bag angrebet mod Charlie Hebdo i 2015, drabet på en politikvinde samt angrebet i et jødisk supermarked, hvor fire personer omkom.

De 14 var blandt andet anklaget for at have skaffet våben og ydet logistisk hjælp til drabsmændene.

Tre af de mistænkte blev dømt in absentia, altså uden selv at være fysisk til stede, da de er savnet i det nordlige Syrien og Irak. To af dem antages ifølge BBC for at være døde.

En af dem er en 32-årig kvinde, Hayat Boumeddiene, som var partner til en af gerningsmændene, Amedy Coulibaly. Hun idømmes 30 års fængsel for at finansiere terror og være en del af et terrornetværk.

Hayat Boumeddiene menes stadig at være i live, og fransk politi har derfor udstedt en international arrestordre på hende.

Hundredvis af tekstbeskeder

Halvdelen af de tiltalte blev kendt ikke-skyldige i terroranklager, men har fået mellem tre og otte års fængsel for mindre alvorlige lovovertrædelser, skriver Ritzau.

Ifølge TV 2 er der tale om hundredvis af tekstbeskeder og dna-spor, der knytter de 14 mistænkte til drabsmændene.

Retssagen har kørt uden de tre drabsmænd, der blev dræbt i kamp mod politiet i 2015.

Første retsmøde fandt sted 2. september. Samme dag markerede Charlie Hebdo starten på retssagen med at genoptrykke 13 Muhammed-tegninger, heriblandt Jyllands-Postens tegninger. Retssagen og datoen for den endelige dom er blevet udskudt flere gange, da flere af de tiltalte har været smittet med Covid-19.

17 ofre

I januar 2015 angreb to drabsmænd Charlie Hebdos redaktionslokaler i Paris. Her skød og dræbte de 11 personer, blandt dem nogle af Frankrigs mest kendte satiretegnere. Endnu en person, en politibetjent, blev dræbt uden for lokalerne.

Et andet angreb fandt sted kort tid efter, hvor en tredje drabsmand, Amedy Coulibaly, skød og dræbte en kvindelig betjent. Derefter fulgte et angreb i et jødisk supermarked, hvor fire mennesker omkom.

Tilsammen omkom 17 personer over en periode på tre dage.

0 Kommentarer

Læs også

Muhammed-annonce skaber utryghed blandt Berlingskes medarbejdere

Muhammed-annonce skaber utryghed blandt Berlingskes medarbejdere

02. NOVEMBER 2020
Jyllands-Posten

JP vil ikke bringe Muhammed-annonce: ”Vold virker”

30. OKTOBER 2020