Her er aftalen på TV 2: 120 sendes hjem med løn

Fastansatte, freelancere og ledelse er netop blevet enige om en kæmpe aftale på TV 2. 120 medarbejdere sendes hjem med løn, og ingen kan fyres før august

52 fastansatte, 62 freelancere og en mindre gruppe individuelt ansatte sendes hjem på TV 2 per 1. maj. I alt cirka 120 medarbejdere sendes hjem. Og ingen kan fyres før 1. august.

Sådan lyder overskrifterne i en kæmpe aftale, som medarbejdere og ledelse i TV 2 netop er blevet enige om. Som Journalisten kunne fortælle i går, omfatter den usædvanlige aftale over 650 DJ-medlemmer på TV 2.

Da Journalisten beskrev aftalen tirsdag aften, manglede den at blive godkendt af de hjemsendte freelancere. Deres afstemning er netop blevet afgjort med et enstemmigt ja fra alle 62.

Hovedtillidsmand Lennart Sten er begejstret for, at aftalen nu er vedtaget.

”Det betyder rigtig meget, at der er opbakning til aftalen. Nu kommer der ro på for de ansatte, og ledelsen får ro til at tænke sig om og kigge på, hvor TV 2 står på den anden side af sommerferien,” siger Lennart Sten til Journalisten.

Aftalen kort

Aftalen betyder, at 52 fastansatte og midlertidigt ansatte fra Sporten og Nyhederne sendes hjem indtil 31. juli.

De hjemsendte får 90 procent af deres normale løn plus pension og ulempetillæg i hele perioden. De skal afholde tre ugers sommerferie, medmindre andet er aftalt med chefen.

Der er også indgået aftale med en mindre gruppe individuelt ansatte om, at de hjemsendes på samme vilkår.

Alle andre faste og midlertidigt ansatte arbejder videre som normalt i perioden, enten på TV 2 eller hjemmefra.

Freelancerne deles i to grupper:

62 freelancere sendes hjem fra 1. maj til 31. juli. De holder arbejdsfri, men får alligevel 75 procent af den løn, de har haft i perioden januar til marts.

Alle andre freelancere skal arbejde normalt. De er garanteret minimum 80 procent af gennemsnitslønnen januar til marts, men kan også tjene mere, hvis der er flere opgaver.

Nyhedsdirektør: Ordrebogen er gabende tom

Nyhedsdirektør Mikkel Hertz er også glad for aftalen.

”Ligesom de fleste andre medier er vi ramt af følgerne af coronakrisen. Vi er langtfra i mål, vi aner ikke, hvor det ender. Men vi ved, at særligt på TV 2 Sporten har vi en ordrebog, som er gabende tom. Det, der ikke er aflyst, er blevet skubbet. Senest Tour de France, som er en stor ting for os hen over sommeren,” sagde Mikkel Hertz i går til Journalisten.

”Vi har en stor medarbejderskare, faste og freelancere, som har været utrygge. Hvad fører det her til? Kan vi bevare vores jobs på TV 2 de kommende måneder? Vi kan ikke se et halvt eller et helt år frem, men vi har prøvet at give medarbejderne tryghed, så de ikke skal gå ind i sommeren uden at vide, om de har et job eller ej,” lød det fra nyhedsdirektøren.

Hvor kommer pengene fra?

Aftalen koster i alt TV 2 6,3 mio. kr. fra maj til juli. Den regning deler medarbejdere og ledelse. 2,9 mio. kr. er fundet i besparelser hos medarbejderne, mens TV 2’s ledelse finder 3,7 mio. kr. til at finansiere aftalen.

TV 2 lavede også en aftale i april, som handlede om at redde freelancere, der stod til at miste opgaver på grund af corona. Den aftale kostede i alt 5 mio. kr., hvoraf medarbejderne bidrog med besparelser svarende til cirka 1 mio. kr.

De fleste af pengene, som medarbejderne bidrager med i den nye aftale, er fundet på efteruddannelse. 1,25 mio. kr. er fundet i TV 2’s uddannelsespulje, mens 900.000 kr. er fundet ved at sløjfe tre uddannelsesdage.

Derudover findes knap en halv mio. kr. i sparet løn til de hjemsendte, og 300.000 kroner er sparet ved at udsætte en lønstigning fra april til maj.

0 Kommentarer

Læs også

TV 2 tæt på aftale: 114 sendes hjem med løn

14. APRIL 2020

TV 2’s fastansatte holder hånden under freelancerne i april

23. MARTS 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right