Pressechef interviewede FCK-spillere for TV 2: ”Harmløst”

TV 2’s fodboldredaktør kan ikke se problemet i, at FCK’s egen pressechef interviewede to FCK-spillere for TV 2 efter gårsdagens kamp i Tyrkiet

Normalt er det TV 2’s egne reportere, der står på sidelinjen, når kanalen dækker fodboldkampe med danske hold.

Efter gårsdagens kamp mellem F.C. København og det tyrkiske hold Sivasspor var det dog ikke kanalens egne reportere, der tonede frem på skærmen som journalist, men derimod FCK’s egen pressechef, Jes Mortensen.

Efter kampen, som blev spillet i Tyrkiet, interviewede Jes Mortensen FCK-spillerne Rasmus Falck og Jens Stage – som altså begge spiller i den klub, hvor Jes Mortensen er pressechef.

Men det er der ikke noget problematisk i, mener Carsten Werge, som er fodboldredaktør på TV 2:

”Vi varedeklarerede helt klart i udsendelsen, at Jes Mortensen er pressechef hos FCK, og at han i vores udsendelse blev brugt som reporter,” siger han og fortsætter:

”Han udførte to harmløse interviews, og vi brugte ham kun, fordi vi ikke havde andre muligheder.”

TV 2 fik først rettighederne til at sende kampen tirsdag og havde derfor ikke mulighed for selv at sende en reporter til byen Sivas i Tyrkiet, forklarer Carsten Werge. Derfor indgik TV 2 en aftale med pressechefen om, at han i stedet skulle agere reporter på sidelinjen.

Han er pressechef. Og journalist

Carsten Werge erkender, at det var et utraditionelt valg at sætte pressechefen til at interviewe sine kolleger, men understreger i samme omgang, at han står ved beslutningen:

”Mig bekendt er det ikke sket før, men jeg har ikke noget problem med det. Det er spørgsmål forberedt af os, han stiller til de to spillere.”

Men er der ikke en risiko for, at han udelader spørgsmål eller ikke følger op på dem. Det er jo trods alt hans egen klub?

”Det ville have overrasket mig meget, hvis han skulle afvige fra spørgerammen, men vi kan aldrig få en garanti for det. Vores folk er velforberedte og indsigtsfulde, men det kan ske, at vores egne reportere misser et opfølgende spørgsmål, men det er de arbejdsforhold, man nu engang har.”

Men der kan vel være andre grunde til, at Jes Mortensen ikke stiller opfølgende spørgsmål til spillerne. Han er jo ikke journalist. Han er pressechef i F.C. København?

”Nej, han er både journalist og pressechef, og vi har brugt ham som reporter.”

Svære arbejdsforhold

Når TV 2 måtte bruge hovedstadsklubbens pressechef som reporter, så skyldes det ifølge Carsten Werge en kombination af, at TV 2 først fik rettighederne til kvalifikationskampen i Europa Conference League i sidste øjeblik, og at der stadig er en række coronarestriktioner, som gjorde det svært for kanalen at sende sine egne folk til Tyrkiet.

Normalt har journalister blandt andet mulighed for at flyve med samme fly som spillerne, men det har rejseregler og restriktioner sat en midlertidig stopper for.

”Det er altid optimalt, at vi selv sender vores egne folk. En af mine strategier er, at vi skal have så mange folk ud på stadions som muligt. Men i det her tilfælde synes jeg, at vi har lagt svesken på disken. Vi har givet seerne et tilbud, og hvis ikke de vil have det, så kan de bare skrue ned,” afslutter Carsten Werge.

0 Kommentarer