Personalisering skal give TV 2’s brugere mere af det, de kan lide

Streamingtjenesten Play skal nu være TV 2’s primære platform. En afgørende brik i strategien er personalisering, men Play bliver aldrig et ekkokammer, lover TV 2

TV 2 har lanceret en ny strategi, som satser massivt på streaming-tjenesten TV 2 Play.

Den nye ’Strategi 2025 – TV 2 Play til alle’ handler om meget mere indhold, flere live-kanaler og mere aktualitet. Men det bliver også afgørende, at TV 2 Play bliver meget bedre til at give brugerne mere af det, de vil have.

”Play bliver den primære platform. Indhold har tidligere været nok i sig selv til at lave et stærkt produkt, men i streaming-verdenen går indhold hånd i hånd med kuratering. Vi kan ikke løfte brugeroplevelsen i tilstrækkelig grad uden personalisering,” forklarer plan- og publiceringschef Mette Rysø Johansen.

Personalisering handler om at udvælge indhold, som passer til den enkelte bruger. Det kræver en bred vifte af indhold og præcis data på hver enkelt bruger. Og det er en central del af ambitionen bag det nye TV 2 Play.

Tidligst færdige i 2022

Dels er TV 2 ved at undersøge mulighederne i brugerprofiler, hvor man kan lære hver bruger bedre at kende. Dels skal avancerede algoritmer finde det indhold, som passer til den enkelte bruger.

”Vi afsøger, hvordan vi kan indføre brugerprofiler, som giver en masse fordele for den enkelte bruger, og samtidig gør, at vi i langt højere grad kan målrette vores indhold. Ikke kun per abonnement, men til hvert enkelt individ i husstanden,” forklarer Mette Rysø Johansen.

”Brugerprofiler kombinerer vi med endnu flere algoritmebaserede løsninger. Helt konkret betyder det, at hvis du er glad for nyheder, så sørger vi for, at du får mange forskellige slags relevant nyhedsindhold hver gang, du logger ind.”

Strategien skal rulles ud nu og frem til 2025. Derfor er det også for tidligt at sige, hvordan personalisering konkret skal bruges. Mette Rysø Johansen understreger, at hun ikke ”kan sætte to streger under noget endnu”, for personaliseringsprojektet forventes først at være rullet helt ud i 2022 – tidligst.

Men ambitionen er også, at algoritmerne kan lære om dig ved at holde øje med andre brugeres forbrug.

”I det øjeblik, vi kan bryde brugerprofiler ned på for eksempel køn eller alder for den enkelte, så kan vi målrette indholdet meget mere præcist. Hvis du for eksempel er et barn, kan vi give dig børneindhold, selv om der også er voksne på samme abonnement.”

Play bliver aldrig et ekkokammer

Personalisering er en megatrend i mediebranchen. Men det er også en trend, som kan skabe etiske dilemmaer. For eksempel har sociale mediers personaliseringsalgoritmer fået kritik for at lulle brugerne ind i filterbobler ved at servere mere af det, du kan lide og det, du er enig i.

Hvad gør I for at undgå de etiske risici som filterbobler?

”Vi er meget påpasselige med, hvad vi bruger algoritmer til, og hvad vi ikke bruger dem til. Vores redaktion sidder manuelt og kuraterer de vigtigste indholdsområder. Når Mette Frederiksen holder pressemøde, så bliver det prioriteret øverst redaktionelt, fordi det er vigtigt – uanset hvad der trækker mest trafik. Vi træffer public service-beslutninger hver dag, som ville være anderledes, hvis algoritmerne bestemte,” siger Mette Rysø Johansen.

Hun mener, der er et uforløst potentiale i at give algoritmerne mere magt over udvælgelsen. Men det bliver kun på visse områder.

”Algoritmer kan give brugerne mere af det, de godt kan lide, og løfte deres forbrug. Det kan vi gøre meget mere inden for underholdning, film og serier. Men Play kommer aldrig til at være et ekkokammer. Ingen sider er rent algoritmebaserede,” siger hun.

 

Personalisering skal give TV 2's brugere mere af det, de kan lide ”Vi er meget påpasselige med, hvad vi bruger algoritmer til,” siger Mette Rysø Johansen. Pressefoto/TV 2

0 Kommentarer

Læs også

Google-penge har ført til længere læsetid på Herning Folkeblad

04. APRIL 2019