Ny overenskomst på TV 2 giver 1.014 kroner ekstra om måneden

TV 2 og Dansk Journalistforbund nåede i aftes i mål med en etårig overenskomst med en solidarisk lønstigning på 1.014 kroner for alle. De årlige lønforhandlinger er til gengæld aflyst

En ny aftale om en etårig overenskomst mellem TV 2 og Dansk Journalistforbund sikrer alle DJ-ansatte på TV 2 en lønstigning på 1.014 kroner om måneden.

Det oplyser hovedtillidsmand Lennart Sten.

”Corona har forandret vores hverdag så meget, at vi sammen med TV 2 har valgt ikke at forandre overenskomsten på andet end lønnen,” siger han og tilføjer:

”Det er en aftale, der er anerkendelse i fra begge parters side. TV 2 tilkendegiver, at vi har gjort et godt stykke arbejde – både med den bonus i december og med den her lønforhøjelse,” siger han med henvisning til, at alle medarbejdere på TV 2 i december fik udbetalt en bonus på 10.000 kroner.

Tillidsmanden betragter aftalen som en solidarisk aftale, der kommer i kølvandet på et kaotisk nyhedsår. Mens nogle har knoklet med at dække coronavirus på redaktionerne, har andre været sendt hjem og skulle få det til at fungere at skabe en god dækning fra privaten.

”Så hvem skulle have fortjent den store lønstigning i år, hvor alle gør noget ekstraordinært? Den solidariske lønstigning er en fælles forståelse fra vores og TV 2’s side af, at det går godt, og at der er blevet arbejdet igennem på alle mulige måder,” siger Lennart Sten.

Dårligt udgangspunkt for lønforhandlinger

Den fælles lønstigning betyder, at den årlige lønforhandling om personlige tillæg udgår for dem på faste kontrakter, mens freelancerne, hvis mindsteløn på timelønnen stiger fra 214 kroner til 218 kroner, fortsat har ret til en lønforhandling i løbet af året.

”Nogle af vores medlemmer har ikke mødt deres chef i månedsvis, så det er ikke det bedste udgangspunkt for en lønforhandling, så vi er blevet enige om en solidarisk lønforhøjelse,” siger Lennart Sten.

Når aftalen kun løber for et år, skyldes det ifølge tillidsmanden corona-situationen.

”Det er en gensidig aftale om, at vi lige trækker vejret, og så afspejler den, at det er gået godt for TV 2,” siger han.

DJ’s hovedbestyrelse skal godkende resultatet på sit møde den 21. februar. Efterfølgende skal medarbejdere på DJ-overenskomst have stemt ja eller nej til aftalen elektronisk. Bliver der stemt for aftalen, vil medarbejderne kunne mærke lønstigningen på 500 kroner på basislønnen fra den 25. marts, og lønstigningen på 514 kroner på det personlige tillæg vil træde i kraft den 25. april.

 

 

 

 

0 Kommentarer

Læs også

Glædelig jul: 10.000 kroner til alle medarbejdere på TV2

Glædelig jul: 10.000 kroner til alle medarbejdere på TV 2

10. DECEMBER 2020

Freelancer på TV2 om julebonus på 10.000: ”Det betyder, at man er inkluderet i familien”

14. DECEMBER 2020