search

Ekstra Bladet forfremmede chef, der havde fået advarsel for seksuel krænkelse

Kvindelig chef forlod Ekstra Bladet, da mand, som havde krænket hende, blev forfremmet til at være hendes chef

En tidligere kvindelig chef på Ekstra Bladet står nu frem og kritiserer avisen for at forfremme en mandlig chef, der samtidig modtog en advarsel for seksuel chikane mod hende. Det skriver Politiken.

Lisbeth Langwadt valgte at sige sin stilling op, da krænkeren, som to år senere blev fyret, blev gjort til hendes chef.

”Det, der reelt skete, var, at jeg – den forurettede part – sagde op, og den anden part blev forfremmet,” siger Lisbeth Langwadt, der i dag er programchef for Aktualitet, Kultur og Dokumentar i DR til Politiken.

Journalisten har i flere artikler beskrevet den seksualiserede kultur på Ekstra Bladet, herunder den omtalte chef, som fortsatte i en ledende stilling i flere år trods flere sager om sexisme.

”Inden jeg stopper, får jeg at vide, at der er flere sager på samme person. Jeg får også at vide, at sagen har været forelagt for ledelsen på Ekstra Bladet, og også for direktionen for hele JP/Politikens Hus. Men der var ikke sket noget. Der var ingen sanktioner,” sagde tidligere chef på Ekstra Bladet Thomas Stokholm i sidste uge til Journalisten.

Over for Politiken afviser chefredaktør Poul Madsen, at sagen er håndteret forkert.

”De to mennesker kunne ikke sammen og bekæmpede hinanden, det var jo ulideligt for medarbejderne på Ekstra Bladet. Der er det min forbandede pligt som øverste chef at gå ind og skære igennem, og det gjorde jeg. Lisbeth vælger så at sige, at så forlader hun butikken. Det var jeg ked af, at hun gjorde,” siger Poul Madsen.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen