DR-top og tillidsfolk ikke enige – efter 32 timers forhandlinger

Efter 32 timer hos Forligsmanden er DR’s ledelse og medarbejdere stadig ikke enige om ny overenskomst. Forude truer storkonflikt med at lægge DR ned

32 timer. Så længe har DR’s ledelse og tillidsfolk siddet hos Forligsinstitutionen på Sct. Annæ Plads i København og forhandlet. Som reglerne er hos Forligsinstitutionen, har ingen måttet forlade stedet siden tirsdag klokken 12.

Men her til aften har parterne alligevel givet hinanden en ”sovepause”. De er endnu ikke enige, fortæller forhandlingschef i DJ Claus Iwersen.

Han har dog ingen kommentarer til forhandlingerne, da man ikke må udtale sig undervejs i et forhandlingsforløb hos Forligsinstitutionen.

”På grund af forligsmandsreglerne er det ikke muligt for parterne at udtale sig om forhandlingsforløbet,” siger han.

Ledelsens forhandlingsleder, Nanna Abildstrøm, har ingen kommentarer.

Medarbejderne vil have højere løn

Formålet med de intense forhandlinger var ellers at lande en overenskomstaftale mellem ledelse og medarbejdere i DR. Aftalen skal gælde 800 DJ-medlemmer i DR og er en af de største aftaler på medieområdet.

På forhånd stod parterne langt fra hinanden. Tillidsrepræsentant Henrik Friis Vilmar sagde til Journalisten i slut april, at medarbejderne ønskede en lønstigning på mindst 8,1 procent.

Han fortalte også, at medarbejderne ville kæmpe for et markant løft af freelancernes løn, ligesom freelancere skal have pension og ulempetillæg ligesom de faste. De ville også have højere startløn.

Ledelsen vil af med orloven

Omvendt havde ledelsen tre overskrifter på sin kravliste, har forhandlingsleder og HR-chef Nanna Abildstrøm forklaret Journalisten.

”For det første en ansvarlig udvikling i lønomkostninger, for det andet fleksibilitet og høj effektiv arbejdstid og for det tredje enkle vilkår,” fortalte hun.

Når det kommer til tilstedeværelse og fleksibilitet, så handlede det blandt andet om DR-medarbejdernes sabbatordning.

”Medarbejderne i DR er generelt meget fleksible, det ser vi blandt andet nu i forbindelse med corona, men fleksibiliteten er ofte ganske dyr pga. overenskomsternes arbejdstidsregler om opgørelsesperioder og overtid. Samtidig har vi særlige ordninger, der begunstiger nogle medarbejdere, fx sabbatten, som er ufleksible og hindrer høj effektiv arbejdstid,” skrev Nanna Abildstrøm i en mail.

”Når du ser vores krav og de krav, som arbejdsgiverne har – så står vi meget langt fra hinanden. Jeg gætter for eksempel på, at vi har meget forskellige definitioner af, hvad ansvarlig lønudvikling er,” lød det fra Henrik Friis Vilmar.

Konflikt forude

Forude venter en mulig storkonflikt i DR, hvis parterne ikke kan nå hinanden. Ledelsen har nemlig varslet lockout af en gruppe medarbejdere, hvilket har fået medarbejdersiden til at varsle en strejke. Konflikten bryder ud i næste uge, hvis ikke der inden da er lavet en aftale.

Alle andre overenskomstaftaler i DR er faldet på plads de seneste dage, som Mediawatch skrev tirsdag. De andre har aftalt lønstigninger i lejet omkring 4,65 procent.

Men forhandlingerne er ikke brudt sammen endnu, og der er stadig håb om at undgå en konflikt.

Ledelse og tillidsfolk mødes igen i morgen torsdag klokken 13 hos Forligsinstitutionen.

Opdateret 11/6 klokken 7.55: Ledelsen har ingen kommentarer.

0 Kommentarer

Læs også

Henrik Vilmar

DR-ansatte: Vi vil have mere i løn

27. APRIL 2020

Overblik/ Forstå konflikten, der truer store dele af DR med nedlukning

19. MAJ 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right