Danske Medier om udspil til hjælpepakke: Dybt skuffende

Brancheorganisationen Danske Medier er langtfra tilfreds med kulturminister Joy Mogensens udspil til en hjælpepakke til mediebranchen. ”De tal, hun nævner, svarer jo samlet til mindre end en fjerdedel af, hvad bare mit mediehus taber,” siger formand

”Det er virkelig skuffende. Dybt, dybt skuffende.”

Sådan lyder reaktionen fra formanden for branhceorganisationen Danske Medier, Jesper Rosener, på det udspil til en hjælpepakke til mediebranchen, som kulturminister Joy Mogensen (S) mandag præsenterede for folketingspartiernes medieordførere.

”De tal, hun nævner, svarer jo samlet til mindre end en fjerdedel af, hvad bare mit mediehus taber,” siger Jesper Rosener.

Alene Jysk Fynske Medier, hvor han er adm. direktør, står til at tabe anslået mere end 125 millioner i resultater på grund af coronakrisen – og dermed et større tal end det i annonceindtægter – hvorfor medarbejderstaben frivilligt er gået 10 procent ned i løn i tre måneder for at afbøde fyringer.

Til sammenligning lagde Joy Mogensen op til en hjælpepakke til medierne med en pulje til lokal- og regionalaviser på 23 millioner og en pulje til ugeaviser på 12,5 millioner kroner.

Skævvride hele systemet

Inden kulturministerens møde med medieordførerne var Jesper Rosener selv til møde med kulturministeren om hjælpepakken.

”Vi havde et møde med kulturministeren, hvor hun forelagde en løsning uden at sætte beløb på, alene rettet mod lokale og regionale medier,” fortæller Jesper Rosener, som langtfra var tilfreds med den model.

”Det vil skævvride hele systemet på den måde at gøre forskel på, om det er lokale, regionale eller landsdækkende medier, som sender deres medarbejdere på arbejde. Så vores svar til kulturministeren i går var, at den melding syntes vi var forkert.”

Danske Medier har selv fremlagt et forslag til en hjælpepakke til mediebranchen, hvor grundprincippet er at støtte alle mediehuse, der kan dokumentere et fald i annonceindtægter på mindst 20 procent som følge af coronakrisen. En hjælpepakke, som ifølge Jesper Rosener vil koste i omegnen af 200 millioner kroner.

”Mediebranchen beder om færre midler med de 200 millioner kroner, end hvad vi kunne have opnået ved at sende medarbejderne hjem og køre med nødberedskab,” siger Jesper Rosener.

Ingen lønkompensation til medier

Mediehusene kan nemlig ikke få støtte fra den allerede vedtagne lønkompensationspakke, fordi det er en forudsætning for at få støtte fra hjælpepakken, at virksomhederne sender deres medarbejdere hjem.

”Mit mediehus alene kunne have nået mere end det dobbelte i støtte end vores andel af de 200 millioner kroner, hvis jeg havde sendt medarbejderne hjem og kørt med nødberedskab frem for at løse vores publicistiske opgave,” siger Jesper Rosener.

Han sætter nu sin lid til partierne uden for regeringen, som mandag forlod forhandlingerne om en hjælpepakke til mediebranchen med krav til kulturministeren om at finde flere penge.

”Jeg håber virkelig, de tager imod vores forslag,” siger Jesper Rosener.

2 Kommentarer

Klaus Stausbøll
1. APRIL 2020
Hvor er dog skrækkeligt, at landets kulturminister ikke vil yde 100 procent økonomisk dødshjælp til sådan en veldrevet og velkonsolideret foretageende som Jysk-Fynske Medier, der indtil nu kun har beriget dansk pressehistorie i nyere tid med de mest dundrende driftsunderskud og største antal redaktionelle fyringsrunder siden sin fødsel for ganske få år siden. Ros til kulturministeren for ikke at hælde flere skattefinansierede kroner i et medie-foretageende, der ikke til dato har formået at vise sin evne til at tjene til sin egen drift. Den aktuelle corona-virus og den generøse politiske goodwill overfor økonomiske hjælpepakker til alle og enhver virker som et tam alibi for at få dækket et ubehjælpsomt, uprofessionelt og selvforskyld underskud i whisky-klassen! Drop it, Rosener. Det er bare så utrovædigt på et jammerligt ynkeligt grundlag!
Niels Riis Ebbesen
31. MARTS 2020
Alle virksomheder taber penge på Corona-krisen, og derfor er vel helt naturligt, at medierne også må ta’ nogle tab.

Læs også

Partier sparker kulturministerens bud på hjælpepakke til hjørne

Partier sparker kulturministerens bud på hjælpepakke til hjørne

30. MARTS 2020
Altinget

Altinget nedlægger 22 stillinger på grund af corona

30. MARTS 2020
Coronakrisen koster også på Benjamin Media - otte fyret

Coronakrisen koster også på Benjamin Media – otte fyret i dag

30. MARTS 2020
Berlingske Media

”Den mest ubehagelige fyringsrunde, jeg har oplevet”

30. MARTS 2020