Corona: Ansatte i film- og tv-branchen kan sendes hjem uden løn

DJ og Producentforeningen har indgået en aftale, der gør det muligt at hjemsende ansatte i film- og tv-branchen uden løn i fem dage

Arbejder du i tv- og filmbranchen, kan du nu blive sendt hjem i fem dage uden løn.

Det er kernen i en aftale mellem Dansk Journalistforbund og Producentforeningen, der er blevet indgået i dag. Aftalen gælder frem til den 17. april og skal forsøge at hjælpe økonomien i de tv- og produktionsselskaber, der lige nu er hårdt ramt af coronakrisen.

”De medlemmer, der bliver sendt hjem, bliver ramt meget hårdt af denne aftale. Men vi har sammen med en række øvrige fagforeninger inden for branchen vurderet, at alternativet meget nemt kan blive værre: At mange produktionsselskaber ellers risikerer at gå konkurs,” siger formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen i en meddelelse fra DJ.

Produktioner bliver stoppet

Allerede i går kunne flere tv- og filmfolk fortælle Journalisten, hvordan coronakrisen sætter en stopper for en stor del af deres produktioner.

Her lød det fra ejer af ImpactTV Thomas Heurlin, der potentielt må sætte 12 produktioner i bero, at mange medarbejdere stort set intet har at lave.

”Vi kigger på en stadigt stigende gruppe af medarbejdere, som vi skal betale løn, men som ikke kan foretage sig noget lige nu.”

Og fra formand for FILM&TVGruppen i Dansk Journalistforbund Birger Lund lød det:

”Der er ikke meget at lave for de selvstændige. Produktioner bliver stoppet, og inden for corporate har de slet ikke noget at lave,” sagde han.

Ring til a-kassen, hvis du bliver sendt hjem

Dansk Journalistforbund anbefaler medarbejdere, der bliver sendt hjem uden løn, at ringe til deres a-kasse, hvis de er medlem af en sådan.

Lige nu er dagpengereglerne midlertidigt ændret, så du kan få dagpenge uden at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Det er dog ikke muligt, hvis du er selvstændig med egen virksomhed. Enhedslisten har foreslået at gøre det muligt for selvstændige og små enkeltpersonsvirksomheder at få ret til dagpenge uden at nedlægge deres virksomhed.

0 Kommentarer

Læs også

Corona tager kvælertag på tv-branchen

Corona tager kvælertag på tv-branchen

16. MARTS 2020
data_usage
chevron_left
chevron_right