Corona på TV 2: 16 ansatte er sendt hjem i karantæne – her er status

Flere medarbejdere er blevet sendt hjem fra TV 2 og i karantæne, efter at de har haft kontakt med smittet kollega. Men ”risikoen for smitte er lav”, siger nyhedsdirektør Mikkel Hertz

16 medarbejdere er blevet sendt i karantæne fra TV 2 efter at have været i kontakt med Jakob Tage Ramlyng, der er blevet testet positiv for coronavirus. Det skriver tv2.dk.

Jakob Tage Ramlyng fik symptomer på sygdommen onsdag efter at være kommet hjem fra skiferie i Italien, og natten til torsdag fik han konstateret virussen på Roskilde Sygehus.

TV 2 har klokken 10 i dag holdt møde med Styrelsen for Patientsikkerhed. Herefter har styrelsen afholdt screeninger, og det er her, medarbejdere, der har været tæt på den smittede, er blevet sendt hjem i karantæne.

Her fortæller nyhedsdirektør på TV 2 Mikkel Hertz, hvad der sker lige nu:

”Indtil videre er det seks, der er i karantæne (tallet er siden steget til 16 i karantæne, red). Det er nogle, som Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer kan være i risikozonen. De gjorde det klart på mødet, at den generelle risiko for, at Jakob, i de timer han har været her i går, har smittet nogen, er lille,” siger Mikkel Hertz.

”Nogle af dem, der skal i karantæne, har fået besked om, at det er dumt at tage hjem til familien. Så der arbejder vi på at få dem indkvarteret. Det kan ikke være på hotel, for så ender vi i en situation, som den vi ser på Tenerife.  Så lige nu har vi et relativt højt aktivitetsniveau.”

Havde ikke symptomer

Han fortæller samtidig, at Jakob Tage Ramlyng ikke havde symptomer på sygdommen, da han mødte på arbejde kortvarigt onsdag.

”Han var symptomfri, da han mødte. Han har derfor ikke hostet og spruttet og nyst, og i det lys vurderer de, at risikoen for smitte er lav, men de tager højde for risikofaktorer. De screener stadig og fortsætter i nogle timer med at screene medarbejdere tæt på Jakob.”

Hvordan har medarbejderne det?

”De fleste spørgsmål, vi fik (på mødet med Styrelsen for Patientsikkerhed, red.), var nysgerrigt spørgende. Det er klart, det gør indtryk på arbejdspladsen, så der er nogle, der undrer sig over, hvorfor han kom på arbejde. Men det er der gode grunde til.”

Hvad er grundene?

”Familien havde været i kontakt med en læge, der havde vurderet, at de ikke var i risikozonen. Konen havde symptomer dagen forinden, men de fik besked på at opføre sig normalt og altså gå i skole og på arbejde,” siger Mikkel Hertz.

”Da Jakob mødte, var der intet. Så gik der nogle timer, og så fik han hovedpine og blev lidt utilpas. Hans chef og ham talte sammen og besluttede at sende ham hjem. Det var godt, de gjorde det. Han har det i øvrigt godt. Han er træt og har været vågen hele natten, men føler sig tryg og godt behandlet af sundhedspersonalet. Den største bekymring, han har, er, om han har smittet nogen. For sådan er han.”

Ingen masker på TV 2

Mikkel Hertz fortæller desuden, at de ansatte på TV 2 ikke bærer masker. Der er dog sat fokus på håndhygiejnen og indkøbt masser af håndsprit i Matas.

Hvad skal I gøre fremadrettet?

”Det, vi har fokus på, er at informere medarbejderne for at undgå, at man går rundt med en generel utryghed. Styrelsen for Patientsikkerhed har etableret et kontor, man kan komme ind på eller ringe til med spørgsmål, og de har et andet kontor, hvor de screener dem, der er i risikozonen.”

0 Kommentarer

Læs også

TV 2

Coronavirus har ramt TV 2-medarbejder – mødte ”kortvarigt” op på arbejde

27. FEBRUAR 2020