Civilklædt agent skærmede Paludan fra kritisk journalist

Du har fået din chance. Sådan lød beskeden fra en agent ifølge journalist Kasper Løvkvist fra Avisen Danmark, da han forsøgte at stille Rasmus Paludan opfølgende spørgsmål ved demonstration. Politiet kan ikke afvise begivenheden. PET har ingen kommentarer

”Der er ingen tvivl om, at de er med til at begrænse mine muligheder for at forsøge at stille spørgsmål.”

 

Sådan siger journalist Kasper Løvkvist fra Jysk Fynske Mediers tillæg Avisen Danmark, der onsdag klokken 14 var til demonstration med Rasmus Paludan (Stram Kurs) på Nørrebro i København.

Her forsøgte Kasper Løvkvist at få Rasmus Paludan til at svare på, hvorfor han i flere år har chikaneret en ung mand – noget, der har ført til, at Rasmus Paludan har fået et femårigt polititilhold, som Avisen Danmark har beskrevet.

Men mod slutningen af begivenheden oplevede Kasper Løvkvist, at en civilklædt agent – enten en PET-agent eller en politibejtent, siger han – bad ham holde sig væk fra Paludan. Forløbet er beskrevet i Avisen Danmarks reportage fra demonstrationen.

”Jeg ville prøve en sidste gang for at gøre alt, hvad jeg kunne. Det er der, en af de civilklædte agenter rundt om ham afviser meget klart,” siger Kasper Løvkvist.

”Jeg får blandt andet beskeden om, at du har haft din chance. Der er så meget kaos i situationen, at min umiddelbare reaktion er at adlyde politiet og ikke optrappe en konflikt,” siger Kasper Løvkvist.

Uden for politiets arbejdsopgave

Kasper Løvkvist kritiserer den melding, han fik fra den civilklædte agent.

”Jeg kan ikke se, at det har noget med deres arbejdsopgave at gøre at sortere i, om journalister stiller spørgsmål til Paludan. De skal selvfølgelig beskytte ham og sørge for, at han er sikker, men ingen har været i tvivl om, at jeg ikke har udgjort en sikkerhedsrisiko for Rasmus Paludan,” siger Kasper Løvkvist.

”Jeg tror ikke, jeg havde fået svar alligevel, men det må være op til Rasmus Paludan at sige, at han ikke vil svare på mine spørgsmål, og at jeg skal gå væk fra ham.”

Han fortryder, at han ikke gik imod meldingen i situationen.

”Det er først bagefter, jeg tænker, at min reaktion burde have været at sige til dem, at det er tydeligt, at jeg ikke udgør en sikkerhedsrisiko for Paludan, og at de ikke bør blande sig i, om jeg forsøger at stille journalistiske spørgsmål,” siger han.

Journalisten har tidligere beskrevet, hvordan Københavns Politi holdt politisk redaktør på Radio24syv Brian Weichardt væk fra Rasmus Paludan.

Her kritiserede Brian Weichardt politiets ageren, og Københavns Politi beklagede efterfølgende hændelsen over for Journalisten.

”Den frie presse skal have fuldstændigt almindelige arbejdsbetingelser. Det må vi ikke blokere,” sagde ledende politiinspektør fra politiet Peter Dahl til Journalisten.

Får lov til at stille spørgsmål

Kasper Løvkvist understreger, at han i starten af demonstrationen, der bevægede sig fra Blågårds Plads til Nørrebro Station, fik mulighed for at stille spørgsmål til Rasmus Paludan.

”Da han ankommer lidt over to, er han pakket ind i politifolk. Jeg ser hurtigt, at der er en journalist inde og tale med ham, så jeg går i gang med at møve mig ind. Det er en kamp, fordi der er mange andre journalister og borgere, der gerne vil tale med ham,” siger Kasper Løvkvist.

”Politiet har en tendens til at lade os journalister komme nemmere til. Jeg behøver ikke vise mit pressekort. Min vurdering er, at de kan se på mig, at jeg er journalist. Jeg har min telefon fremme og optager lyd,” siger han.

På et tidspunkt lykkes det ham at få lov til at stille Rasmus Paludan spørgsmål.

”De lader mig gå ind ved siden af ham, og han svarer på sin egen måde – det er ikke i relation til historien, vi har bragt,” siger han.

Hvorfor har du brug for at stille flere spørgsmål bagefter?

”Det er selvfølgelig ikke et tilfredsstillende svar, fordi jeg gerne vil have ham til at forholde sig konkret til sagen. Så jeg prøver igen og igen. Det gør jeg tre eller fire gange,” siger han.

”En vigtig historie”

Kasper Løvkvist siger, at Rasmus Paludan ikke beder ham om at gå eller lade ham være, men ignorerer ham. Kasper Løvkvist har også tidligere forsøgt at få svar fra Rasmus Paludan over telefon og mail uden held, og derfor føler han, det er nødvendigt at være meget insisterende.

”Det er en vigtig historie, og en historie, der fremlægger meget konkrete oplysninger om Rasmus Paludans færden,” siger han.

”Det er almindelig journalistisk disciplin. Vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at få den kritiserede part, vi skriver om, til at udtale sig om historien,” siger Kasper Løvkvist.

Politiet: Intet ønske om at holde pressen væk

Journalisten har taget kontakt til både Københavns Politi og PET for at opklare, om der var tale om en agent fra PET eller en civilklædt betjent, der henvendte sig til Kasper Løvkvist. Journalisten har været telefonisk i kontakt med PET og mailet dem, men PET er ikke vendt tilbage efterfølgende.

Ledende politiinspektør fra Københavns Politi Peter Dahl siger, at han ikke har haft mulighed for at nå at undersøge, hvad der konkret kan være sket ved demonstrationen.

”Det er en umulig opgave med den tid, vi har fået,” siger han.

”Vi bruger mange hundrede politifolk i øjeblikket. De var på en meget svær opgave i går. Jeg aner ikke, hvem den pågældende kan have været,” siger Peter Dahl.

Han mener dog ikke, der tegner sig et generelt billede af, at myndighederne vil holde pressen væk fra Paludan.

”Jeg synes, der er eksempler på rigtigt mange pressefolk, der får stillet spørgsmål til Paludan. Jeg sidder tilbage med det indtryk, at vi har løst en meget svær opgave i går,” siger han og tilføjer:

”Det er ikke ensbetydende med, at der ikke kan have været en enkelt svipser, hvor det kan være blevet opfattet sådan, at politiet ville begrænse pressen. Vi har haft en sikkerhedsopgave med en person, der var alvorligt truet. Der var, anslår vi, 200 mennesker til stede, som lagde et massivt pres for at komme i konflikt med Paludan,” siger han.

Det er også noget, medierne skal tage med ind i deres overvejelser, når de vil interviewe Rasmus Paludan, mener han.

”Det er vores opgave at skaffe pressen rolige arbejdsforhold. Og det gælder også lidt den anden vej. Vi har en opgave at løse, og det må man også have respekt for. Men vi har på ingen måde haft et ønske om at holde pressen væk fra at gå i dialog med Paludan,” siger Peter Dahl.

9 Kommentarer

Ulrik Rosenstand
26. JUNI 2019
Peter Madsen - borgere på overførselsindkomst er også mennesker, white trash har også stemmeret. Eller hva´? Skal de dumme fattigrøve og deres produktionsskolebørn umyndiggøres - eller gasses?
Pas på med at skrige 'nazi' og 'redneck' af alle, du ikke er enig med. Især når du selv virker så fordømmende over for den fattige del af den oprindelige befolkning her i vores skønne, frie land.
Fænomenet RP er en indikation af, at noget er helt galt i bunden af samfundspyramiden, hvor du åbenbart ikke kommer, selv. Der er trængsel, pres. Politiet har også stress efter års væbnede bandekrige. Derfor vrisser de af alle.
Prøv lige at tænk dig om, mand; de 35 milliarder, som folk af mellemøstlig oprindelse koster Staten Danmark, årligt:
Er det at bidrage? Hvem er de 'utallige iværksættere', du snakker om? Taxa-chauffører? Pizzamænd? Kioskejere? Som vi har lært laver tonsvis af sorte penge på at sælge gammelt lorteslik? Hvad bidrager de somaliske damer, som ikke kan tale et ord dansk efter 30 år i landet, med?
Jeg stemte ikke på Paludan, men forstår, at nogle var desperate nok til at gøre det, her i vores dejlige demokrati. Som et råb om opmærksomhed fra de herskende klasser.
Jens Yde
28. MAJ 2019
Uroligheder på Nørrebro er naturligvis vigtigt nyhedsstof, og det er også interessant, når folk fra eliten som en cand. jur. Paludan fra Københavns Universitet bevæger sig ned blandt populisterne og danner en ny bevægelse og derved selv bliver populist.

Den fra medierne kendte populisme var til diskussion på Bilderbergmødet i fjor, og i dag kom det frem, at denne hemmelighedsfulde og efterhånden sagnomspundne gruppe af elitister afholder dette års møde i den kommende weekend på Hotel Montreux Palace i Montreux, Schweiz.

På weekendens møde i Bilderberggruppen deltager tre kandidater fra Københavns Universitet, cand. polit. Ulrik Vestergaard Knudsen, der er departementschef i Udenrigsministeriet, cand. jur. Lars Findsen, der er chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, samt cand. mag. Connie Hedegaard, der er bestyrelsesformand for Berlingske Media. De skal blandt andet snakke om, hvad der nu skal ske med Europa.

Pressen plejer at holde sig ærbødigt tilbage, når disse mennesker mødes. Ikke noget med at trænge sig på her.

Der er jo visse historier, der ikke bør komme frem, men den side af medieverdenen opfangede jeg først efter internettets fremkomst. Jeg gik på Journalisthøjskolen helt tilbage, da Hans Veirup var rektor, og havde ingen anelse om, at jeg i hemmelighed blev registreret - såfremt dette altså fandt sted, selvfølgelig.
Niels Riis Ebbesen
19. MAJ 2019
Rasmus Paludan “lever og ånder” ved den tumult som han skaber, og hvis journalisterne undlader at lade sig rive med af hans provokationer, så vil han falde helt til jorden i en saglig debat.

Det er ret nemt at sætte prædikater som “landsbytosse”, “nazist”, “racist”, o.s.v. på politiske modstandere, men vi skyder os selv i begge fødder, når vi ikke magter at møde Rasmus Paludan, på hans egen banehalvdel, og gi’ ham et reelt modspil.

Mange af dem der sympatiserer med Rasmus Paludan har netop selv oplevet, at de er blevet tromlet ned af nogen som sidder oppe på den grønne gren, og når de i medierne oplever, at jounalister og Rasmus Paludans politiske modstandere forsøger at tromle ham med nedladende prædikater, så kan de identificere sig med ham.

Og så handler det ikke længere om Rasmus Paludans politik eller mangel på samme, men der i mod om den mudderkastning, som Rasmus Paludans politiske modstandere med stor iver deltager i.

Jeg vil runde af med at sige, at alle bør læse Godwins Law - https://da.wikipedia.org/wiki/Godwins_lov - den gælder i alle debatter.
Jens Yde
18. MAJ 2019
Optrinet minder om de tider, da vækkelsesprædikant Moses Hansen gik land og rige rundt med et stort trækors. Han kom også til Blågårds Plads for at gøre Nørrebro kristent, og den 8. august 2002 blev 765 politifolk indkaldt i tilfælde af uroligheder. "Nej til korstog på Nørrebro", lød det fra de lokale, og en Thomas Krohn kaldte Hansen for en landsbytosse, der angriber mennesker.

De tilbagevendende uroligheder på Nørrebro er jo ret lette at dække for journalister, mens det forholder sig modsat med elitens ageren bag kulisserne. For første gang i dette århundrede er der ikke sluppet noget ud om, hvor Bilderbergerne skal holde det årlige møde, og kan en dybdeborende journalist venligst oplyse, hvor det skal være? Der har i årenes løb været en del chefer fra medierne i København med på møderne, folk der er tro mod EU.
Peter Madsen
18. MAJ 2019
Jeg undres over, hvorfor der er så stor modstand til de kritiske journalister i denne her såkaldte frie samfund hvor alle har ret til at ytre sig, som jo enlig stiller et meget passende spørgsmål, til en mand uden hæmninger eller respekt for skatteydernes penge. Jeg vil dog også lige kort sige hvorfor jeg tror der er så mange danskere som støtter RP, det kan skyldes at de selv har en lorte privatøkonomi og lader derfor deres had og facistiske udtalelser rette mod muslimerer. Kigger mand på Hitler jamen så var det ifølge han jøderne der var skyld i at tyske borgere ikke fik sig et arbejde fordi det tog jøderne. Og den samme historie gentager sig, har vi virkelig ikke lært af historien? En ting er sikkert muslimer er mennesker, kød og blod som Rasmus Paludans tilhængere også er, og det eneste forskel er at de fleste muslimer i DK betaler skat og arbejder, medens Paludans små tinsoldater sidder på kontanthjælp og får sociale ydelser, mens deres børn angiveligt går på produktionsskole og der får børnene så en ydelse svarende til kontanthjælpen. Og mens sidder de og brokker sig over muslimer der betaler skat og bidrager samt skaffer de stakkels rednecks jobs, da der findes utallige af muslimske iværksættere herhjemme.

Flere

Læs også

Politiet hjalp Paludan med at sortere i pressen

Politiet hjalp Paludan med at sortere i pressen

07. MAJ 2019

Paludan elsker at kritisere pressen – sådan fik to journalister de bedste svar

29. APRIL 2019