Chefredaktører og journalist sigtet i PET-sag

Politikens chefredaktør, Christian Jensen, Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og journalist Morten Skjoldager sigtes for at offentliggøre fortrolige oplysninger i sag om bogen 'Syv år for PET'. De afviser anklagerne

Politiet har besluttet at sigte tre personer i sagen om bogen ‘Syv år for PET’. Det skriver politiken.dk.

De tre personer er Politikens chefredaktør, Christian Jensen, Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og Politikens journalist Morten Skjoldager, der er forfatter til bogen ‘Syv år for PET’.

De sigtes alle tre for at have videregivet fortrolige oplysninger om Politiets Efterretningstjeneste (PET). Ifølge politiken.dk vil hverken politiet eller Morten Skjoldager udtale sig yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

Det vil derimod chefredaktør Christian Jensen, som over for politiken.dk undrer sig over, at sigtelsen kommer nu:

”Det er jo trods alt et år og 10 måneder siden, vi udgav bogen, og andre medier omtalte indholdet af den. Som dengang har jeg ikke haft nogen grund til at tro, at der i bogen viderebringes fortrolige oplysninger, da kilden til oplysningerne er den tidligere chef for PET.”

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen undrer sig også:

”Jeg mener ikke, at vi har videregivet fortrolige oplysninger. Vi var meget forsigtige. Der var oplysninger, som vi lod være med at viderebringe, fordi vi var i tvivl. Så jeg mener, at denne sigtelse er helt ude i hampen,” siger han til politiken.dk.

Politiken bragte bogen ‘Syv år for PET’ i sin fulde længde som et særtillæg til avisen i oktober 2016.

Journalisten har tidligere sammenfattet de principielle spørgsmål, som gør PET-sagen interessant. Du kan læse gennemgangen her.

0 Kommentarer