Allan Boye Thulstrup er på valg: Forbundet er gået i stå

De seneste år har forbundet nået for lidt, mener kandidat til hovedbestyrelsen Allan Boye Thulstrup. Han mener, at DJ skal op i gear for at stå rustet til fremtidens udfordringer. Diskussionen om et nyt navn skal fylde så lidt som overhovedet muligt

DJ er gået i stå. Forbundet trænger til at komme op i et helt andet tempo, hvis det skal lykkes at klare fremtidens udfordringer.

Sådan lyder det fra kandidat til hovedbestyrelsen Allan Boye Thulstrup. Han er kommunikationskonsulent i Herning Kommune og sad i hovedbestyrelsen fra 2011 til 2017.

”Dybest set synes jeg ikke, forbundet er nået ret meget videre de seneste par år. Jeg har kun fulgt med på sidelinjen siden 2017. Men det virker, som om vi er næsten samme sted, som da jeg stoppede,” siger han.

Krænkelsessagen og de kuldsejlede planer om at flytte til en anden adresse har krævet energi.

”Det virker heller ikke som om, der har været det bedste samarbejdsklima i hovedbestyrelsen, som I også har skrevet om,” siger han.

Om sit eget kandidatur siger Allan Boye Thulstrup, at der har været et par år uden en decideret kommunikatør i hovedbestyrelsen.

”Og det er ikke fordi, HB skal være et repræsentantskab, men det ville være fint, hvis de forskellige fagligheder var med,” siger han.

Fagenes Fremtid

Allan Boye Thulstrups vigtigste mærkesag er, at anbefalingerne fra rapporterne om Fagenes Fremtid ikke går i glemmebogen.  

Ekspertgruppen bag rapporterne gav i marts 29 anbefalinger inden for journalistik, kommunikation og de visuelle fag – for eksempel fotografer og grafikere.

”Jeg har fået genlæst rapporterne, og der står mange fine ting om, hvordan vi skal geare forbundet til fremtiden. Men hvis vi går i detalje-mode om, hvad vi for eksempel skal hedde, tror jeg vi glemmer, at vi skal have gearet forbundet og hele organisationen til fremtiden,” forklarer han.

Hvad er din holdning til, hvad forbundet skal hedde?

”Jeg er fuldstændig græsk-katolsk. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det ikke skal fylde noget. Det er det mindste af de problemer, vi har,” siger han.

Medlemmerne ramt af tillidskrise

Han ønsker en hovedbestyrelse, der tænker i de store linjer og viser, hvilken vej Dansk Journalistforbund skal bevæge sig.

”Nu ved jeg ikke, hvem den nye direktør i forbundet bliver, men jeg håber, det er en person, der er indstillet på, at der skal ske en masse udvikling relativt hurtigt,” forklarer Alle Boye Thulstrup.

Det er også en mærkesag for Allan Boye Thulstrup, at der skabes nogle klare faglige identiteter for faggrupperne i DJ – ligesom det bliver anbefalet i Fagenes Fremtid.

Medlemmerne er nemlig ramt af den samme tillidskrise som de store institutioner.

”Eksternt skal vi fortælle befolkningen, hvad vi laver, og hvorfor de skal have højere tillid til en journalist, der er underlagt etiske retningslinjer, end til en tilfældig blogger, der mener, at vaccine er noget lort.”

Solidaritet for alle

Allan Boye Thulstrup mener, at DJ skal understøtte medlemmernes legitimitet i offentligheden.

”Det kan lyde lidt elitært, men nogle gange skal vi stå på mål for vores medlemmer og forklare hvilken værdi, de skaber for samfundet. Og hvorfor man ikke bare kan fyre alle journalister og kommunikatører og tro, at så kører alting fint.”

Allan Boye Thulstrup er også optaget af at finde svaret på, hvordan man skaber solidaritet for freelancere og korttidsansatte.

”Hvordan kan freelancere være solidariske med hinanden, og hvordan kan projektansatte og freelancere være solidariske med fastansatte – og omvendt. Vi må indse, at de store mediekoncerner ikke nødvendigvis er hovedarbejdsgiverne om ti år. Hvordan håndterer vi det?”

Hvad er dit bud på, hvordan DJ håndterer det?

”Jeg har ikke svaret. Men jeg glæder mig til at være med til at finde en løsning.”

DJ skal være en forbund på alle

Hvilket resultat er du mest stolt over, fra da du sidst sad i HB?

”Jeg var en af de første, der talte for at flytte DJ til en anden adresse og for at gå sammen med Forbundet Kommunikation & Sprog. Der var ikke enighed om nogen af delene. Men jeg tror, at diskussionen skabte en konsensus om, at DJ selvfølgelig skal være et forbund for alle,” siger han.

Er en fusion med KS helt ude af billedet?

”Hvis jeg var KS, ville jeg nok tøve lidt med at forhandle med os igen.”

2 Kommentarer

Thomas Pedersen
27. APRIL 2019
Øh, Ole, på hvilke områder
Øh, Ole, på hvilke områder har DJ overhodet nået noget?
Ole Skydt
26. APRIL 2019
Jeg ønsker et DJ mere i
Jeg ønsker et DJ mere i offensiven for demokratiet og den offentlige debat. Det kunne DJ finde ud af engang.
DJ har ikke nået meget på det område.