Johnny Frederiksen stiller op til HB: ”Jeg bidrager med nyt blod”

Søndag aften besluttede Johnny Frederiksen at stille op til hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund. Han vil være fotografernes stemme og kæmpe for flere overenskomster i DJ: ”Jeg bidrager med nyt blod”

J50-årige ohnny Frederiksen er ny kandidat til Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.

Den beslutning traf han søndag aften, da det gik op for ham, at fotograferne ikke havde en kandidat i hovedbestyrelsen, eftersom både Peter Thornvig, formand for DJ Fotograferne, og Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet, ikke genopstiller ved DJ’s delegeretmøde den 28.-29. april i Kolding.  

”Jeg legede lidt med tanken i løbet af eftermiddagen og spurgte rundt: ’Vil folk stemme på mig? Kan jeg overhovedet få stillere til det?’ Flere sagde, jeg skulle gøre det, og det tog 16 minutter, før stillerlisten var fyldt helt ud. Det er et tegn på, at folk vil have, at jeg blander mig i fagpolitik igen,” siger Johnny Frederiksen.

Johnny Frederiksen begyndte sin karriere som fotograf. I dag er han selvstændig og arbejder for virksomheden Webstream, hvor han arbejder med video.

Hvad har du taget med dig fra debatten på dagens første delegeretmøde?

”Jeg synes, at de dårlige forhold i hovedbestyrelsen har fyldt rimelig meget. Og jeg tænker, at det ikke kan være rigtigt. Man skal have lov til at være uenig og stadig tale normalt til hinanden. Jeg bliver ikke skræmt af de artikler jeg har læst. Tværtimod. Jeg er en fighter. Jeg har tænkt mig at gøre mig bemærket, hvis jeg bliver valgt ind i hovedbestyrelsen.”

Er det ikke mærkeligt, at du måske bliver fotografernes stemme, men at du ikke sidder i bestyrelsen i Pressefotografforbundet?

“Nej, det er netop ikke mærkeligt. Det var faktisk en af mine anker mod Lars Lindskov, da jeg stillede op mod ham til formandsposten i Pressefotografforbundet. At han var en levebrødspolitiker, fordi han både sad i hovedbestyrelsen, forretningsudvalget og Pressefotografforbundet. Han havde ikke tid til at passe på alting. Nu kommer der en stor fornyelse i hovedbestyrelsen, og jeg vil være med til at forme fremtidens forbund. Jeg bidrager med nyt blod og en ny tankegang.”

Hvad er din vigtigste mærkesag?

“Min vigtigste mærkesag er, at DJ skal gå ud og organisere så mange arbejdspladser som muligt. Jeg har lige været 7 år på en arbejdsplads. På et tidspunkt var vi 22 medlemmer af journalistforbundet, men vi havde ikke nogen overenskomst med DJ. Det undrer mig. DJ skal kæmpe for at få flere overenskomster.”

Flere overenskomster har DJ altid arbejdet på. Hvad vil du gøre ekstra?

“Man skal være mere opsøgende og kæmpe for de overenskomster, hvor DJ faktisk er dem, der bærer overenskomsten. Man skal kæmpe mere for de områder, der er DJ’s. Det gør DJ ikke godt nok i dag. Det vil jeg gerne være med til at gøre bedre.”

0 Kommentarer