search

Værter på Loud er udsat for drillerier, chikane og trusler

Radio Louds værter er blevet skydeskive for grove trusler og en digital hetz på sociale medier. Tillidsrepræsentant sammenligner det med mobning: ”Lad os se, om vi kan få den nye dreng i klassen til at tude”

”Det bliver sådan en øredøvende larm ude fra sidelinjen, som gør det svært for os at fokusere på at lave vores arbejde.”

Sådan siger Benjamin Clemens, vært på Loud-programmet ’Frekvens’ og nyvalgt tillidsrepræsentant for Loud-medarbejderne i København.

Han taler om den digitale hetz, radiokanalens journalister i disse uger er jaget af, blandt andet i form af memes som det, der er omtalt her:

 

Hetzen består også i mails, sms’er og i enkelte tilfælde i form af trusler.

Benjamin Clemens afviser at give konkrete eksempler på de henvendelser, de ansatte på Loud har stået model til. Men især på de værtsbårne programmer har værterne oplevet at blive opsøgt på blandt andet deres SoMe-profiler.

”Det er meget omfattende,” siger han og forsætter:

”Vi er i en situation nu, hvor det er blevet så meget, at vi først og fremmest bliver nødt til at passe på hinanden.”

Også Louds tillidsrepræsentant på nyhedsredaktionen i Svendborg, nyhedsjournalist Sofie Lodahl Ørts, kender til chikane og tilfælde med trusler. Men de grove tilfælde er indtil videre gået uden om hovedredaktionen på Fyn.

”Selvfølgelig har der været kommentarer hist og her, men ikke nogen, som er møntet på nogen af vores personligheder,” siger Sofie Lodahl Ørts.

”Jeg tror, det hænger sammen med, at vi laver nyheder. Derfor bliver der ikke så meget fokus på vores personligheder, men mere på de historier, vi dækker,” fortsætter hun.

Værter i fokus

Og netop der er det anderledes for Loud-medarbejderne i København, hvor der bliver produceret flere programmer med værterne i fokus.

Benjamin Clemens fortæller, at ledelsen har taget hånd om chikanen på zoom-møder, hvor de opfordrer medarbejderne til at tage fat i deres programchef, hvis der er problemer. Desuden har Loud indledt et samarbejde med en krisepsykolog.

Men den massive kritik og de grove kommentarer og henvendelser sætter stadig tydelige spor langt ind i redaktionsmøderne.

”Det forstyrrer bare helt vildt meget. Og det gør, at når der skulle være tid til at lave redaktionsmøder og sidde og udvikle indhold, så ender vi med at bruge utroligt meget tid på at sikre os, at alle er ok. Selvfølgelig skal vi sikre os det, men det er bare irriterende, at det bliver presset ud til et punkt, hvor det gør det sværere for os at gøre vores arbejde,” siger Benjamin Clemens.

Værst når afsenderen er journalist

Han siger, det virker særligt groft på de unge Loud-medarbejdere, når det er ”voksne mænd i 40’erne og 50’erne”, som er afsendere. Og når det er personer, som de kan se også er journalister.

”Vi er mange, der ikke har radioerfaring, så det kan være skidesvært, når man læser nogle af de her ting fra vores journalistkolleger at skelne mellem, hvad man skal forholde sig til, og hvad der er larm,” siger Benjamin Clemens, der selv er 21 år.

Han ønsker ikke at svare på, om Loud er gået til politiet i de tilfælde, hvor der har været tale om trusler.

”Jeg kan sige, at vi er i løbende dialog med ledelsen, som er i dialog med jurister om, hvad der ligger hvor, og hvad vi skal gøre, og hvor meget vi skal håndtere det.”

Benjamin Clemens er overbevist om, at en stor del af chikanen egentlig slet ikke handler om Loud og radiokanalens indhold – men om det radioudbud, som forløb i efteråret, hvor Radio24syv tabte til den nye ungdomskanal, og som der til stadighed bliver rejst politisk diskussion om.

”Vi har fået rollen som den nye dreng i klassen. Vi er tilflytterne, vi har ikke nogen venner endnu, og så lang tid har vi ikke været der. Det er lidt den gammeldags: Lad os se, om vi kan få den nye dreng i klassen til at tude.”

Kommentarer
14
Christian Hebell Paulsen
29.05.20 17:34
Det kan godt være, at man som Morten Messerschmidt ikke rigtig gider Radio LOUD eller man bare angrer et elendigt medieforlig(?). Men der er fandme langt fra konstruktiv kritik over en dårlig start af en ny og uprøvet radiostation til en grov, smålig og rigid chikane, som kun går ud på, at man syntes Radio24syv skulle have vundet DAB-udbuddet.

Kom nu videre! Lad LOUD lave radio på den kontrakt, som de retteligt vandt. Al det der underlige hævngerrighed, som medieordførerne fra den blå fløj + Rad. Venstre sammen med den intellektuelle borgerlige lobby udøser, er barnagtig og på ingen måde fair!

Grib venligst i egen barm! Hvorfor lavede man det makværk af et blåt medieforlig i 2019? Hvorfor skulle DR slagtes så groft? Hvorfor lavede man sindssyge krav, så man (DF) kunne være sikker på at Radio 24syv ikke vandt udbuddet af FM4? Og hvorfor angriber man en radiostation, der har første sendedag midt under et af verdenhistoriens værste kriser, og derfor må starte på lavt blus?

Skandalen ligger ikke i Radio- og TV-nævnet, Kulturministeriet eller hos ejerkredsen bag Radio LOUD! Den ligger i en pøl af magtbegær, smålighed og hertil en rigid og barnlig opførsel i den blå ende af medieverdenen, den intellektuelle klike og hos gamle Radio24syv-fans. Skam jer - og kom videre!
Fremhævet af Journalisten
Heidi Vadmand Hjørne
29.05.20 21:16
Godt brølt Christian Hebell Paulsen! Det er skamfuldt at være vidne til den mobning der udøves mod kollegaer på LOUD!
Fremhævet af Journalisten
Peter Jensen
30.05.20 00:10
De unge lavtlønnede værter bør ikke hetzes, selv om mange af dem ikke har talent og evner til at være på et dansk public service medie. De er formelt uden magt og dermed skyld.

De sande skurke, som ikke kan revses og svines nok til for de to skandaløse nye radiostationer er de ansvarlige personer. Det er folk som Kristian Thulesen Dahl, Benny Engelbrecht, Joy Mogensen, Mette Bock, Mette Frederiksen, Ole Mølgaard, Ann Lykke Davidsen, Caroline Heide-Jørgensen og andre provinsfjolser med magt, der taget del i den her skandale med magtmisbrug, løgne eller ved at sidde bevidst på hændende.

Suk.. jeg savner 24syv stort set hver dag. Jeg vil opfordre alle haters til at gå ind på ovenstående personer sociale medier, og bruge kræfterne på dem.
Fremhævet af Journalisten
Ole Mølgaard
30.05.20 09:07
Tak for din opbakning til værterne Peter Jensen, de har virkelig brug for det. Det er helt utilstedeligt hvad de bliver udsat for.
Og også tak for opmærksomheden - det er fint selskab. Du glemmer en del mennesker. Sig endelig til hvis du skal bruge en fuld liste over de mange gode folk, som nu prøver at etablere et public service medie lydunivers til den yngste halvdel af befolkningen.
Fremhævet af Journalisten
Morten Frank
30.05.20 12:43
Journalisten skriver en artikel uden dokumentation for deres påstande.

Det lader endvidere til, at man ikke har forsøgt at høre afsenderen af den såkaldte hetz.

Der er ikke gjort et forsøg i artiklen på at analysere hvad der er hetz, og hvad der er satirisk kritik af hvorledes offentlige midler bruges.

Mon ikke denne artikel trænger til lidt gennemarbejdning af en erfaren journalist - eller er det hetz når jeg skriver sådan?
Fremhævet af Journalisten
Anders Hansen
30.05.20 14:19
de unge lytter jo ikke DAB-radio ffs Ole Mølgaard!
Fremhævet af Journalisten
Jens Halling
30.05.20 16:56
@ Ole Mølgaard : Hvorfor laver I ikke sammen med jeres lyttere en stor kampagne, der sætter fokus på problemet? Nå nej, undskyld. I har jo ikke nogle lyttere.
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
30.05.20 22:29
Der er nok ikke ret medier, som ikke har skrevet noget om radio Loud, og jeg har læst rigtig mange af artiklerne med de dertil hørenede kommentarer, og jeg har endnu ikke oplevet, at der har været artikler eller kommentarer, der har været perfide og som har angrebet de alm. medarbejdere på radio Loud.

Men der har naturligvis været masser af artikler og kommentarer, som har været kritiske over for det produkt som radio Loud leverer, og der har selvsagt også været noget velbegrundet kritik af ledelsen og ejerkredsen bag radio Loud.

Så jeg vil mene, at det er noget klynk, når Benjamin Clemens beklager sig over, at han har været skydeskive for trusler og en hetz.
Fremhævet af Journalisten
Michael AKinci
31.05.20 15:00
Bakke op om en station med ingen lyttere??.

Jamen vi ku jo starte med at fjerne statsstøtten og smide dem i kloaken istedet, der gør de mere nytte. Og så kan i jo se om i kan holde den kørende uden den støtte..
Fremhævet af Journalisten
Lasse
31.05.20 16:12
Det er dejligt, at offentligheden ikke vil finde sig politisk uredelighed. At det rammer Radio Louds medarbejdere - som selvfølgelig er uden skyld, er desværre meget beklageligt.

Men det er en vigtig diskussion, som vi bliver nød til at puste til. Loud - med deres bedste intentioner - vandt ikke udbyddet igennem fair og objektive bedømmelse. Det må da stå klart for enhver, som har læst begge stationers ansøgning om udbuddet. Hvis man vil give det argument - så må man betragte Radio- og TV-Nævnet som yderst inhabile og inkompetente til deres arbejde.

Min egen teori lyder på politisk bestillingsarbejde.
Fremhævet af Journalisten
Lasse Kristensen
31.05.20 16:12
Det er dejligt, at offentligheden ikke vil finde sig politisk uredelighed. At det rammer Radio Louds medarbejdere - som selvfølgelig er uden skyld, er desværre meget beklageligt.

Men det er en vigtig diskussion, som vi bliver nød til at puste til. Loud - med deres bedste intentioner - vandt ikke udbyddet igennem fair og objektive bedømmelse. Det må da stå klart for enhver, som har læst begge stationers ansøgning om udbuddet. Hvis man vil give det argument - så må man betragte Radio- og TV-Nævnet som yderst inhabile og inkompetente til deres arbejde.

Min egen teori lyder på politisk bestillingsarbejde.
Fremhævet af Journalisten
Ulrik Laursen
02.06.20 00:58
Utroligt så aktive Danmarks 10-12 nazister er overfor Loud. Man tror jo næsten det er løgn
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis Ebbesen
02.06.20 10:51
Godwins lov - https://da.wikipedia.org/wiki/Godwins_lov
Fremhævet af Journalisten
Leif Bode Nielsen
01.07.20 21:10
Radio Loud's bagmænd bærer den største del af ansvaret for den her misere. Man har afleveret et dårligt gennemarbejdet og alt for vidtløftig udbudsmateriale. At det så derudover viser sig at nøglepersoner bruger mere energi på at støvsuge offentlige kasser end på at lave radio, hjælper jo ikke ligefrem på tingene.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen