
Cecilie Lange mener, det er på tide at tage et opgør med den sexistiske kultur i mediebranchen. Foto: Asger Stage
Cecilie Lange var den første værtsstemme, der fyldte sendefladen på Loud. Sammen med Becca Reyes sendte hun kanalen i luften på slaget 00.00 den 1. april – lidt mere end et døgn efter at hun var startet på radioen den 30. marts.
”Jeg sprang til, da en kollega måtte melde afbud på grund af corona. Starten var fuldstændigt vild, sjov, kaotisk og hård. Hvis nogen 14 dage forinden havde sagt til mig, at jeg skulle åbne radioen, havde jeg sagt, ”hold nu kæft, det er ikke rigtigt”,” siger Cecilie Lange.
”Det har været helt rock and roll, og omstændighederne gør, at vi lærer hinanden at kende, mens vi sender radio. Det er både vildt angstprovokerende og mega fedt. Det betyder også, at vi har lavet masser af kiks og fejl. Vi asfalterer, mens vi kører,” siger hun.
Loud har i sin korte levetid været heftigt debatteret og kritiseret. Lyttertallene er små på den statsfinansierede radio, og de fleste lyttere er ifølge Gallups seneste måling over 50 år, selv om Louds målgruppe er mellem 15 og 32 år.
Flere medieordførere har sagt, at der skal være bedre lyttertal. Ellers ”kunne vi lige så godt have hældt pengene i kloakken”, som det lød fra medieordfører Britt Bager fra Venstre.
Louds direktør, Ann Lykke Davidsen, har kaldt de lave lyttertal for ”brandærgerligt”.
Vidste, der ville være modstand
Da Cecilie Lange sagde ja til et job som vært på Loud, var hun ikke i tvivl om, at kanalens start ville blive debatteret heftigt efter det omdiskuterede DAB-forløb, hvor Radio24syv lukkede.
”Vi, der har sagt ja til det her, har sagt ja, selv om vi vidste, der ville være modstand. Alligevel brænder vi helt vildt for projektet. Det kræver en modig samling mennesker. Vi er Loud and proud,” siger Cecilie Lange og tilføjer:
”Jeg sender hver dag, som om jeg havde 500.000 lyttere. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, debatten ikke går mig på. Det går mig mest på, at man kan have følelsen af, at nogle har dømt os på forhånd – selv om jeg tror, det er et fåtal.”
”Det er min fornemmelse, at stikpillerne kommer fra folk, der ikke har lyttet til kanalen. Giv os nu en chance.”
Masser af kiks og fejl
Cecilie Lange er ansat som debatvært på Loud på programmet ’Touché’. Hun er uddannet journalist og har arbejdet på P3.
Hun ville gerne være en del af Loud, fordi det var en unik mulighed for at starte et medie.
”Det er et privilegium. Vi har fået grønt lys til at gå ind og lege, teste vores vildeste idéer og se, om det lander et fedt sted. Og gør det ikke det, skal vi ikke lave den idé igen,” siger hun.
Allerede nu peger Cecilie Lange på flere historier, Loud har lavet, som hun er stolt af.
”Vi har løbende snakket med en ung, lungesyg kvinde, Gonca, som lever i komplet isolation for tiden. Hun har taget os med helt ind i sin verden,” siger Cecilie Lange.
”Og så har vi fået stoppet en kæde af beskeder på Instagram og Facebook, hvor private blev opfordret til at hjælpe voldsramte kvinder. Vi ser en stigning af vold i hjemmet under corona, men det kan være farligt, hvis private går ind i det, fordi det kan afsløre kvinderne,” siger hun.
Hun er sikker på, at Loud løbende bliver meget skarpere.
”Det er min fornemmelse, at stikpillerne kommer fra folk, der ikke har lyttet til kanalen. Giv os nu en chance. Vi vil elske at få ærlig feedback fra folk, der rent faktisk lytter til indholdet,” siger Cecilie Lange.
8 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Ellers må man skynde sig at lave profilen om - der kommer aldrig unge på DAB - det er en uhyggelig omgang med penge.
Og så med den uduelige aftenshowet-type som den store høvding.
Hvor er det dog trist.
Flere