Loud-kritikere protesterer over at blive tagget i direktørs tweet om dødstrusler

Rasmus Mark Pedersen, digital direktør for Radio Loud, tweetede i går en bøn til seks personer, der tidligere har været kritiske over for stationen

Både Rasmus Mark Pedersen, digital direktør for Radio Loud, og hans hustru, Karen Dich, fortalte i går på Twitter om dødstrusler, de havde modtaget i weekenden.

Rasmus Mark Pedersen er ikke i tvivl om, at truslerne skyldes hans arbejde, og derfor havde han en appel til dem, der kritiserer radiostationen:

“Jer, der normalt hader LOUD: Vil I ikke hjælpe os med at tage afstand fra det her, så dødstrusler ikke bliver endnu en del af det, man skal leve med, som ansat på LOUD? Det håber jeg inderligt, at I vil,” skrev han i et tweet, fulgt op af endnu et, hvor han havde tagget seks personer.

Kan ikke se sammenhængen

Det er imidlertid faldet flere af de pågældende for brystet at blive associeret med dødstrusler. Mads Korsholm, der til daglig er kommunikationsmedarbejder, sagde med det samme fra på Twitter, og han uddyber til Journalisten:

“Det er meget specielt at se på en serie tweets, der starter med et ønske om at slå en anden person ihjel og slutter med, at mit navn er tagget.”

Mads Korsholm ser egentlig ikke sig selv som en specielt vokal ‘Loud-hader’. Men han står ved, at han synes, det er “en skandale, at stationen findes.”

“Men jeg kan slet ikke se sammenhængen. Det er ligesom at bede en muslim tage afstand fra terrorangreb, eller at beskylde Puch Maxi-kørere for at være ansvarlige for Hell’s Angels.”

Han efterkommer imidlertid Rasmus Mark Pedersens ønske om at fordømme dødstruslerne.

“Jeg synes da, det er forfærdeligt, at de har modtaget det her. Selvfølgelig synes jeg det. Jeg kan bare ikke se, hvorfor mit navn skal blandes ind i det, bare fordi jeg forholder mig kritisk til, at man smider urimeligt mange penge efter noget, man godt kunne have forudset ikke ville virke,” siger han.

En opfordring til at fordømme

Samme budskab lyder fra Mads Brügger, stifter af Frihedsbrevet, som også er blandt de taggede i tweetet.

“Man kan kun tage afstand fra de trusler, og trusler skal selvfølgelig meldes til politiet. Det står ikke til diskussion. Hvorfor Rasmus MP tagger mig, forstår jeg til gengæld ikke. Jeg har været og er fortsat en aktiv kritiker af Radio Loud, men jeg har aldrig opfordret til, at Louds personale skulle chikaneres eller trues. Så når Rasmus MP tagger mig i denne omgang, insinuerer han jo, at jeg har noget med truslerne at gøre, og det bryder jeg mig ikke om,” skriver Mads Brügger i en sms til Journalisten.

Rasmus Mark Pedersen understreger imidlertid, at han ikke havde til hensigt at antyde, at nogle af de taggede havde relation til hverken dødstruslerne eller tidligere tilfælde af chikane mod ham og hans hustru.

“Det her er alene en opfordring til nogle af de mennesker, der kritiserer os, om at de skal fordømme de her trusler og derved forsøge at hjælpe os. Jeg tror, at de med deres retorik påvirker de mennesker, der sender os de her ting, og derfor kan de måske også påvirke dem til at stoppe med at sende trusler,” siger han.

Han er derfor glad for, at både Mads Korsholm, Mads Brügger og andre Loud-kritikere har fordømt truslerne, selvom de ikke er tilfredse med at være blevet tagget i den sammenhæng.

“Men det var den offentlige mulighed, jeg havde, som var den mest plausible. Jeg beder dem om at række ud til deres følgere, tage afstand og sige, at det kan godt være, vi ikke er enige om Loud, men lad os i hvert fald være enige om, at det ikke skal gå så langt,” siger han.

“Kan ikke stoppe afstumpede mennesker”

Fordømmelse kommer også fra en tredje af de taggede, nemlig Silas Mikkelsen, der står bag Twitter-kontoen ‘Loud mig i røven’. Han skriver i en mail til Journalisten:

“Jeg ønsker på ingen måde folkene bag Loud eller nogen andre udsat for den her slags chikane, som ligger uendeligt langt fra at holde øje med, om et statsfinansieret medie sender de programmer, de er forpligtet til.”

Ligesom Mads Brügger og Mads Korsholm er han imidlertid uforstående over for at skulle kobles sammen med dødstruslerne.

“Det er efter min mening en fejlslutning, at jeg skulle være i stand til at forhindre et af disse afstumpede mennesker i at vælge at agere på deres syge lyst til at sende dødstrusler i fremtiden. Det afholder mig dog ikke fra at tage afstand fra truslerne og det er da min klare opfordring til alle, at de ikke skal sende dødstrusler til nogen,” skriver han.

Desperat for at gøre noget

Rasmus Mark Pedersen understreger, at hans fremhævelse af de seks ikke handler om at få dem til at stoppe med saglig kritik af Radio Loud.

“Vi er finansieret af licensmidler, og derfor er det fuldstændig legitimt at kritisere, hvad pengene går til,” siger han.

Meget af kritikken fra dem, han kalder Loud-hadere, som altså inkluderer de seks fremhævede i tweetet, mener han imidlertid ikke er saglig.

“Vi bliver konsekvent refereret til, som om vi har nul flow-lyttere, selvom vi sidste år havde mellem 10.000 og 36.000 ugentligt. Hvis vi har succes med et program som debatprogrammet Touché, så bliver det kaldt et reality-program. Så når vi har succeser, bliver det underkendt,” siger han.

Han understreger imidlertid, at heller ikke den kritik fra de seks taggede, han anser for at være usaglig, kan kobles direkte sammen med dødstruslerne. Det handlede i højere grad om at få en gruppe Loud-kritikere til at stå sammen for at sende et signal.

“Jeg ved jo ikke, om de her seks kan påvirke dem, der sender dødstrusler, men når man modtager en dødstrussel, er man desperat for at gøre noget, og det her var mit bedste bud. Jeg kan se, at noget af det chikane, vi modtager, er baseret på ting, de har lavet eller viderebragt. Derfor tænkte jeg, det kunne være en vej ind,” siger Rasmus Mark Pedersen.

Han fortæller desuden, at Københavns Politi modtog en bombetrussel mod Radio Loud omtrent samtidig med, at han modtog dødstruslen på mail. Det kan du læse mere om her.

0 Kommentarer

Læs også

Radioproducer: ”Lønningerne er blevet dårligere og dårligere, og nu er de håbløse” 1

Radiodirektør har modtaget dødstrusler

21. JULI 2021