Twitter: Trump forherliger vold

Igen blander Twitter sig i et af den amerikanske præsidents tweets. Han forherliger vold, advarer Twitter i en note

Donald Trumps trusler mod Twitter har ikke fået det sociale medie til at trække følehornene til sig. Tværtimod.

For få timer siden tweetede den amerikanske præsident om urolighederne i Minneapolis, og her gik han ifølge Twitter igen over stregen.

”Dette tweet overtræder Twitter-reglerne om forherligelse af vold” står der under præsidentens tweet, hvor det samtidig understreges, at det er i offentlighedens interesse, at det fortsat er tilgængeligt.

I sit tweet truer Trump demonstranterne i den amerikanske millionby Minneapolis, hvor der har været voldsomme optøjer, efter at en sort mand forleden afgik ved døden, da en hvid politibetjent i flere minutter havde presset sit knæ mod hans hals.
Donald Trump truer med at sætte Nationalgarden ind og afslutter med: ”Just spoke to Governor Tim Walz and told him that the Military is with him all the way. Any difficulty and we will assume control but, when the looting starts, the shooting starts.”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1266231100172615680

Twitter skriver, at de har taget skridtet for at forhindre andre i at blive inspireret til at begå voldelige handlinger. Derfor har de også begrænset tweetet, så det ikke længere kan likes, retweetes eller besvares.

Twitters handling sker, kun få timer efter at Donald Trump har varslet, at han vil gribe ind over for de sociale medier. Twitter lavede forleden en note til et Trump-tweet om brevstemmer, fordi det ifølge Twitter var i strid med fakta. I går underskrev Donald Trump et dekret, som, hvis det står til Trump, betyder, at de sociale medier skal pålægges ansvaret for alt, hvad der deles på deres platforme.

 

0 Kommentarer

Læs også

Skal Facebook og Google have en chefredaktør?

16. JANUAR 2019
Thorning skal være overdommer for Facebook: ”Vi kan ikke se på alle sager”

Thorning skal være overdommer for Facebook: ”Vi kan ikke se på alle sager”

11. MAJ 2020