TV 2 i coronabrøler om forsamlingsforbud: ”Det gik for hurtigt”

TV 2 kom til at skrive, at op til 500 danskere må mødes efter 10. maj. Det var forkert. TV 2 beklager

”Forsamlingsforbud hæves til 500.”

Sådan lød overskriften i morges på en artikel fra TV 2. En glædelig nyhed for danskerne, som maksimalt har måttet være 10 mennesker samlet, siden Mette Frederiksen sendte landet i delvis karantæne for at inddæmme smitten med coronavirus.

I artiklen kunne man læse, at det fra den 10. maj ville være tilladt at være op til 500 mennesker forsamlet.

Nyheden blev blandt andet delt fra TV 2’s Twitter-konto for breakingnyheder, der har over 300.000 følgere.

Men konklusionen i TV 2’s artikel holdt ikke. I en pressemeddelelse, som artiklen baserede sig på, havde myndighederne nemlig skrevet, at det endnu ikke stod klart, om man reelt ville ændre forsamlingsforbuddet den 10. maj, eller om det skulle fortsætte.

Myndighedernes udmelding betød blot, at der frem til september er et forbud mod forsamlinger på over 500 personer. Og at det er muligt, at forsamlingsforbuddet ændres fra den 10. maj.

TV 2’s fejl vakte kritik fra flere danskere på Twitter. Læge Andreas Andersen skrev, at han fik indtryk af, at det mere handler om at ”komme først end at skrive en ordentlig artikel”.

Fra retoriker og debattør Kenn L. Hansen lød der også kritik.

”Dem der sidder på breaking-knapperne skal altså tænke sig bedre om. Det er fanme ligesom at se os andre tweete om noget, vi ikke helt har læst. I har vor tids launch codes – træk vejret.”

Journalist og kommunikatør Vibe Bregendahl var ligeledes kritisk.

”Det er altså noget af en ups’er, TV 2. At gå breaking på en så stor historie, der kan have seriøs indflydelse på folks opførsel & dermed smittespredning uden at være 100 procent sikker på fakta, er helt håbløs journalistik.”

TV 2 beklager fejlen

Til Journalisten forklarer nyhedschef på TV 2 Nyhederne Jacob Kwon, at nyheden var blevet misforstået, da den skulle overleveres fra én redaktion til en anden på TV 2.

”Det var overleveringen, der gik galt, da den skulle overleveres fra vores Christiansborg-redaktion. Der opstod en misforståelse,” siger Jacob Kwon.

Men Jacob Kwon, selv om der sker en misforståelse, så skal journalisten, der skriver historien, vel selv lige læse pressemeddelelsen og være sikker på at have forstået det korrekt?

”Jo, helt sikkert. Det gik for hurtigt i det her tilfælde. Vi skulle lige have brugt fem minutter ekstra og have skrevet det korrekt i første omgang,” siger Jacob Kwon.

Kommentarer
5
Poul Nielsen
21.04.20 15:15
Tjae... Hellere hurtig og fejlagtig end knap så hurtig men til gengæld korrekt.
Fremhævet af Journalisten
Jørgen Nygaard
21.04.20 15:47
Den gule knap bliver brugt for meget. Og News kørte messen forkerte slog langt op ad formiddagen. Det er utroværdigt og netop den misinformation, som de etablerede medier reklamerer, at de er et værn imod
Fremhævet af Journalisten
Søren Bak
21.04.20 16:41
Det er desværre den slags tåbelig mangel på grundigt arbejde, der giver vind i sejlene til beskyldninger om fake news fra normalt seriøse medier.
Fremhævet af Journalisten
Niels O. Hansen
21.04.20 21:10
Var det ikke den samme mand, der var for hurtig med exit-polls efter et valg en gang? Og de exit-polls var helt skæve.

Derefter blev han udnævnt til sportschef.

Sådan kan livet være så omskifteligt.
Fremhævet af Journalisten
Michael Munk Petersen
21.05.20 23:17
Fucking hurtige breakning news. Det sg. flot og dygtigt journalistisk. Skab hurtig falsk information så er den hjemme ? rigtige informationer og relavante rigtige oplysninger det betyder åbenbart intet mere her i de store news medier. Føj og øvs, det sg. sørgeligt og ødelæggende for vores gode land...
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right