Coronasmittet TV2 News-redaktør: ”Dækningen har været massiv”

Redaktør på TV 2 News Jakob Tage Ramlyng har været hovedperson i mediernes dækning af coronavirussens ankomst til Danmark. Det har været en god oplevelse, men der var også forkerte informationer, som aldrig blev rettet. ”Det var lidt skræmmende,” siger han

Patient nul. Torsdag kom det frem, at redaktør på TV2 News Jakob Tage Ramlyng var den første dansker smittet med coronavirus. Til dagligt er Jakob Tage Ramlyng med til at bestemme, hvornår TV2 News kører med breaking-bjælker. Men de seneste dage har han selv været hovedperson i nyhedsstrømmen.

Hvordan har det været at gå fra at være manden bag breaking-bjælkerne til selv at være årsag til en breaking historie?

”Jeg synes, det har været en stor oplevelse og langt hen ad vejen en god oplevelse. Nu har jeg har bedt folk om at gå i fjernsynet i over 10 år, så jeg synes, det er vigtigt selv at stille op, når der er brug for det,” siger Jakob Tage Ramlyng over telefonen.

Hvad synes du om mediedækningen?

”Det, jeg mødte i torsdags, var massivt,” siger han.

Beskyldt for at gå på arbejde med symptomer

Selv om han har forståelse for den hektiske situation, man kan stå i som journalist, har han et enkelt kritikpunkt.

”Det gik så stærkt i torsdags, der var mange nuancer og komplicerede dele, men der blev sagt ting om, at jeg gik på arbejde med feber og hoste. Det har jeg ikke gjort,” understreger han.

Jakob Tage Ramlyng forklarer, at han var fuldstændigt symptomfri, da han mødte op på arbejde.

”Der blev sagt alle mulige nuancer af forkerte informationer, som jeg ikke havde tid til at rette op på. Det var lidt skræmmende.”

Som redaktør for et breaking-medie er han godt klar over, hvordan det er, når det går stærkt.

”Så skriver man noget, man har hørt, og man dobbelttjekker det ikke, fordi det skal ud nu. Så gentager man bare de forkerte informationer. Jeg har selv været med til at lave de der fejl, hvor man skal lave om, fordi det gik for stærkt. Så det er ikke en sur mine, men en observation.”

Udtalte sig kun til TV 2

For Jakob Tage Ramlyng var det en vild oplevelse at sidde med alle fakta og se situationen udfolde sig i medierne.

”Det er vildt for en gangs skyld at have det fulde billede og så se, hvordan det bliver fremstillet. Men langt det meste har jo været rigtigt, der var bare nogle steder, hvor man tænker, shit! Det var sgu ærgerligt, at det kom ud på den forkerte måde, og at det ikke er blevet rettet efterfølgende.”

Efter rådgivning fra TV2’s kommunikationsafdeling besluttede Jakob Tage Ramlyng helt fra begyndelsen kun at udtale sig til TV 2.

”Det er der, jeg arbejder, og så var det en god måde at afgrænse det på i stedet for at bukke under i forsøget på at være sød og svare alle henvendelser. Så måtte de andre medier citere,” forklarer han.
I dag lider han ikke af andre symptomer end noget irritation i halsen og lidt ondt i hovedet.

Jeg er sådan på cirka 95 procent af mine normale kræfter,” siger han.

1 Kommentar

Christian Riedel
22. MARTS 2020
Jeg synes det er en stor fejl at selve Covid 19 sygdommen bliver beskrevet af JakobTage Ramlyng som en "let influenza". Dette har, tror jeg, haft en stor negativ indflydelse på folkets holdning til det at få denne rædselsfulde, og for nogle, ligefrem livsfarlige sygdom.
Dette kan igen have haft en stor inflydelse på folks omgang i det offentlige rum og, manglende sikkerheds afstand.
Covid 19 er en særdeles ubehagelig sygdom, der for den ældre del af befolkningen er meget svær at komme af med, og som der burde advares meget mere højlydt imod i debatten.

Læs også

TV 2

Coronavirus har ramt TV 2-medarbejder – mødte ”kortvarigt” op på arbejde

27. FEBRUAR 2020
<span class=Karantæneramt TV 2-ansat: ”Det er så uvirkeligt”">

Ansat inde fra det coronaramte TV 2: ”Nogle er kede af det, nogle er vrede, nogle er paf”

27. FEBRUAR 2020
13 ansatte er sendt hjem i karantæne på TV 2 - her er status på Coronaudbruddet

Corona på TV 2: 16 ansatte er sendt hjem i karantæne – her er status

27. FEBRUAR 2020