Bookmakerne stoler på TV 2 News

TV 2 News er en af de vigtigste kilder til information, når bettingfirmaet Betsafe sætter odds på, om Lars Løkke Rasmussen fortsætter som formand. Oddssætter Thomas Holm fortæller, at man ikke kan gardere sig imod journalister med intern viden

Lige nu er den politiske journalistik ved at koge over i spørgsmålet om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen fortsætter som formand for Venstre. Gættelegen om Venstres fremtid handler for nogle spilfirmaernes vedkommende ikke bare om Danmarks politiske fremtid, men om kolde kontanter. Her sidder der oddssættere og vurderer sandsynligheden for, om Lars Løkke overlever stormvejret.

Journalisten fik fat i oddssætter Thomas Holm fra Betsafe for at høre, hvilke kilder han baserer Betsafes odds på.

»Det er lidt anderledes end at lave odds på fodboldkampe, men det ligner også hinanden på nogle punkter. Jeg samler alle de informationer, dér er, og bruger min egen erfaring til at vurdere, hvad sandsynligheden er. Oddsene er nok ikke så præcise som på en fodboldkamp, men det er, fordi der er mange flere ukendte faktorer,« siger Thomas Holm.

Børsen bedre end Se og Hør

Er der nogen medier og kommentatorer, som I tillægger større vægt end andre, når I skal udregne en sandsynlighed?

»Ja, selvfølgelig er der det. Nu vil jeg ikke sidde og nævne navne, men hvis vi tager et eksempel, så ville man nok være mere skeptisk over for det, som står i Se og Hør, sammenlignet med det, som står i Børsen. Der er nogen kilder, som er mere troværdige, og som man følger lidt mere, når de udtaler noget,« siger Thomas Holm.

Kan du ikke nævne én af dem, som du mener har været førende i denne sag om Lars Løkke?

»Jeg følger meget med på TV 2 News og dem, som gør sig på News. Deres dækning kan en gang imellem være lidt sensationspræget, men de er også mest aktuelle. Det er et af de medier, jeg tillægger forholdsvis stor troværdighed. Det blandt andet, fordi man får det live og ser interviewene med egne øjne. Nogen gange kan det være lidt fordrejet eller klippet lidt for meget, når man læser det efterfølgende i en avis,« siger Thomas Holm.

Odds gik imod kommentatorerne

Han nævner dog, at han i højere grad er begyndt at danne sig sine egne meninger og vurderinger af udfaldet i det politiske liv, efter at han har sat en del politiske odds. Han nævner eksempelvis de odds, han satte sidste mandag efter Venstres dårlige valg til Europa-Parlamentet, hvor Betsafe ikke længere troede på, at Lars Løkke Rasmussen ville være formand for Venstre under næste folketingsvalg.

»Mange kommentatorer sagde, at han nok skulle holde den, fordi det var uklart, hvem der skulle efterfølge ham. Dér var vi af en lidt anden overbevisning,« siger Thomas Holm.

Journalister kan udnytte viden

Sidste mandag gav Betsafe pengene 1,75 gange igen, hvis Løkke gik af som formand. I går var det 1,15 gange, og i dag er spillet blevet lukket, mens Thomas Holm afventer resultaterne af de forskellige møder i dag.

Løkkes politiske skæbne har ikke mindst været styret af, hvilke historier der blev lavet om ham i dagspressen. Journalister og redaktører har altså ofte en viden, der kan være afgørende for oddsene, inden oddssætterne har den. Thomas Holm forklarer, at det er svært at gardere sig imod, at journalisterne udnytter den viden ved at spille hos dem:

»Ved denne type bets er chancen for at have insider-viden langt større end ved en almindelig sportsbegivenhed, så vi sørger for at holde det beløb, som man maksimum kan spille for, nede på et fornuftigt niveau. Hvis man kunne spille for 10-20.000 kroner, så ville det skade mere, end det ville gavne. For så ville folk begynde at spekulere i det. Nogle gange er der måske nogle journalister, der har en fordel over os på den måde, og det er noget, vi lever med,« siger Thomas Holm.

0 Kommentarer