Partier på stribe vil give økonomisk hjælpepakke til medierne

Regeringens støttepartier samt Venstre og Dansk Folkeparti ønsker en økonomisk hjælpepakke til særligt lokale og regionale medier, der bløder annonceindtægter på grund af coronakrisen. ”Det haster meget,” siger SF’s Jacob Mark

En række partier uden om regeringen ønsker at give en økonomisk hjælpepakke i en eller anden form til særligt de lokale og regionale medier. Medierne er økonomisk presset helt i knæ af faldende annonceindtægter, fordi virksomheder er stoppet med at indrykke annoncer på grund af coronakrisen.

”Jeg mener, det haster meget. Det er noget, vi bør forhandle snart, for vi står i en helt ekstraordinær situation,” siger SF’s medieordfører, Jacob Mark.

Dermed er han på linje med støttepartierne Radikale Venstre og Enhedslisten, som ifølge Mediawatch ønsker at sende økonomisk hjælp i retning af de trængte medier, for eksempel ved at justere hjælpepakken om lønkompensation, så også medierne kan have glæde af den.

I blå blok ønsker Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ifølge TV 2 Fyn også en hjælpepakke til medierne, og Venstres medieordfører, Britt Bager, har ifølge Århus Stiftstidende foreslået at fremrykke mediestøtte til de lokale og regionale medier.

Foreløbigt hjælp til lokale og regionale

SF lægger op til, at man fordobler en allerede vedtaget støttepulje til lokale og regionale medier på 25 millioner kroner, så den bliver på 50 millioner kroner.

”Men helt konkret hvordan vi gør, og hvor meget de har brug for, det må vi se på i dialog med branchen,” siger Jacob Mark.

Han understreger dog, at der skal nye penge på bordet, for at der er penge nok til medieområdet. Og at det skal være et kriterie for at få støtte, at en betydelig andel af mediets indhold er redaktionelt.

”Og så skal man selvfølgelig kunne vise, at man har haft udsigt til fast indtægt på et eller andet niveau, som bortfalder på grund af coronakrisen.”

Du nævner støtte til lokale og regionale medier. Vi så allerede Berlingske i går varsle de første fyresedler med henvisning til coronakrisen. Hvad med de landsdækkende medier – skal de også have hjælp?

”Der er vi som parti i hvert fald ikke endnu. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan ende der. Vi har fokus på de lokale og regionale medier, fordi de generelt er pressede af faldende annonceindtægter, hvor nogle af de større mediehuse har større likviditet og derfor også noget at give af.”

”Men hvis det trækker ud, og vi kigger ind i en lang økonomisk krise, så kan vi godt ende med at give støtte til landsdækkende medier også, for vi mener, at vi generelt skal styrke de frie og kritiske medier,” siger Jacob Mark.

Han mener i øvrigt, at det er urealistisk at løse mediernes økonomiske krise alene med politiske tiltag.

”Derfor har jeg også selv købt et udvidet abonnement på Køge Dagblad. Og på samme måde, som vi ser danskerne bakke op om alle mulige andre ting i disse dage, håber jeg, at man vil se folk i højere grad bakke op om deres lokale medier,” siger han.

Journalisten har bedt om kulturminister Joy Mogensens (S) kommentar til forslaget om en hjælpepakke til medierne.

I et skriftligt svar til Mediawatch har hun skrevet, at:

”Kulturministeriet er i dialog med lokalmedierne og Danske Medier om de særlige udfordringer for de trykte medier.”

0 Kommentarer

Læs også

Berlingske Media

Berlingske Media fyrer på grund af coronakrisen

24. MARTS 2020
Coronakrisen betyder et brat fald i annonceindtægterne

Coronakrisen betyder et brat fald i annonceindtægterne

17. MARTS 2020
Lolland-Falsters Folketidende vil skære 10 procent i medarbejdernes løn 2

Lolland-Falsters Folketidende vil skære 10 procent i medarbejdernes løn

19. MARTS 2020
Danske Medier i krise-appel: Flyt annoncekronerne til de pressede medier

Danske Medier i krise-appel: Flyt annoncekronerne til de pressede medier

20. MARTS 2020