Medarbejderne på TV 2 forlanger en ekstern undersøgelse af sexisme

TV 2 skal ikke undersøge sig selv. Derfor skal der gennemføres en ekstern undersøgelse af omfanget af sexisme på arbejdspladsen, skriver medarbejderne til ledelsen. Direktionen oplyser, at den i sidste uge lavede en aftale med et advokatfirma

På et Teams-møde mandag aften forlangte 200 medarbejdere på TV 2 en ekstern undersøgelse af omfanget af ”både krænkelser og sexismen i bred forstand”.

”Forsamlingen sætter stort spørgsmålstegn ved, om TV 2 kan undersøge sig selv,” lyder det i en udtalelse, som DJ’s tillidsfolk er blevet opfordret til at gå til direktionen med.

Tillidsfolkene afleverede brevet til TV 2’s direktion tirsdag morgen.

I en mail til medarbejderne erkender Anne Engdal Stig Christensen, at der historisk ikke har været nok fokus på sexisme og seksuelle krænkelser.

”Heller ikke på TV 2,” skriver hun.

Advokathjælp

Derfor indgik TV 2 ifølge Anne Engdal Stig Christensen i sidste uge en aftale med et eksternt advokatfirma om at gennemføre en undersøgelse.

”For at komme dybere i afdækningen og for at give alle en fair og ordentlig behandling i forhold til henvendelser om krænkende handlinger, sexisme og usund kultur, skal alle henvendelser fremadrettet ske til et eksternt advokatfirma,” skriver hun til medarbejderne.

Anne Engdal Stig Christensen forklarer, at hun de seneste uger har talt med en del kvinder på TV 2.

”Jeg er helt klar over, at disse samtaler ikke giver os den fulde løsning fremadrettet – langtfra. Vi skal dybere, og vi skal have hele TV 2 – også mændene – til at deltage i debatten om den kultur, vi ønsker.”

”Jeg tror på, at vi som den virksomhed, vi er – med en stor stolthed over vores daglige udkomme – kan bevare en farverig kultur med højt til loftet, samtidig med at vi får taget et fast greb om det uacceptable,” slutter Anne Engdal Stig Christensen.

I en mail til Journalisten forklarer Anne Engdal Stig Christensen om undersøgelsens omfang, at der er tale om et ”grundigt opklaringsarbejde”.

”Vi skal have ryddet op i sager vedrørende krænkende handlinger, og vi skal på en ordentlig måde gøre op med en uhensigtsmæssig kultur,” skriver TV 2-direktøren.

Sexistisk og kvindefjendsk

Medarbejdernes møde i går kom i forlængelse af, at kulturen på TV 2 af flere kvindelige medarbejdere er blevet beskrevet som sexistisk, tonen over for kvinder nedladende og holdningen til barsel kvindefjendsk.

Til Journalisten har en række kvinder fortalt om ”klamme” og ”upassende” beskeder fra en chef. Det stod på i flere år og gik ud over 10-20 kvinder.

Berlingkes chefredaktør Mette Østergaard har ifølge Berlingske personligt henvendt sig til TV 2’s ledelse og peget på, at en chef tvivlede på hendes arbejdsevne i forbindelse med en graviditet, da Østergaard selv var chef på stationen.

Mette Østergaards henvendelse svarede TV 2’s direktør, Anne Stig Engdal Christensen, på:

”Mailen er alene Mettes udlægning af forløbet, og jeg er ked af, hvordan hun oplevede det, men jeg kommer ikke til at gå ind i flere detaljer her,” sagde Anne Engdal Stig Christensen til Berlingske.

Hun understregede samtidig, at ingen i ledelsen hverken mener eller har ment, at udsigten til barsel og børn er en forhindring for, at man kan passe sit arbejde på TV 2.

Efter sønderlemmende kritik af kulturen på Ekstra Bladet er det blevet besluttet, at en undersøgelse af kulturen på avisen også skal laves med hjælp fra eksterne folk.

0 Kommentarer

Læs også

<span class=TV 2-chef fyret for ”lumre” beskeder: Vi føler, der bliver lagt låg på">

TV 2-chef fyret for ”lumre” beskeder: ”Jeg følte, jeg skulle sørge for at holde mig gode venner med ham”

17. SEPTEMBER 2020