DR fyrer fire efter lukning af DR2 Morgen

Fire medarbejdere på 'DR2 Morgen' blev fyret til formiddag, fordi programmet lukker til nytår. Der nedlægges ni stillinger, men fem er fundet uden fyringer. Fællestillidsmand kritiserer ledelsen: »Hvis man virkelig ville undgå de fire fyringer, så kunne man godt.« Nyhedsdirektør afviser

Her til formiddag er fire medarbejdere på 'DR2 Morgen' blevet fyret. Det sker, fordi ledelsen har besluttet at lukke programmet fra årsskiftet.

Da nyheden om lukningen af 'DR2 Morgen' blev annonceret for to uger siden, varslede ledelsen, at ni stillinger skulle nedlægges i den forbindelse.

Men tillidsfolkene på DR har sammen med ledelsen forhandlet antallet af fyringer ned til fire i kombination med jobskift og frivillige fratrædelser.

Tillidsmand: Fyringer kunne være undgået

Det glæder fællestillidsmanden, Men han holder fast i sin kritik af, at ledelsen ikke har undgået fyringer.

»Fire fyringer er stadig fire for mange. Jeg er sikker på, at hvis man virkelig ville undgå de fire fyringer, så kunne man godt. Men det mener ledelsen ikke,« siger Henrik Friis Vilmar, fællestillidsmand i DR, til Journalisten.

»Der er jo over 1.200 journaliststillinger i DR, og vi ved, at der er en løbende udskiftning af medarbejdere. Det er ikke sikkert, at man vil kunne tilbyde de fire et drømmejob, men det burde have være muligt for DR at tilbyde dem et job,« fortsætter han.

Han glæder sig dog over, at antallet af fyringer trods alt blev forhandlet ned.

»Det er umådeligt trist for de fire, der er blevet afskediget. Men det er trods alt glædeligt, at ledelsen har vist vilje til at finde løsninger, så vi har fået antallet af afskedigelser forhandlet ned til fire,« siger Henrik Friis Vilmar.

Haagerup: Mindre løbende rotation

'DR2 Morgen' har eksisteret siden 2013 og sender nyheder på hverdage mellem klokken 7 og 9 og lørdage mellem klokken 8 og 8.30.

Men ifølge DR’s ledelse har den tidlige morgenflade haft begrænset gennemslagskraft blandt DR2's seere. I stedet for morgenprogrammet vil DR styrke det tværgående breaking news-beredskab.

»Vi er glade for, at det er lykkedes at bringe antallet af fyringer ned. Der har været nogle frivillige fratrædelser, og nogle har fundet nyt job, og så er der nogle, som vi har fundet løsninger for internt,« siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Hvorfor har det ikke været muligt at finde andre stillinger til de resterende fire i så stort et mediehus som DR?

»Det nuværende jobmarked i mediebranchen betyder, at der er langt færre end tidligere, som forlader os, fordi de har fundet et nyt job uden for huset. Den løbende rotation er simpelthen blevet mindre. Vi har desuden reduceret antallet af løst ansatte, så vi har fået flere fastansatte. Det betyder, at der er mindre fleksibilitet, når vi lukker et stort program med mange ansatte som 'DR2 Morgen',« siger Ulrik Haagerup.

Besparelsen bruges digitalt

Han understreger, at langt hovedparten af medarbejderne på DR2’s dagsflade fortsætter enten på 'DR2 Dagen' eller DR’s breaking news-beredskab.

Hvad skal besparelsen bruges på?

»Det går ind i hele DR’s strategi om at lave originalt og mere digitalt indhold,« siger Ulrik Haagerup.

Kan du sige mere konkret, hvad I vil bruge besparelsen på?

»Nej, det kan jeg ikke. Der sker på de fleste medier en løbende flytning af ressourcer fra traditionelle platforme til digitale platforme. Vi øger ikke vores indtægter, så når vi skal lave noget nyt, skal vi have mindre af noget andet.«  

0 Kommentarer