Omlægning på DR2 kan medføre fyringer

DR2 Morgen ændrer programstrukturen efter halvandet år i luften. Fremover skal der være større opdeling mellem nyheder og magasinstof, og det kan medføre fyringer i DR Nyheder (opdateret 15.10)

Det bliver et nyt DR2 Morgen, som vender tilbage efter sommerferien. Efter at have sendt i halvandet år bliver morgenprogrammet fra september 2014 skarpere opdelt i en nyhedstime og en magasintime, hvor det i dag skifter meget mellem de forskellige journalistiske genrer i løbet af programmet.

En væsentlig del af fladen rykker samtidig fra DR Nyheder til DR Danmark, og det kan betyde fyringer i DR Nyheder fortæller nyhedsdirektør Ulrik Haagerup:

»Det er en stor ordre, som forsvinder fra DR Nyheders portefølje, og som nu skal laves et andet sted i huset. I det omfang som de medarbejdere, der i dag på DR2 Morgen, ikke skal lave noget for det nye program, kan det få konsekvenser. Ikke bare blandt de medarbejdere som i dag er på DR2 Morgen, men bredt i DR Nyheder, fordi der er mange forskellige afdelinger som leverer til DR2 Morgen. Det er noget, vi kommer til at kigge på henover sommeren – også i lyset af det medieforlig, der er på vej,« siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Direktør DR Danmark Anne Marie Dohm siger, at man både får brug for nye og eksisterende kompetencer i produktionen af det nye DR2 Morgen, men hun kan endnu ikke sige på hvilke positioner og i hvilket omfang, man har tænkt sig at hive nye folk ind.

Samme øvelse som med DR2 Dagen

Ændringen i programmet handler ifølge kanalchef på DR2 Michael Thouber om, at gøre programgenren mere tydelig for seerne:

»Det vi forsøger nu, er at skabe to programmer, som forhåbentlig fremstår klarere for seerne, hvad det er de egentlig får. Vi viderefører de bedste erfaringer men deler det op på en anden måde,« siger Michael Thouber, der fortæller, at man gjorde nogenlunde det samme med DR2 Dagen i efteråret, som gik fra et langt fladeprogram til en nyheds- og en magasintime.

I alt kommer der i den nye flade nu tre hele nyhedstimer klokken henholdsvis 7, 12 og 15 i stedet for de korte nyheder hver time.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal være værter på hverken nyheds- eller magasinfladen, der skal sendes fra henholdsvis DR’s Newsroom og Deadline-studiet.

Knudsen kaldte det rodebutik

DR2 morgen blev lanceret som en del af “det nye DR2” i marts 2013, der er blevet tolket som et modtræk til TV2 News. Generaldirektør Maria Rørby-Rønn understregede dog, at DR2 skulle være en “samfundskanal,” og ikke en decideret nyhedskanal:

»Det skal være en samfundskanal, der ikke bare sender nyheder, men også går bag om nyhederne og går i dybden. Vi vil bruge det meget stærke DNA, DR2 har i forvejen. Men nu skal DR2 også håndtere breaking news, og det skal være her, man søger hen i DR-porteføljen, hvis man vil være på pletten.«

Allerede inden det nye DR2 gik i luften var ansvarshavende direktør i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, der selv har en fortid i DR, ude med stærk kritik af konceptet. Hun mente det ville blive en rodebutik af forskellige formater:

“Men som svar på den store udfordring lancerer DR et indtil videre temmelig tåget projekt for at omdanne sit eget aller stærkeste og mest succesfulde mediebrand, DR2, til en nyheds- og samfundskanal, der tilsyneladende både skal have breaking news-forpligtelse, timenyheder og magasinprogrammer, dokumentar og satire. Der er dømt rodebutik og ikke en slagkraftig konkurrent til den strømlinede nyhedskanal, som TV2 News er blevet,” skrev Lisbeth Knudsen dengang.

Michael Thouber fortæller, at man har lært meget, siden det nye DR2 gik i luften:

»Noget af det, vi har lært det sidste års tid, er, at de her korte timenyheder vi har haft, har seerne ikke taget til sig. Vi har heller ikke rigtigt syntes at de har passet sammen med den øvrige nyhedsdækning, vi har på kanalen, fordi det har været et meget kort format, hvor man ikke kan komme i dybden med tingene,« siger Michael Thouber.

Opdateret 15.10: Interview med Ulrik Haagerup, Michael Thouber og Anne Marie Dohm

3 Kommentarer

Christian Johannesen
15. SEPTEMBER 2014
Nej, der kom ikke noget på
Nej, der kom ikke noget på skærmen d. 15. september som lovet... "Nyhederne" på DR2 ligger nu fra 8.00-8.01 og er en oplæsning af Politikens forsidehistorier. Pinligt og skamløst. Og ikke et ord om den udmeldte nyhedstime fra 7-8.
Christian Hebell
3. JUNI 2014
Hvis der har været dømt
Hvis der har været dømt "rodebutik" over DR 2, vol. 2 - så går det i hvert fald i den absolutte forkerte retning med den nye omlægning af DR 2 Morgen. Man kan kun kaldet det en "skizofren" morgenomlægning med nyhedsbiks og magasindel, der skal omfavne en gruppe mellem 7 og 8 - og en anden mellem 8 og 9.
En nyskabelse der ovenikøbet kan give fyringer hos Ulrik Haagerup og DR Nyheder pga. føromtalte omlægning!

Morgen TV med kaffe i studiet, halve birketræer og værter der fortæller de samme morgenjokes er noget som TV 2 har patent på - ikke DR 2. Luk ned i morgentimerne - og lad nyhedsjunkierne få deres morgenfix på P1. Vi andre vil helst være fri!
ole Rasmussen
2. JUNI 2014
DR2 var i sin pionertid et
DR2 var i sin pionertid et spændende journalistisk projekt. I dag er det en stor rodebutik som Lisbeth Knudsen skrev i 2012. DR er på TV siden generelt en stor rodebutik, med så mange indholdsløse programmer på sendefladen, at de ikke er værd at nævne. Jeg føler mig taget ved næsen for de licenspenge vi betaler, da jeg ikke kan bruge ret meget af det DR TV fabrikerer.