Guldbrandsen ny leder for international dokumentar-organisation

Christoffer Guldbrandsen forlader sit job på DR2 for at lede Why Foundation, der producerer internationale dokumentarfilmsserier. Første projekt er en serie om slaveri. Danske produktionsselskaber vil være en naturlig samarbejdspartner for fonden

Fremover skal den danske instruktør Christoffer Guldbrandsen stå i spidsen for den internationale organisation Why Foundation, der arbejder med at producere dokumentarfilm på globalt plan.

»Det her har så meget potentiale, at jeg bliver nødt til at prøve det. Det at kunne arbejde med journalistik globalt med de distributionsmuligheder, der er, synes jeg, er det helt rigtige sted for mig at være. Der er meget få jobs, hvor der er den mulighed. Især hvis man er dansker,« siger Christoffer Guldbrandsen, der understreger, at skiftet ikke skyldes utilfredshed med hans gamle job på DR2, hvor han har været journalistisk chef i under et år – eller at ledelsen er utilfreds med ham.

Why Foundation udspringer af organisationen Steps, som har stået bag dokumentarfilmserierne 'Why Democrazy' og 'Why Poverty', hvor instruktører fra forskellige lande har lavet dokumentarfilm om henholdsvis demokrati og fattigdom i verden. Dokumentarfilmen 'Taxi to the Dark Side', som vandt en Oscar i 2007, var en del af det første projekt. Christoffer Guldbrandsen lavede selv en film i det andet projekt, der hed 'Stealing Africa'.

»Det næste projekt kommer til at handle om slaveri, men jeg ved endnu ikke, hvad der er igangsat af konkrete ideer,« siger Christoffer Guldbrandsen, der begynder i sit nye job d. 1. oktober.

Danmark førende inden for dokumentarisme

Bag projekterne står en række forskellige tv-stationer og fonde, som bliver organiseret af The Why Foundation, og det er i høj grad det, som Christoffer Guldbrandsen skal stå for i fremtiden.

»Jeg skal undfange ideerne, skaffe instruktører og realisere dem, men det handler også om at koordinere, lave aftaler og partnerskaber,« siger Christoffer Guldbrandsen.

Organisationens hovedkontor flytter til København fra Sydafrika.

Det er DR’s dokumentarredaktør, Mette Hoffman Meyer, der har været med til at starte projektet og stadig sidder i bestyrelsen. Organisationen er international, men samarbejder meget gerne med danskere:  

»Vores opgave er dybest set at kanalisere flere penge over i journalistik og dokumentarfilm, men det er internationalt orienteret. Det er ikke dansk, men det, man kan sige, er, at Danmark er førende inden for dokumentarisme, og derfor er det helt naturligt, at man samarbejder meget med danske produktionsselskaber.«

0 Kommentarer