Selvstændig handyman skuffet over ministersvar om DR

Journalisten har talt med Ole Larsen, som mandag var igennem i P1-programmet 'Ring til regeringen' for at spørge kulturministeren til DR-spareplanen. Han spurgte, om DR2 og DR K ville overleve. Men han fik ”et rigtigt politikersvar”, siger han 

Ole Larsen bor syd for Køge, hvor han driver sin egen servicevirksomhed som selvstændig handyman.

I går var han igennem på P1-programmet 'Ring til regeringen' for at stille et spørgsmål til kirke- og kulturminister Mette Bock. Hun sad i studiet for at besvare spørgsmål fra lytterne – om folkekirken, friskoler og ikke mindst den kommende sparerunde i DR.

Ole Larsen forklarede i radioen, at når han er i udlandet, for eksempel i USA og Sydeuropa, er der aldrig noget tv, der er værd at se. Det er bare underholdning, shows og reality som 'Robinson Ekspeditionen'.

”Jeg vil spørge Mette Bock, om vi kan få lov til at beholde DR2 og DR K,” sagde han.

Noget af det, som skal fylde mere

”Tak for spørgsmålet, Ole Larsen,” svarede Mette Bock og forklarede, at medieaftalen netop betyder, at DR skal være en kulturinstitution, der leverer indhold, som det almindelige marked ikke kan levere.

”Det indhold, du kender på DR2 og DR K, er noget af det, vi ønsker, skal fylde mere relativt set i den samlede programflade,” forklarede Mette Bock og tilføjede:

”Når du ser den public service-kontrakt, som vi laver i samarbejde med DR – og som ikke er helt klar endnu, er jeg sikker på, at du vil tænke, at der er programmer, som du godt kan lide,” sagde Mette Bock.

I dag klokken 10 blev den kommende public service-aftale for DR præsenteret.

Her kan man se, at DR2 og DR K bliver lagt sammen til én tv-kanal.

Et rigtigt politikersvar

”Det irriterer mig,” siger Ole Larsen til Journalisten.

Han er blandt andet ked af, at 'DR2 Dagen' lukker.

”Hun sagde, at DR skal satse på kultur og den slags. Det var et rigtigt politikersvar,” siger Ole Larsen.

Han forklarer, at han godt kan lide at se DR 2 og DR K.

”For mig er 'Debatten' på DR2 underholdning, og DR K har for eksempel 'Sprogquizzen'. Derfor ville jeg være ked af det, hvis de beskar det.”

Han håber, at en kommende sammenlægning af de to kanaler i det mindste vil betyde færre genudsendelser.

”Der er alt for mange genudsendelser i DR. På DR K sender de for eksempel 'En By i Provinsen' og 'Nikolaj og Julie'. Måske slipper jeg for genudsendelserne,” siger han.

Glad for taleradio

Det er der imidlertid ikke udsigt til.

På et pressemøde tidligere i dag sagde DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, at omfanget af genudsendelser på tv vil ligge på nogenlunde samme niveau i fremtiden.

Ole Larsen har ofte P1 i ørerne, når han er på arbejde. Når P1-signalet forsvinder om aftenen, skifter han til Radio24syv.

”Jeg kan virkelig godt lide taleradio.”

Han har forståelse for, at andre medier synes, at DR er blevet for stor. Men han er glad for at slippe for reklamerne.

”TV 2 lever af at sælge reklamer, og der er hele tiden popup-reklamer på deres hjemmeside. Jeg betaler til DR gennem min licens, og jeg er glad for, at jeg slipper for alle reklamerne,” siger han.

Et andet svar fra ministeren

Ideelt set havde han ønsket et helt andet svar fra kulturministeren.

”Hun skulle have sagt, at regeringen havde ombestemt sig og indset, at Danmark har behov for en stor producent, der laver indhold på forskellige platforme, og som opfylder en række kvalitetskriterier. Hvis DR skulle spare, skulle det måske være 5 procent – ikke 20 procent.”

0 Kommentarer