
Lars Werge. Benita Marcussen
Flere spørgsmål stod åbne og ubesvarede, da daværende DJ-formand Lars Werge valgte at trække sig fra formandsposten på falderebet til sommerferien sidste år, to dage efter udmeldingen om, at daværende chefredaktør for Journalisten Øjvind Hesselager havde fået en fratrædelse.
Ikke mindst spørgsmålet om, hvorfor Lars Werge valgte at stoppe som formand for DJ, dirrede stadig i luften efter hans bratte exit. Selv begrundede han beslutningen med manglende opbakning fra hovedbestyrelsen, men ingen hovedbestyrelsesmedlemmer havde ifølge Journalistens oplysninger mistet tilliden til Werge.
Nu er Lars Werges seks måneder med løn fra DJ ophørt, og han har startet sin egen virksomhed. På LinkedIn beskriver han sine kompetencer med nøgleordene ”udvikling – rådgivning – ledelse – medier – kommunikation”, og det er også inden for det spektrum, han nu vil udbyde tjenester og ydelser.
”Det kan være kommunikation, det kan være journalistik, det er hvis nogen skal have hjælp til at facilitere nogle ting. Jeg har jo stået i spidsen for konferencer og delegeretmøder og fagfestival, så jeg har jo en vis erfaring med mødeledelse og den slags ting,” siger Lars Werge.
Han tilføjer, at han også gerne vil bruge sin viden om medielandskabet og arbejdsmarkedet i sin virksomhed.
Onsdag meddelte han også på Twitter, at han stiller op til repræsentantskabet i Tryghedsgruppen.
Jeg stiller op til valg til repræsentantskabet i @TryghedsGruppen i region Hovedstaden. Her kan du se mit kandidatur. Valget åbner 20/1 – jeg håber, I vil støtte mig #lighed #sundhed #ansvarlighed #tryg https://t.co/YvTx2r8X9x
— Lars Werge (@larswerge) January 8, 2020
Står fast på forklaring
Selv om han er et skridt videre i sit arbejdsliv, ønsker han ikke at fortælle nærmere, hvorfor han trak sig fra formandsposten i DJ, siger han.
Men det er under et år siden, du blev genvalgt som formand på delegeretmødet. Synes du ikke, du skylder dem, der har stemt på dig, en forklaring på, hvorfor du ikke længere er formand?
”Nej, det gør jeg sådan set ikke, fordi jeg kan jo se, at der er kommet alle mulige andre forklaringer på det, så derfor er det svært at gå op imod. Så det har jeg affundet mig med. Jeg tog en beslutning på baggrund af det forløb, der var omkring aftalen med Øjvind Hesselager tilbage i slutningen af juni 2019, og jeg kunne også se på referaterne fra delegeretmødet i DGI-byen, at man gerne vil kigge frem nu, så det vil jeg gerne bidrage til,” siger den tidligere formand.
Men står du fast på den forklaring, at du følte, der ikke længere var tillid til dig fra hovedbestyrelsen?
”Selvfølgelig, ja.”
”Det var sådan, det endte”
Da Lars Werge trak sig fra formandsposten, meddelte han beslutningen i et Facebook-opslag, og siden har det været svært at få ham til at uddybe.
TAK FOR NUDet har været nogle omtumlede dage i den her uge, såvel privat som i Dansk Journalistforbund. Torsdag enedes…
Posted by Lars Werge on Sunday, June 30, 2019
Var det en svær beslutning at trække dig som formand?
”Ja, selvfølgelig var det det. Det var svært følelsesmæssigt. Det var ikke svært i forhold til den situation, der var opstået. Der var ikke andre veje at gå.”
Hvad mener du med, at der var ikke andre veje at gå?
”Der var ikke tillid, så … Men det er klart, følelsesmæssigt var det svært. Jeg har givet alle mine kræfter, for ikke at sige hele mit liv i godt otte år til Journalistforbundet, så det var ikke sjovt. Men det var sådan, det endte.”
Prøver at kigge fremad
Fire dage efter Werges exit fra formandsposten udsendte hovedbestyrelsen en udtalelse, hvor den blandt andet skrev, at Werge overskred sit mandat med den pressemeddelelse, der blev sendt ud om Øjvind Hesselagers fratrædelse, og at ingen af hovedbestyrelsesmedlemmerne havde set pressemeddelelsen, inden den blev sendt ud.
”Særligt problematisk var en formulering om, at Øjvinds Hesselagers ‘journalistisk kompromisløse linje’ skulle være medvirkende årsag til fratrædelsesaftalen,” lød det i udtalelsen.
Hvorfor sendte du ikke pressemeddelelsen omkring hovedbestyrelsen, inden den blev publiceret?
”Jeg er færdig med at tale om, hvad der skete, mens jeg var ansat i Journalistforbundet, jeg er ikke længere ansat i Journalistforbundet,” siger Lars Werge.
Fortryder du, at du ikke sendte den omkring hovedbestyrelsen?
”Jeg vil ikke sige mere. Du må gerne prøve på forskellige måder, du må gerne vælge dine spørgsmål, men jeg har ikke mere at sige.”
14 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Lad os nu omsider få kortene på bordet om, hvad der rent faktisk foregik bag mørklægningsgardinerne i Gl. Strand i sommer.
Samme opfordring vil jeg gerne komme med til Øjvind Hesselager, der også fortsat holder kortene om sin afsked tæt inde til kroppen. Ud med sproget!
Som journalister kritiserer vi ofte forskellige faggrupper for at at være sammenspiste og dermed korrupte.
Ulysten til at få sandheden frem - både om Øjvind Hesselagers afsked og Lars Werges efterfølgende exit samt Elisabeth Gedays korte karriere som direktør i Dansk Journalistforbund - giver helt klart medlemmer af forbundet og det omgivende samfund et indtryk af, at tilbøjeligheden til at dække over uregelmæssigheder og fortrædeligheder er større i journalistfaget end i noget andet fag.
Jeg tror, du gemmer noget i ærmet. Er det mon historien om, at liden tue kan vælte stort læs?
Bliv ved med at bore, hvis der er en dybere (!) mening med det og kom så frit frem.
Flere