Se ny mediekritisk kortfilm fra Carsten Jensen her

Carsten Jensen kalder dansk journalistik "et stort teaterstykke". Han har lavet den mediekritiske film "Det første offer" som en del af DR-serien "Der er noget galt i Danmark". Se filmen her.

Carsten Jensen kalder dansk journalistik "et stort teaterstykke". Han har lavet den mediekritiske film "Det første offer" som en del af DR-serien "Der er noget galt i Danmark". Se filmen her.

"Dansk journalistik er et stort teaterstykke, som krampagtigt forsøger at opretholde billedet af et lille godt land."

Sådan starter præsentationen af debattør og forfatter Carsten Jensens film "Det første offer". Filmen er den fjerde af seks film i DR's serie "Der er noget galt i Danmark", hvor en række personer får fuld redaktionel frihed til at lave en subjektiv film.

Carsten Jensens film stiller skarpt på de danske mediers dækning af vores krigsdeltagelse, med fokus på DR.

Filmen har allerede startet debat, længe inden den blev vist, fordi DR 2 ikke oplyste ham om, at der ville være en studiedebat om filmen, umiddelbart efter den er blevet vist. Herefter forsøgte Carsten Jensen blandt andet forgæves at trække filmen tilbage, skrev Information.

Du kan se filmen på Youtube her. Den er lagt online af DR's egen redaktion.

8 Kommentarer

Steen Voigt
4. JUNI 2011
Se Helle - og Willys

Kære Astrid

Jeg er ingen ørn til grammatik, men hvorfor så tvivl om budskabet, når det ekstra "s" i dette tilfælde ville have gjort det klarere? Vi har vel om nogen en forpligtelse til at formulere os så præcist og umisforståeligt som muligt. Helle og Willy har vel næppe - trods deres parløb - fælles rådgivere. Eller har de? Jeg må få læst artiklen. Nu kom jeg i tvivl. Svipseren ligger i korrekturen, som Øjvind skriver, og det er bare en arbejdsskade som tidligere redigerende, der fik mig til at kommentere. Og så alligevel. Sproget flosser lidt rigeligt i kanterne efterhånden, ofte ufrivilligt morsomt dog. Et større netmedie topper min hitliste med rubrikken: Ægteskab besejlet af et kys (om et bryllup i det engelske kongehus). God vind. Vejret er jo pragtfuldt. 

Astrid Schou
4. JUNI 2011
Re: Her er det "s" Journalisten glemte i "Helle"
Det er ikke nødvendigvis en grammatisk fejl at skrive "Helle og Villys spindoktorer" - det kommer an på, hvad man mener. Hvis man opfatter spindoktorerne som fælles, skal der ikke "s" på Helle.  Her adskiller dansk gramatik sig fra fx engelsk.
Øjvind Hesselager
4. JUNI 2011
Her er det "s" Journalisten glemte i "Helle"

Kære Steen

"s"

 Tak for korrekturlæsningen - bare vi selv havde fundet den fejl først!

 Mange hilsner

Steen Voigt
3. JUNI 2011
Se Helle - og Willys
Lige under "seneste debat" er der forskræp og e-paper for nyeste udgave af Journalisten. Hovedrubrikken på udgavens forside er : Se Helle og Willys spindoktorer. Tak for det. Jeg har aldrig noget imod at se fotos af en sædvanligvis nobel klædt kvinde, men hvorfor skal fotos af Helle kædes sammen med (tilsyneladende) fotos af Willys spindoktorer? Kan nogen svare? Redaktøren? vh
Kurt Jensen
3. JUNI 2011
Forfatteren Carsten Jensens video var ikke kritisk nok
Den var absolut ikke dårlig, blot er der mange flere syrede eksempler af samme skuffe, som desværre ikke kom med.Vi ser dem dagligt At Nato chefen blev syndebuk, er helt ok. Det vildeste er, at medierne har totalt berøringsangst overfor militæret. Se her i 2020 forhandingerne, hvor alt muligt er vendt og drejet i forsøg på at finde besparelser. Samtidig kan mili indkassere alt i alt tæt ved 30 MILLIARDER skattekroner. Uden at medierne kærer sig en hujende fis om det. Mili har sørget for at placere gode folk til at stoppe enhver diskussion. Både på fjernsynskanalerne og i de to-tre støste aviser. Det er helt vildt! 

Flere

data_usage
chevron_left
chevron_right